Cumhuriyet Gazetesi'nden itiraf gibi haber!

Cumhuriyet Gazetesi, AK Parti’nin İstanbul’daki yerel seçimlerle ile ilgili hukuk kuralları içerisindeki haklı itirazlarını çarpıtarak yine zihniyetini ortaya koydu. Gazete yaptıkları haberle hem kendileri ile çelişkiye düştü hem de AK Parti’nin itirazlarının ne kadar haklı olduğunu gözler önüne serdi.

Cumhuriyet Gazetesi'nden itiraf gibi haber!
Cumhuriyet Gazetesi'nden itiraf gibi haber!
GİRİŞ 06.04.2019 16:06 GÜNCELLEME 06.04.2019 16:36
Bu Habere 60 Yorum Yapılmış

 Haber7

AK Parti, İstanbul’da az bir farkla biten seçim yarışına hukuk kuralları çerçevesinde 39 ilçenin tamamında itiraz etti. İtirazı değerlendiren İlçe Seçim Kurulu İstanbul'daki tüm ilçelerde geçersiz sayılan oyların yeniden sayımına karar verdi.

 

 

Alınan karar sonrası 17 ilçenin 22 seçim bölgesinde geçersiz, birinde ise oyların tamamı yeniden sayıldı. 15 ilçede geçersiz, 8 ilçede ise oyların tamamının sayımı devam ediyor. Yapılan ve yapılmakta olan sayımlar sonucu AK Parti’nin itirazlarının ne derecede haklı olduğu tek tek ortaya çıkıyor.

Geçersiz oyların sayımı sonrası aradaki farkı hızla kapanırken oy farkı 17 binlere kadar geriledi. YSK’nın verilerine göre İmamoğlu'nun oyu 4 milyon 171 bin 501, Yıldırım'ın oyu ise 4 milyon 153 bin 502 olarak açıklandı.

 

 

ÇOĞU İLÇEDE OY SAYIMI DEVAM EDİYOR

Oy sayımlarının hâlâ devam ettiği ilçe seçim kurulları şöyle:

Arnavutköy, Beyoğlu, Çekmeköy, Ataşehir, Avcılar 1. ve 2. bölgeler, Bahçelievler, Bağcılar 4. bölge, Beylikdüzü, Beşiktaş, Beyoğlu, Gaziosmanpaşa 1. bölge, Maltepe 2. bölge, Şişli 1. ve 2. bölgelerinde ise oyların sayımı hâlâ devam ediyor. Tüm oyların yeniden sayılması kararı verilen ilçe seçim kurulları: Ataşehir 2. İlçe Seçim Kurulu, Bağcılar 2. İlçe Seçim Kurulu, Çatalca, Kartal 2. İlçe Seçim Kurulu, Maltepe 1. İlçe Seçim Kurulu, Silivri, Sultanbeyli 1. İlçe Seçim Kurulu, Tuzla.

CUMHURİYET KENDİSİ İLE ÇELİŞTİ

Tüm bu gelişmelere rağmen Cumhuriyet Gazetesi, her zamanki gibi sahneye çıkarak seçim sonrası AK Parti’nin yapmış olduğu haklı itirazları kendilerince üslupsuz bir dille çarpıtarak yine rezil bir habere imza attı. 

''Seçimi Çaldırmayacağız''

Gazete, YSK tarafından geçersiz oyların tekrar sayımının tamamlandığı ilçelerin listesini yayımladı. Yayımlanan o listede bile AK Parti’nin yüksek derecede kaydırılan oylarının olduğu aşikar ortada olmasına rağmen ''Seçimi çaldırmayacağız'' şeklinde bir manşetle haberi servis etmekten çekinmedi. ''YSK, AKP için seferber olsa da fark kapanmadı'' şeklinde yalan bir ifadeye de yer veren gazete yayımlandıkları tablo ile gözleri önündeki gerçeği göremeyecek kadar aciz bir durumda olduklarını kanıtladı. 

Yapılan haberle bir kez daha AK Parti’nin haklılığı ortaya çıkarken Cumhuriyet Gazetesi ise kendini rezil ettiği ile kaldı. Hem savundukları haksız görüş ellerinde patlarken hem de kendileri ile anlamsız bir çelişkiye düşmüş oldular.

KAYDIRMALAR SONRASI AK PARTİ LEHİNE 13 BİN OY YAZILDI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz basın toplantısı düzenledi. Yavuz, İstanbul'da bugün itibariyle AK Parti adına yazılan oy sayısının 13 bin 969'a ulaştığını, AK Parti ile CHP arasındaki farkın 18 binin altına indiğini açıkladı.

 

YORUMLAR 60
  • Almanyada Gurbetci 5 yıl önce Şikayet Et
    Tarihe bu seçim şöyle geçecek: 31 Mart 2019 CHPnin YSKdaki görevlilerle ve sandık başkanlarıyla beraber yaptıkları seçim darbesi.
    Cevapla
  • fırıldak 5 yıl önce Şikayet Et
    sandık başkanları ve memur üyeler mutlaka öğretmen üye olmalı, yoksa diğerleri fırıldak peşinde koşan cingözler.
    Cevapla
  • dimağ 5 yıl önce Şikayet Et
    öğretmenler (!) çok mu dürüst? sandıklarında şaibe karışmış kişilere görev vermeyeceksin
    Cevapla
  • Erdalsilo 5 yıl önce Şikayet Et
    Tüm illerde seçim Tek Tek yapılmalı bunun başka çaresi yok
    Cevapla
  • izmir-dobracı 5 yıl önce Şikayet Et
    ey chp madem oyları çalmadınız neden tekrar sayılmasından endişe duyuyorsunuz ve seçimden önce chp 5 büyükşehirde kesin alacak dediniz nasıl gördünüz milletin oylarını anketler ak parti yüzde 4-5 önde dediği halde
    Cevapla
  • izmir-dobracı 5 yıl önce Şikayet Et
    siz hala anlamdınızmı dava seçim değil bu muhalefet derin ve dış yapını bahane arıyordu ve buldu seçimler hile var deyip ysk nın açıklamasından 13 nisandan sonra milleti sokağa dökecekler hazırlanıyorlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'taki deprem kameralara böyle yansıdı
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı