CHP'de Kılıçdaroğlu isyanı! Diktatörlük YSK'ya taşındı

Kılıçdaroğlu'nun tek adamlığına isyan eden CHP'liler parti içinde seslerini duyuramayınca aday belirleme sürecinde yaşanan kanunsuzlukları Yüksek Seçim Kurulu'na şikayet etti. Listelerin revize edilmesini istedi.

CHP'de Kılıçdaroğlu isyanı! Diktatörlük YSK'ya taşındı
CHP'de Kılıçdaroğlu isyanı! Diktatörlük YSK'ya taşındı
GİRİŞ 02.03.2019 09:38 GÜNCELLEME 02.03.2019 09:38
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

CHP'deki aday belirleme süreci, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun istediği isimleri önce Merkez Yönetim Kurulu'na (MYK) getirmesiyle başladı. MYK'ya sunulan isimler, daha sonra Parti Meclisi'nde (PM) tartışmaya açıldı. CHP tüzüğüne göre aday tespitini yapmaya yetkili organ, PM. Dolayısıyla tüm adayların PM'de oylanarak kabul edilmesi gerekiyor. PM'de oylama yapılarak, bu yetki MYK'ya aktarılabiliyor. MYK da, yetkisini kullanmak üzere Genel Başkan'ı yetkilendirebiliyor. 

 

 

YETKİYİ KENDİSİNE ALDI 

Kılıçdaroğlu, istediği isimleri PM'ye getirdiğinde, tablonun kendi istediği şekilde şekillenmeyeceğini görünce bu sefer aday belirleme yetkisinin MYK'ya verilmesine yönelik öneriyi gündeme getirdi. Yapılan oylamada PM'nin bir bölümü itirazlarını sürdürdüler, ancak sayıları Genel Başkan'ı destekleyenleri geçemediği için karar, Kılıçdaroğlu'nun dediği yönde çıktı. Böylece aday belirleme yetkisi PM'den alınarak MYK'ya aktarılmış oldu. MYK da, yaptığı ilk toplantıda yetkisini Genel Başkan'a devretti ve böylelikle Kemal Kılıçdaroğlu, partideki tüm kademeleri devre dışı bırakarak, adayları tek başına belirleme yetkisini eline almış oldu. 

 

 

İTİRAZLAR DUYULMADI 

Kılıçdaroğlu, eline aldığı aday belirleme yetkisini kullanarak, PM'nin itiraz ettiği tüm isimleri "partinin adayı" olarak ilan edince parti içinden isyan sesleri yükselmeye başladı. İstanbul Kartal ilçe teşkilatı, tümüyle istifa ederek Ankara'ya yürüyüşe geçti. PM'nin 12 üyesi, adayların yeniden tartışılması için olağanüstü PM toplantısı isteyen dilekçeyi Genel Merkez'e ulaştırmakta güçlük çekti. Genel Merkez, aday listeleri YSK'ya teslim edildikten sonra  olağanüstü PM toplantısını yapabileceğini duyurdu. Böylelikle Kılıçdaroğlu'nun adaylarına itiraz edenlerin sesi hiçbir şekilde Genel Merkez'e ulaşamadı. 

SON ÇARE OLARAK BAŞVURU

Partide itiraz yolları kapanan ve seslerini hiçbir şekilde Genel Merkez'e duyuramayan partililer, aday listelerinin YSK'ya verilmesinin ardından "son bir çare" olarak YSK'ya başvurma yolunu denediler. CHP'nin özellikle adaylarına çok büyük itirazların yükseldiği bölgelerden YSK'ya, "adaylara parti yetkili organları karar vermedi" denilerek itiraz dilekçelerinin verildiği öğrenildi. Böylelikle parti içinde başaramadıkları mücadeleyi YSK'ya taşıyan partililerin son ümidi de YSK'nın, aday belirleme süreçlerinin partilerin iç işi olması nedeniyle bu konuda karar veremeyeceğini bildirmesiyle son buldu. 

KAYNAK: STAR GAZETESİ
YORUMLAR 30
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Millete hizmet edemediklerini yıllarca ispat etmiş chp.Bunu terör yandaşlarıyla ittifak ederek taclandirmistir.öyle bir koltuk sevdası sarmistirki yükselmeye başlayan memlekete sırtını çevirmişler.
    Cevapla
  • Serhat 5 yıl önce Şikayet Et
    isbankasi dan belediyelerden zengin iş adamlarından en önemlisi siyonistlerden muazzam para geliyordur. secmenlerinede bir ayar verilmiş
    Cevapla
  • elci 5 yıl önce Şikayet Et
    bu chp yi ortadan kaldiracak anayasa mahkemesi nerde yoksa bu dòrlù çete tùrkiye cumhuriyetinin anayasa mahkemesini ortadan kaldiracak 10 martta ne olacak bunu anayasa mahkemesi karariyla sorguya çekilmeli
    Cevapla
  • M.Ali Efendioğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    KASET DESTEKLİ, YENİLGİ MİMARI KOLTUK BAĞIMLISI KUKLA BİRİ Mİ DİKTATÖR, ONU ORADA TUTAN İRADE Mİ DİKTATÖR? Reisimize DİKTATÖR diyenler de asıl o zalimler..
    Cevapla
  • Adler 5 yıl önce Şikayet Et
    CHP de Aynalar hep kirik çünkü CHP ye oy verenin hepisi kültürlü... onlarda Ayna yok ki baksinlar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul'da izlettiği 'Gerçek belediyecilik' klibi ses getirdi...
Son dakika: Başkan Erdoğan İstanbullulara müjdeyi verdi!