Murat Bardakçı'dan İmamoğlu'na usul ve erkan dersi!

CHP'nin İstanbul Adayı Ekrem İmamoğlu'nun Eyüpsultan Türbesi ve Anıtkabir'e yaptığı ziyaretlerde takındığı tavra Tarihçi Yazar Murat Bardakçı'dan çok sert tepki geldi.

Murat Bardakçı'dan İmamoğlu'na usul ve erkan dersi!
Murat Bardakçı'dan İmamoğlu'na usul ve erkan dersi!
GİRİŞ 06.04.2019 13:21 GÜNCELLEME 06.04.2019 13:45
Bu Habere 162 Yorum Yapılmış

Bardakçı, Habertürk'teki köşesinde CHP'nin İstanbul Adayı Ekrem İmamoğlu'u devlet usul ve erkanını bilmemekle eleştirdi. Bardakçı ayrıca olayın basına yansımamış ayrıntılarını da paylaştı...

 

 

İşte Bardakçının yazısından önemli kısımlar:

Sizlere, İmamoğlu’nun önceki gün Eyüpsultan’ın yani Ebâ Eyyubü’l-Ensârî’nin kabrinin ve kabrin üzerindeki sandukanın bulunduğu odada namaz kılmak istemesi üzerine yaşananların namaz fotoğrafı gibi basına sızmamış ayrıntılarını anlatayım:

HEMEN ANKARA BİLGİLENDİRİLDİ

Ekrem Bey beraberinde kalabalık bir partili grupla beraber Eyüpsultan’a gitmiş, yanındakiler türbe görevlilerine “Başkan sandukanın bulunduğu odada namaz kılmak istiyor, hemen açın” demişler. Görevliler “Bunun için hem önceden haberdar edilmemiz hem de özel izin alınması gerekir” deyip kendi başlarına bir iş yapmaya çekinmiş ve türbelerin bağlı olduğu İstanbul Kültür Müdürlüğü’nü aramışlar. Kültür Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz aynı gerekçe ile, yani namazla ilgili olarak müdürlüğe önceden bilgi verilmediği ve izin başvurusu da yapılmadığı, üstelik üst makamlara soracak vakit de olmadığı için hemen inisyatifini kullanmış “Açmayın!” talimatını vermiş ve hemen Ankara’yı da bilgilendirebilmiş.

Ekrem Bey’in yanındakiler türbenin açılmaması üzerine görevlilere karşı biraz yüksek perdeden sözler sarfetmişler ama karşı taraf alttan almış ve Eyüpsultan’ın kabrinin ilerisindeki bir başka türbeyi gösterip “Burada kılabilirsiniz” demişler.

DEVLET, USUL VE ERKÂN DEMEKTİR!

Beşir Ağa 1746’da vefat etti ve bu büyük ilim ve sanat korucusunun hatırasına lâyık olduğu hürmeti gösteren devlet, onu Eyüpsultan’ın kabrinin ilerisine defnetti.

Ekrem Bey namazını Eyüpsultan’ın değil, işte bu çok önemli harem ağasının kabrinin başında kıldı. Ama müsterih olması lâzım, zira Eyüpsultan’ın kabir odasını açmamaları sayesinde çok hayırlı bir iş yaptı, neredeyse üç asırdan buyana kimselerin gidip de mezarının başında dua etmeyi düşünemediği Hacı Beşir Ağa’nın ruhunu namazı ve duası ile şâdetti!

İmamoğlu’nun önceki gün Eyüpsultan’da, dün de Fatih Camii’nde kıldığı namazları ve türbelerin başında ettiği duaları Allah kabul etsin ama önemli bir hususu hatırlatmadan da edemeyeceğim:

Devlet bir yerde usul ve erkân demektir; herşeyin, hattâ din büyüklerinin türbelerini ziyaret etmek istemenin de bir usulü vardır. Mazbatanızı henüz almamış olmanız bir tarafa, alsanız, hattâ değil belediyenin, devletin bile başına geçseniz bu kurallara ve  asgarî nezaket kaidelerine uymanız, meselâ bir türbenin halka açılmayan bölümünde iki rekât namaz kılmak istediğiniz takdirde oraya çatkapı gitmek yerine yetkililere önceden haber verip nezaketen ricada bulunmanız gerekir. Sizin zahmet buyurmanıza da lüzum yoktur, gereken düzenlemeyi bu gibi tatsızlıkların yaşanmasını önlemekle vazifeli protokol memurları yaparlar!

Ama görevlilere haber vermeye lüzum bile hissetmeden Eyüpsultan’a gidip de “Mezar odasını açın, namazımı orada kılmak istiyorum” demek ile Anıtkabir’de “Ben saygı duruşunu mozolenin önünde değil, aşağıdaki mezar odasında yapacağım; derhal açılsın!” talebinde bulunmak arasında davranış bakımından pek bir fark...

 

YORUMLAR 162
  • İnsan 5 yıl önce Şikayet Et
    Murat Bardakçı'ya son 5-6 ay da bir haller oldu. mesela siyaset ile ilgili yazılar yazmazdı. son dönemlerde muhalefeti bombalıyor :) sayın bardakçı hakketten size ne oldu?
    Cevapla
  • Kayseri 5 yıl önce Şikayet Et
    Pkkli onursuz arkadaslar bir chpli gördügnüzde kahrolsun pkk deyin bakin nasil tepki veriyorlar
    Cevapla
  • Tuncay 5 yıl önce Şikayet Et
    işte CHP.. bunlara oy verenlere alkış!!! işte eseriniz..bu daha başlangıç...
    Cevapla
  • umk44 5 yıl önce Şikayet Et
    imamoğlu bir cıa ve fetö projesi dır . sonkaleyi düşürmek için yapıldı bizlerde soğan patatese kızarak bilmeyerek de olsa bazı kesimler destek oldular ama bu hataları görerek vatanımızın öz evlatlarına destek olalım soğan patates birgün ucuzlar ama vatan giderse devşirmelerin eline gecerse birdaha geri gelmez
    Cevapla
  • m3hk 5 yıl önce Şikayet Et
    CHP dedinmi hersye olur. Gaido iste budur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Aysever'den CHP'li belediye başkanlarına: Ekrem'in tetikçisi olamazsınız
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü