CHP'den Mehmet Akif Ersoy'a büyük saygısızlık!

Ankara Yenimahalle’de, AK Partili belediye döneminde temeli atılıp, yüzde 80’i tamamlanan Mehmet Akif Ersoy Külliyesi’nin adı, CHP’nin yönetime geçmesinin ardından, ‘Nazım Hikmet Kültür Merkezi’ne dönüştürüldü.

CHP'den Mehmet Akif Ersoy'a büyük saygısızlık!
CHP'den Mehmet Akif Ersoy'a büyük saygısızlık!
GİRİŞ 02.03.2019 11:57 GÜNCELLEME 02.03.2019 12:05
Bu Habere 82 Yorum Yapılmış

Ankara’nın Yenimahalle ilçesine bağlı Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde AK Partili Belediye döneminde temeli atılan ve daha sonra ilçe yönetimine CHP’li belediyenin gelmesinin ardından ismi Nazım Hikmet Kültür Merkeziolarak kabul ettirilen Mehmet Akif Ersoy Külliyesi, CHP’nin seçim vaatlerindeki ikiyüzlülüğünü ortaya koydu.

 

 

'' 'MEHMET AKİF ERSOY' TABELALARINI KALDIRDILAR''

Dönemin AK Parti Yenimahalle Belediye Başkanı Ahmet Duyar, “Kültür ve Kongre merkezinin olduğu yer Mehmet Akif Mahallesi. Dolayısıyla hem bulunduğu mahalleden dolayı hem istiklal şairimiz olduğu için bizMehmet Akif Ersoy isminde karar vermiştik. Sadece resmi kayıtlara işlemedik bu kararımızı. Tabelalara ve tanıtımlarımızı hep Mehmet Akif Kültür ve Kongre Merkezi olarak yazdık. İnşaatı devrettiğimizde yüzde 80’i tamamlanmıştı. Seçimden sonra eksiklerini tamamlayıp tam teşekküllü açalım diye erteledik. Sonradan gelenler ismini öyle değiştirdiler. Mehmet Akif Ersoy bizim İstiklal şairimiz, bir ideolojik sınıf ayrımı yapılmamalıydı. O bizim ortak değerimiz” dedi.

 

 

2009-2014 yıllarında Yenimahalle Belediyesi AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Yusuf Yalçınkaya, “Ahmet Duyar zamanında inşaat planları, finans kaynakları ayrıldı. Bütün işlemleri bitti, temeli atıldı. İsmi kararlaştırmada meclis kararı yok. Orası Mehmet Akif Ersoy Mahallesi olduğundan dolayı da isim öyle telakki edildi ve duyuruldu. Fakat nasip olmadı. Daha sonra gelen CHP’li belediye, Nazım Hikmet Kültür Merkezi ismini verdi. Biz itiraz ettik ve Mehmet Akif Ersoy olması gerektiğini söyledik. Ama çoğunluk onlarda olduğu için öyle bir karar çıktı” diye konuştu. 

CHP KAZANINCA İSMİ DEĞİŞTİ

Dönemin Basın sorumlusu Bahattin Akyön, ''Mehmet Akif Ersoy Mahallesi'nde bulunan ve Nazım Hikmet Kültür Merkezi olarak kabul ettirilen yerin aslında Mehmet Akif Külliyesi olacağı kamuoyu tarafından biliniyordu. Yalnız ismi seçimden sonra konulacaktı. Çünkü iç anlamda bazı çalışmaların yapılması gerekiyordu. Seçimde de idare değişikliği olduğu için ondan sonraki süreçte o isim Nazım Hikmet Kültür Merkezi oldu'' diye konuştu.

O dönemde Mahalle Muhtarı olan Ahmet Muhtar, şu ankiNazım HikmetKültür Merkezi olan yerin isminin o zaman Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi olacağını duyduğunu söyledi. 

CHP’li Çankaya Belediyesi tarafından cadde, sokak, park, kültür merkezi gibi alanlara, milletin inanç ve kültürel değerlerine aykırı isimlerin verilmesi dikkat çekiyor. Çankaya Belediyesi tarafından verilen isimler arasında; provokatif açıklamalarla gündeme gelen sinema oyuncusuTarık Akan, ideolojik zihniyetlerinin kirliliğini sanat adı altında millete empoze etmeye çalışan Zülfü Livaneli; hakkında FETÖ’ye yardım suçlaması ile iddianame düzenlenen Emin Çölaşan, geçtiğimiz sene mezarına şarap dökülmesiyle gündeme gelen Can Yücel, provokasyonlara alet edilen Berkin ElvanGündüz Bakımevi ve Gezi’nin Çocukları Parkı gibi kirli tezgah dönemlerinin ve şahıslarının isimleri hâlâ parklarda duruyor.

CHP'NİN İDEOLOJİK OPERASYONLARINI ÜLKÜCÜ MANSUR YAVAŞ DESTEKLİYOR

Ankara’nın Yenimahalle ilçesine bağlı Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde AK Partili Belediye Başkanı döneminde temeli atılıp yüzde 80’i tamamlanan ve yönetimine CHP’li belediyenin gelmesinin ardından ismi Nazım HikmetKültür Merkezi olarak kabul ettirilenMehmet Akif Ersoy Külliyesi, CHP’nin seçim vaatlerindeki ikiyüzlülüğünü ve ideolojik tavrını ortaya koydu. Öte yandan; Çankaya ilçesinde milletin değerleri ile bağdaşmayan isimleri kullanan CHP’li belediyeler “Emin Çölaşan, Berkin Elvan, Gezi’nin Çocukları” gibi isimlerle kurumları donatıyor. Ülkücü geçmişi olduğunu söyleyen Mansur Yavaş’ın da bu ideolojik tutuma destek verdiği belirtiliyor.

KAYNAK: YENİ AKİT
YORUMLAR 82
  • musa 5 yıl önce Şikayet Et
    litvanya,estlan,lettlandi isgal eden romanyadan zorla toprak alan,finlandiya ve polonyanin bir kismini isgal eden ,turkiyeye saldiracakken,hitler in saldirisina ugrayip belasini bulan,.stalin in yaninda yer alan nazim hilmeti öven varsa,okullarda eksik ögretiliyor demektir
    Cevapla
  • Yelizz 5 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma, sakın. Siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın. Doğacaktır sana va'dettigi günler hakk'ın... Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın. Başka söze gerek yok...
    Cevapla
  • Hakan 5 yıl önce Şikayet Et
    iyi de burasi acilali 5 sene olmustur rahat. Şimdi mi akliniza geldi. Bence dürüstlük herkese lazim.
    Cevapla
  • aynen 5 yıl önce Şikayet Et
    hirsiz chp az hirsislada sende yap boyle yerler istedinin ismini tak baskalarinin hayirini bozma yaziklar olsun hani ataturkcuydunuz miletin parasini milete harcamak zor geliyor
    Cevapla
  • çakma solcular 5 yıl önce Şikayet Et
    Bilinmesi gereken başka bir konuda, nazım hikmeti hapislerde çürüten CHP nin kendisidir. Şimdi gelmişler güya çok solcularmış gibi adına kültür merkezi açıyorlar. Yerseniz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel randevu talep etti mi? Erdoğan duyurdu! Dikkat çeken açıklama: Teklif ederiz...
TÜİK son verileri paylaştı! Hangi ilin nüfusu ne kadar oldu...