Bakan Soylu açıkladı: Türkiye ile İran'dan ortak operasyon kararı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AA Editör Masası toplantısında gündeme ilişkin soruları yanıtlıyor ve değerlendirmelerde bulundu. Soylu Türkiye ile İran terör örgütü PKK'ya yönelik ortak operasyon kararı aldığını duyurdu. Soylu, "PKK'ya yönelik, İran'la ortak operasyon yapacağız. Bu konuda adımlar atmaya çalışıyoruz. Karşılıklı istihbari değerlendirmemiz söz konusu" diye konuştu.

GİRİŞ 06.03.2019 11:12 GÜNCELLEME 06.03.2019 13:39
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Bakan Soylu'nun açıklamalarından satır başları şöyle;

 

 

Türkiye'de yatırım yapılacaksa bu, güvenliğe, huzura ve insanların kafasının rahat olmasına bağlıdır.

Uluslararası doğrudan yatırımcı gelecekse bunun temeli Türkiye'de kendini güvende hissetmesidir.

 

 

31 Mart'ta zayıf çıkarsak, HDP'nin de PKK'nın talimatlarının da bulunduğu ittifak, Türkiye'ye 4,5 yılı zehir zindan eder.

(Millet İttifakı) Bizim yaptığımız  tespitlerde, bu ittifaka HDP her yönüyle destek veriyor.

94 belediye başkanı teröre karıştığı için alındı. Teröre karışmayan 2-3 belediye başkanı var, onları almadık mesela, müdahale etmedik. Onları dışladılar zaten. Kayyum memnuniyeti 94 yerde yüzde 65'in  üzerinde. Normal belediyelerde bu kadar büyük memnuniyet yoktur.

Görevden alma bir tedbirdir, iş işten geçmeden  müdahale etmek demektir. O İçişleri Bakanlığının hakkıdır. Devlet, yasalar, kanunlar İçişleri Bakanlığına böyle bir hak vermiş, bizatihi bakanın kendisine böyle bir hak vermiştir.

(Terörle iltisaklı belediye başkanları) Bir terör örgütüne yardım ve yataklık yaptı dedikten sonra zaten hukuken görevden alınacaktır ve gereği de yerine getirilecektir. İçeri atılan adamın herhalde belediyeyi yönetecek hali yok.

İRAN'LA PKK'YA KARŞI ORTAK OPERASYON

İçişleri Bakanı Soylu, İran'la PKK'ya karşı ortak operasyon düzenleneceğini açıklayarak, "PKK'ya yönelik, İran'la ortak operasyon yapacağız. Bu konuda adımlar atmaya çalışıyoruz. Karşılıklı istihbari değerlendirmemiz söz konusu" diye konuştu.

Soylu, "Murat Karayılan'a çağrıda bulunayım, sözde şehitler kataloğu çıkarıyordu, 2018'de niye çıkarmadılar, hadi çıkarsınlar. PKK tarihinin en kötü dönemini yaşıyor" dedi.

YORUMLAR 26
  • Doğru söz 5 yıl önce Şikayet Et
    İran hiçbir zaman Türkiye ile güven ortamı olmayacağını düşünür. Sebebi ise çok açık israil ve abd ile ilişkisi olan Türkiye İran'da güvenilir ülke kategorisinde yer almaz. Türkiye önce israil ve abd ile ilişkilerini kesmeli ancak öyle
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Senin kardeşin Amerika güvenilir öyle mi
    Cevapla
  • 12ffa1234kkkk122 5 yıl önce Şikayet Et
    irana güven olmaz
    Cevapla
  • Ali 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu iki ülke de birbirine güvenmez. İran da aynı şekilde güvenmez
    Cevapla
  • Vn.... 5 yıl önce Şikayet Et
    Pkk abd nin maşasi oldu artık heryerde onları kullanacaklar iran uyanık ol birgün sana dönecekler hbr olsun
    Cevapla
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Emperyalist emeller için boş kafalar öyle bir doldurulmuş ki, sanki kurtuluş savaşını İran'a karşı vermişiz, binbir kazığı ABD yerine İran'dan yemişiz!
    Cevapla
  • Yıldırım 5 yıl önce Şikayet Et
    Haberin konusu İran bize karşı sicili temiz değil ondan dolayı insanlar tedirgin . yoksa ABD iyi diyen yok .şuan Türkiye ve İran bu konuda çıkarları ortak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!