Türkiye'ye Ayasofya tehdidi

AP’nin skandal raporunda “tarihi ve dini yapıt” şeklinde tanımlanan Ayasofya’nın “görüntüsünün değiştirilip camiye dönüştürülmesine karşı” olduğuna dair bir cümle de eklendi. Avrupa Parlamentosu’nun şartlarını hatırlatan Kati Piri Ayasofya'nın cami olması durumunda Türkiye’nin üye olamayacağını söyledi.

Türkiye'ye Ayasofya tehdidi
Türkiye'ye Ayasofya tehdidi
GİRİŞ 16.03.2019 08:11 GÜNCELLEME 16.03.2019 09:47
Bu Habere 308 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği, AP üzerinden Türkiye'ye aba altından sopa göstermeye kalktı. Geçtiğimiz gün yapılan "Müzakereler durdurulsun" oylaması olumlu yönde sonuçlanırken, AB'nin Türkiye'yi yeniden müzakere masasına çağırması için oldukça tepki çeken maddeler önergeye sokuldu. Türkiye'nin terörle mücadelesini durdurması öncelikle istenirken, bir diğer tepki çeken madde de Ayasofya.

 

 

"CAMİYE DÖNÜŞTÜRÜLMESİN"

Türkiye'nin iç meselelerine karışmak için her şeyi yapan Avrupa, bu sefer de Ayasofya'nın statüsü üzerinden dayatma uygulamaya çalışıyor. Özellikle AP'de oylama sırasında Birleşik Sol Grup tarafından verilen bir değişiklik önergesiyle, AP’nin, “tarihi ve dini yapıt” şeklinde tanımlanan Ayasofya’nın “görüntüsünün değiştirilip camiye dönüştürülmesine karşı” olduğuna dair bir cümle de eklendi.

 

 

KATİ PİRİ'DEN TEHDİT

Türkiye düşmanlığı ile bilinen Kati Piri de bu konuya ilişkin, Türkiye'ye mesaj verdi. Hollandalı raporatör, "Türk Hükümeti beni sevmiyor olabilir ama benden sonra gelecek raportörle çok daha zor anlar yaşayacaklar." diye konuştu. "Bu Türkiye ve bu AB ile Türkiye'nin üyeliği mümkün değil." diyen Piri, üyeliğin ancak "değişik bir Türkiye"  ile mümkün olabileceğini kaydetti.

YORUMLAR 308
  • nurettin derik 5 yıl önce Şikayet Et
    akdenizde petrol ve doğalgaz sondajı ile ilgili bir gelişme varmı ? önemli olan budur.
    Cevapla
  • Bu AB ye girmeyi 5 yıl önce Şikayet Et
    başımıza bela edene ...
    Cevapla
  • ILHAN GURBETE 5 yıl önce Şikayet Et
    bizde sanki cok merakliyiz ab ye girmeye yakinda ab diye bir sey kalmayacak
    Cevapla
  • Terazi 5 yıl önce Şikayet Et
    Waaay be! Nassı bi kuyruk acısıymış bu böyle 500 yıldır geçememiş
    Cevapla
  • İkra! 5 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim Ayasofya'nin cami olarak açıldığını tez vakitte bize gostersin ve vakit namazinida Ayasofya'da kılmayı bana ve sevdiklerime nasip etsin.amin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi