Başkan Adayı Yıldız: Okmeydanı hakkını alacak

İstanbul’un kalbinin attığı semt olan Beyoğlu’nun AK Parti Belediye Başkan Adayı Haydar Ali Yıldız, vatandaşların en büyük derdi olan kentsel dönüşümü hızla gerçekleştireceğini söyledi. Yıldız, yaptığı açıklamayla halkın kafasındaki sorulara da yanıt verdi.

GİRİŞ 23.03.2019 13:02 GÜNCELLEME 23.03.2019 13:09

AK Parti Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Yıldız, kentsel dönüşümle ilgili, “Devam edecek mi, ne zaman olacak, vatandaşların hakkında bir kesinti olacak mı” sorularının yanıtını verdi. Kentsel dönüşümle ilgili çok çalıştıklarını ve bu sorunu çözmeye hazır olduklarını ifade eden Yıldız şöyle konuştu: “Okmeydanı bizim bildiğimiz bir semt, konularına hakim olduğumuz bir alan. Bugüne kadar da aldığımız ciddi bir mesafe var. Burası önceden vakıf arazisiydi, vakıf arazilerinin hazine arazileriyle takası gerçekleşti. Hemen ardından Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan tarafından Şubat 2014’de ilk tapu işlemi verilme işlemleri başlandı.  Gelinen süre içerisinde biz şunu söylüyoruz; Vatandaşımız Okmeydanı’ndan başka bir yere gönderilmeyecek, yerinde bir dönüşüm olacak.

 

 

KİMSE HAK KAYBINA UĞRAMAYACAK

Alan bazlı, ada bazlı bir dönüşüm olacak. Kimse mağdur edilmeyecek, kimse herhangi bir hak kaybına uğramayacak. Bu süreçte vatandaşımızın tapuyu alırken kendisine imzalatılan bir evrak oluyordu. O evrak, vatandaşımızın tapu almasını yavaşlattı, dönüşüm yavaş işliyor. Şimdi bunu hızlandıracağız. Vatandaşımız herhangi bir kesintiye uğramadan hızlıca tapusunu alabilecek. Uzlaşmayı sağlamak suretiyle de dönüşümü devam ettireceğiz.

 

 

VATANDAŞLARIMIZI DİNLİYORUZ

Yıldız, bu projeyi hazırlarken de vatandaşların istek ve önerilerini dikkate aldıklarını belirterek şöyle konuştu: “Mahalle sakinleriyle sürekli bir araya geliyoruz, onlara nasıl bir Beyoğlu istediklerini soruyoruz. Hep birlikte daha güzel ve yaşanabilir bir anlayışla depreme dayanıklı sağlıklı Okmeydanı’nı yenileme projesini hayata geçireceğiz. Okmeydanı hakkını alacak.”

Kentsel dönüşüm projesinin ayrıntıları

Piyalepaşa Kentsel Dönüşüm Blokları, 4 bloktan oluşuyor. 131 daire ve 145 adet araç kapasiteli kapalı otoparkı olan kentsel dönüşüm projesi, 2500m2 yeşil alan olacak şekilde projelendirildi.

Örnektepe - Sütlüce Kentsel Dönüşüm Projesi; “yerinde dönüşüm” uygulaması esas alınarak planlandı. Plansız, tapusuz ve ruhsatsız 282 konut ve 18 dükkanı kapsayan proje, Beyoğlu Belediyesi ve TOKİ işbirliğinde inşa ediliyor. Projede, İstanbul’un ve Haliç’in siluetine uygun, özgün mimarisi ile bütünlük sağlayacak cumba, saçak, payanda gibi ögeler kullanıldı. Projede 435 araçlık bir otopark da yer alıyor.

METRO MÜJDESİNİ DE VERDİ

Yerel seçime sayılı günler kala çalışmalarına son hız devam eden AK Parti Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Haydar Ali Yıldız’ın projeleri arasında metro ulaşımı da var. Yıldız, Kasımpaşa ve Okmeydanı’na metro yapacaklarını açıkladı.Yıldız projeyle ilgili şöyle konuştu: “Şişhane, tüm metro ağlarının geçtiği bir yer. Biz bu metroya yeni bir kanat açacağız. Metro, Şişhane’den Kasımpaşa’ya inecek, Kasımpaşa Bahariye caddesinden metro devam edecek oradan Piyalepaşa Bulvarı’na, Piyalepaşa Camisi’nin önünden Perpa’ya, Perpa’ya varırken Okmeydanı Hastanesi’ne, Kağıthane’ye, Şişli’ye, Çağlayan’a ulaşacak. Böylece toplu ulaşımda önemli bir mesafe almış olacağız.”

Beyoğlu halkıyla her gün buluşan Yıldız’ın projeleri Beyoğlulular tarafından fazlaca destekleniyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri