Selçuk: Kapı kapı dolaşıyorum, büyük bir beklenti var

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, ziyaret ettiği 30'a yakın ilde gerçekleştirdiği "Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları" toplantılarda on binlerce öğretmene 2023 Eğitim Vizyonu hakkında bilgi verdi.

Selçuk: Kapı kapı dolaşıyorum, büyük bir beklenti var
Selçuk: Kapı kapı dolaşıyorum, büyük bir beklenti var
GİRİŞ 19.03.2019 14:55 GÜNCELLEME 19.03.2019 14:57
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığından (MEB) yapılan yazılı açıklamaya göre Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2023 Eğitim Vizyonu'nun açıklandığı 23 Ekim 2018'den itibaren Ağrı'dan Antalya'ya, Rize'den İzmir'e, Tokat'tan Tunceli'ye 30'a yakın ili ziyaret etti.

 

 

Bu illerde yalnızca eğitimcilerin katıldığı sohbetler şeklinde, "Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları" adlı toplantılar düzenleyen Selçuk, 2023 Eğitim Vizyonu'nun detaylarını, projeyi hayata geçirecek öğretmenlerle bizzat paylaştı.

Selçuk, toplantılarda hiçbir eğitim sisteminin kalitesinin, öğretmeninin kalitesini aşamayacağını belirterek, "Tüm Türkiye'yi kapı kapı dolaşıyorum. Bu, bir derdim olduğunu gösteriyor. O dert de bu ülkenin çocuklarına, doğmamış evlatlarına hizmet edebilmek." diye konuştu.

 

 

Geçen günlerde İstanbul'daki Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda düzenlenen toplantıda bir kez daha öğretmen ve okul yöneticileri ile bir araya gelen Selçuk, bugüne kadar biriktirdiği deneyimlerin, 2023 Eğitim Vizyonu'nun ortaya konulmasında büyük payı olduğunu vurguladı.

Selçuk, eğitimde hedeflenen noktaya, acil çözümlerle değil, zaman içinde uygulanacak projelerle ulaşılacağına işaret ederek, şöyle konuştu:

"Eğitim Türkiye'nin en büyük sorunu değildir, eğitim Türkiye'nin en büyük çözümüdür. Politikaların dönüşümüyle ilgili kararlar aldık ve bu kararları 3 senelik bir projeksiyon içerisinde yerine getiriyoruz. Türkiye'de çok yüksek bir beklenti oluştuğunu biliyorum. Kiminle konuşsam aynı beklentiden söz ediyor. Bu beklenti benim şahsımla ilgili değil, geleceğimizle, hayallerimizle ilgili, çocuklarımızın geleceğiyle ilgili bir beklenti."

''ÇOCUĞUN BÜTÜNSEL OLGUNLAŞMASINI SAĞLAYACAK SİSTEME GEÇİLECEK''

Türkiye'nin eğitim alanında çok önemli bir birikimi olduğunu, eğitimde mutfakta dönüşüm gerçekleştirilmesi gerektiğini vurgulayan Bakan Selçuk, bunun da öğretmenler eliyle yapılabileceğine değindi.

Selçuk, çocuğun hukukunun değerini vurgulayarak, sınav odaklı değil, çocuğun duygu, düşünce ve hareket olarak bütünsel olgunlaşmasını sağlayacak bir sisteme aşama aşama geçileceğini anlattı.

Tanıtımı yapılan "tasarım ve beceri atölyeleri", "okul profili değerlendirme çalışması" ile yeni projeler bir araya toplandığında bütünün parçalarının birleşeceğine değinen Selçuk, tasarım beceri atölyelerindeki altyapının UNESCO'nun ISCED başlıklı bir meslek ve sektör sınıflandırmasının izdüşümü olduğunu, ilkokul, ortaokul ve liselerde öğrencilerin bu atölyelerde, kendilerini tanıma fırsatı bulacağını bildirdi. 

YORUMLAR 17
  • NAZLI 5 yıl önce Şikayet Et
    yolunuz açık olsun sayın bakanım fetöden temizlenmiş yeni bir milli eğitimle inşallah birçok başarılara imza atarsınız temiz ahlaklı dini terbiye almış sevgi ve saygı dolu başarılı güzel nesillerimiz olsun inşallah...
    Cevapla
  • altair 5 yıl önce Şikayet Et
    okullarda disiplin kalmamış en ufak olayda öğrenci veli öğretmeni dövmeye kalkıyor.Disiplinin olmadığı yerde eğitim olmaz öğretmenin itibarı yerlerde sürünüyor siz uzay çağı eğitimide getirseniz boş çünkü eğitimi alacak öğrenci kalmadı memlekette hepsinin beklentisi beleşten sınıf geçmek amaç bu öğrenmek öğretmek amacı yok artık eğitimde malesef
    Cevapla
  • BİLAL.. 5 yıl önce Şikayet Et
    SAYIN BAKAN ÖNCE BU SINAV SİSTEMİNİ DEĞİŞTİR..LGS liselere giriş sınavı
    Cevapla
  • Kaliteli eğitim 5 yıl önce Şikayet Et
    Sn. Bakanım ayrıca başarılı eğitimciler ödüllendirilsin ortak sınavlar karne ve başarı notuna yansısın saygılarımla
    Cevapla
  • Kaliteli eğitim 5 yıl önce Şikayet Et
    Sn Bakanım ilk öğretimden başlayarak kaliteli ve bilinçli geleceğe bilime odaklı eğitim verilmeli örneğin zaman zaman tüm türkiyede ortak sınav yapılıp öğrenci ve öğretmenlerin ve okulların performansları takip edilmeli ayrıca müzik resim beden vb. dersler çocukların ortalamasını etkilemesin her çocuk ayrı meziyet var buna göre ayrıca üniversitelerde bakanlığa bağlansın üniversitede her hoca kendi kitabını okutuyor ortak bi bilim kurulu bu kitapları derlesin güncellesin üniversitede çocuklarımız hocaların insafına bırakılması istediğini geçirip çoğunluk öğrencileri bırakmasınlar sınavlara itiraz mercileri olsun bir sorunun bir doğru cevabı olur değilmi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü