Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığı karargahını işgal eden darbecilerin ilk kez ortaya çıkan telsiz kayıtları, ihanetin boyutunu gözler önüne serdi.

AA muhabirinin ulaştığı telsiz kayıtlarına göre, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yakınında bulunan Beştepe'de bulunan Jandarma Genel Komutanlığı karargahındaki darbe girişimini yöneten eski albay Erkan Öktem olduğu iddia edilen kişi, polis ve nizamiye girişlerinde toplanan vatandaşlara ısrarla ateş edilmesi talimatını veriyor. 

Karargahın polisler tarafından sarılması üzerinde Kara Havacılık Komutanlığındaki darbecilerden hava taarruz desteği talep eden Öktem, helikopter pilotundan özellikle zırhlı polis araçlarını imha etmesini istiyor. 

Pilota, "Nizamiyelerde ve sokak aralarında zırhlı polis araçları hedef, atış serbest." talimatını veren Öktem, "Küçük cami istikametinde zırhlı var, bizi tehdit ediyor." şeklinde anons yapan bir başka darbeciye, "İndirilsin, indirilsin. Nizamiyelerdeki zırhlılar polisin, vurulsun." emrini yeniliyor.

Öktem'in sivil vatandaş ve polislere ateş edilmesi için verdiği talimatın ardından soğukkanlılıkla söylediği, "Allah kolaylık versin arkadaşlar." ifadesi de kayıtlarda yer alıyor. 

Polis ve sivil vatandaşlara yönelik katliam emri helikopter pilotuna aktarılmadan önce darbecilerin telsiz görüşmelerinde, "yurtta sulh" parolası kullanması dikkat çekiyor. 

Darbeci albayın talimatından sonra helikopter pilotu, Jandarma Genel Komutanlığı karargahının önünde ihanet girişimini protesto eden vatandaşlara ateş açmıştı. Menfur saldırıda, 7 kişi şehit olurken onlarca kişi de yaralanmıştı.

Darbecilerin acımasız yüzünü bir kez daha ortaya koyan telsiz görüşmeleri, sözde "yurtta sulh konseyi" heyeti adına konuşan ve henüz kimliği tespit edilmeyen bir darbecinin talimatıyla başlıyor. 

Yorumlar 6 Yorum Var
  • selam olsun sana 06.04.2019 22:11
    bu soysuslarin cezasi idam olmali, lakin cezalara bakin hafif cezalar, türkiyede bir baba yigit yokki idami elealip gecirecek.cok yazik cok. avrupa höd dedimi korkup sinip yerine oturuyor millet
  • Halk 06.04.2019 19:21
    Su uyur FETÖ uyumaz...Teyakkuza devam
  • emin 06.04.2019 17:22
    Fetöcülerin aldıkları cezalar 10 yıl dahi değil
  • serdar 123tr 06.04.2019 17:05
    şimdi bu vurulsun diyenleri kurşuna dizmesek şehitlerimizin kanı yerde kalır
  • Sevki 06.04.2019 16:47
    Telsiz kamera foto hepsi var cok sukur ama bu hayvanlar sucunu kabul etmiyorki ekmek almaya girmisler. Artik bu haberleri okumak yerine kaliteli okkali balli suprizlerle dolu agir hapis cezalarini okumak istiyorum insallah
Daha fazla yorum görüntüle