ÖSYM eski Başkanı ile ilgili yeni gelişme!

Ankara merkezli 7 ildeki FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve aralarında eski ÖSYM Başkanı Ali Demir'in de bulunduğu 18 şüpheli adliyeye sevk edildi.

GİRİŞ 11.04.2019 15:03 GÜNCELLEME 15.04.2019 12:26
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından silahlı terör örgütü FETÖ/PDY'nin ÖSYM Başkanlığındaki yapılanmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 24 şüpheliden 18'inin emniyetteki işlemleri tamamlandı. Bu süreçte etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanan şüphelilerden 6'sının ise savcılık talimatıyla serbest bırakıldığı öğrenildi. Eski ÖSYM Başkanı Ali Demir'in de aralarında bulunduğu şüpheliler adliyeye sevk edildi. Şüpheliler hakkında ek gözaltı talebinde bulunulacağı öğrenildi.

 

34 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI VERİLMİŞTİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından silahlı terör örgütü FETÖ/PDY'nin ÖSYM Başkanlığındaki yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 8 Nisan'da Ankara merkezli İstanbul, Adana, Eskişehir, İzmir, Nevşehir ve Trabzon'da eş zamanlı operasyon düzenlenmişti. Operasyonda haklarında gözaltı kararı verilen 34 şüpheliden 24'ü Ankara Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınmıştı. Eski ÖSYM Başkanı Ali Demir ise Bursa Kestel'de Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir tekstil firmasında yakalanmıştı.

 

 

Gözaltına alınan şüpheliler arasında ÖSYM'de bilişim personeli, uzman ve tekniker olarak görev yapan 6 kişinin de yer aldığı belirtilmişti. Haklarında gözaltı kararı verilen şüphelilerden 9'unun örgütün haberleşme programı ByLock'u kullandıkları, şüphelilerin bir kısmının ankesörlü telefonlardan ardışık ve periyodik olarak değişik tarihlerde örgüt yetkilileri tarafından arandıkları tespit edilmişti. 

YORUMLAR 9
  • ALLAH GÖRÜYOR 4 yıl önce Şikayet Et
    Onca zamandır sınava giren bizlerin hakkını kim verecek ??
    Cevapla
  • keke 4 yıl önce Şikayet Et
    yaptığınız iş yanınıza karmı kalacak o kadar fakir fukara cocuğunun kanına girdiniz.
    Cevapla
  • adalet 4 yıl önce Şikayet Et
    hak, hak
    Cevapla
  • adalet 4 yıl önce Şikayet Et
    hakka yürüdüğünde toprak altında rahat huzurlu bir şekilde yatacağını mı düşünüyorsun, milyonlarca öğrencinin vebali varken o mezarın ahiret gününe kadar yılanların arasında azap ile geçecek.kıblesi pensilvanya olanın kul hakkından haberi olmaz
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    bu hayatta herşey olacan kukla olmıyacaksın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı