İstanbul seçimleriyle ilgili bir büyük skandal daha!

İstanbul'un kaderini etkileyen usûlsüzlüklerin yapıldığı Büyükçekmece’de skandal büyüyor. Boş arazilere, inşaat ve metruk binalar ile barınaklara seçmen yerleştirilen, sahte imzalar ile adres beyanı yapılan ilçede şimdi de imzasız ikamet beyanları ortaya çıktı.

İstanbul seçimleriyle ilgili bir büyük skandal daha!
İstanbul seçimleriyle ilgili bir büyük skandal daha!
GİRİŞ 14.04.2019 07:10 GÜNCELLEME 14.04.2019 07:34
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

İstanbul’daki yerel seçimlerin kaderini etkileyen usûlsüzlük ve sahtekârlıkların yapıldığı Büyükçekmece’de skandal giderek büyüyor. Boş arazilere, hayvan barınaklarına, inşaat halinde ya da metruk durumdaki binalara seçmen yerleştirilen, sahte imzalarla adres beyanı yapılan ilçede şimdi de imzasız ikamet hilesi ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında 19 Ocak’ta tutuklanan nüfus memuru Mehmet Özgür Samanlı tarafından sisteme giriş yapılan adres beyan formlarını inceleyen savcılık, farklı vatandaşlar adına tanzim edilen adres beyan formlarının birçoğunun imzasız olduğu tespit edildi. 

 

 

YALAN ÜSTÜNE YALAN

 

 

Belediyede zabıta iken KHK ile kadrolu personel olan ve ilçe nüfus müdürlüğüne atanan Mehmet Özgür Samanlı, ocak ayında ortaya dökülen skandalın ardından emniyette alınan ifadesinde, ''Adresleri kişilerin beyanına göre değiştirdim'' demişti. Ortaya çıkan belgeler Samanlı’yı yalanlıyor. Kendi bilgileri dışında sahte imza ile form düzenlendiğini beyan eden 200’e yakın vatandaştan alınan imza örnekleri formlarda bulunan imzalarla tek tek karşılaştırıldı. Yapılan kriminal incelemede imzaların sahte olduğu belgelendi. Samanlı’nın yalanı ifşa olurken, tespit edilen bazı formlardaki 'beyanda bulunan' kısımlarına imza atılmamış olması ise adres kayıtlarının vatandaştan habersiz değiştirildiğinin göstergesi oldu. 

ŞİFRESİNİ UNUTMUŞ

Tutuklu sanık Mehmet Özgür Samanlı, 23 Ocak’ta Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosunun 'cep telefonu inceleme' talebine de direndi. Telefon ve SİM karttaki şifre ve parmak izinin kaldırılması için talepte bulunulan Samanlı, savcılığın talebini geri çevirdi. Samanlı, telefonunun şifresini unuttuğunu ve hiçbir şekilde hatırlamayacağını söyledi. Israrla şifreyi unuttuğunu söyleyen Samanlı'nın telefonda neler gizlediği merak konusu. 

Büyükçekmece’deki seçmen hırsızı, binlerce adres değişim belgesini vatandaştan habersiz imzalarken bazılarında ise bu işlemi yapmaya gerek bile duymadı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 51
  • Misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Memur tek başına böyle bir şeye cesaret edemez bu evraklar müdür tarafından incelenir. Arkasında sağlam dayıları olmasa böyle bir şey yapamaz. Sadece bir kişilik bir halt yeme değil bu
    Cevapla
  • sdf 5 yıl önce Şikayet Et
    her türlü hile bu herifler için mübah, çünkü haramzede
    Cevapla
  • salih 5 yıl önce Şikayet Et
    beyler muhtarları unutmayın tezgahın aktörlerindendirler
    Cevapla
  • Çiçek 5 yıl önce Şikayet Et
    İstanbullu bu şekilde calıcaklardı oylarla bunlar istanbulu bu şekilde alıcaklarını zannettiler dedelerimiz İstanbullu fethetti siz bizden oylarla çalıp ermeni fetöcü pkklıların hizmetine vermeyimi düşündünüz hırsız düzenbazlar bu onlar cezalandırılsın içte hain dolandırıcı hırsız arsız vaaaaaaaaaar duyun reis
    Cevapla
  • akp 5 yıl önce Şikayet Et
    Hey gidi İstanbu hey
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
205 milyon liralık vurgun! Banka denetiminde ortaya çıktı!
Türkiye'den tarihi İncirlik hamlesi! Stratejik adım! Kürecik iddialarına yanıt