Ayağıyla çizdiği resimleri satıp, ailesine yardım etmek istiyor

Konya da yaşayan doğuştan engelli Abdullah Donat (45), kullanabildiği tek ayağıyla yaptığı resimleri satarak aile ekonomisine katkı sağlamak istiyor.

Ayağıyla çizdiği resimleri satıp, ailesine yardım etmek istiyor
Ayağıyla çizdiği resimleri satıp, ailesine yardım etmek istiyor
GİRİŞ 17.04.2019 13:31 GÜNCELLEME 17.04.2019 13:31

Resimlerinin çok beğenildiğini söyleyen Donat, 'Bazen yakın arkadaşlarım bile bu resimleri benim yaptığıma inanamıyor. Engelim resim yapmama engel değil. 9 yaşından beri resim yapıyorum. Ticari amaçlı yapmıyorum ama resimlerimi satabilirsem bana bakan aileme maddi olarak katkı sağlamak istiyorum. Zorlukları aşmak istiyorum."dedi.

Merkez Meram ilçesi Dere Mahallesi'nde ailesi ile birlikte yaşayan Abdullah Donat, doğumunda omuriliğinin zarar görmesi sonucu el ve ayaklarını kullanamaz hale geldi. Yüzde 92 oranında engelli olan ve sadece sol ayağını kullanabilen Donat, 9 yaşından beri engelline karşı koyarak çok sevdiği resim çalışmlarını sürdürüyor. Resim çalışmalarını daha da geliştirebilmek için belediyenin açtığı kurslarada gittiğini belirten Donat, "9 yaşından bari resim yapıyorum. Her türlü şeyi çizmeyi resmetmeyi seviyorum. Hediye olarak çok resim yaptım ama ticari amaçlı hiç yapmadım. Maddi beklentim olmadı. Hobi olarak yapıyorum bu işi vakit geçiriyorum. Boş durmak istemiyorum. Resimlerimi alan olursa satıp aileme katkı sağlamak isterim. Tabi ne kadar para eder onuda bilmiyorum. Bazen resim yaptığımı gören arkadaşlarım bile bu resimleri benim yaptığıma inanmıyor. Çok şaşırıyorlar. Bunu gerçekten sen mi yaptın diye soruyorlar. Bu tarz sorularla karşılaşıyorum. Resimleri ayağımla yaptığım için illaki zorluğu oluyor. Ben zaten bu zorlukları aşmak istiyorum. Resim benim yaşam biçimim. İyiki resim yapabiliyorum."dedi.

Anne Nezahat Donat ise, "Abdullah yiyemez, içemez. Hep bize muhtaç. Ayağıyla resim yapar ama su içmek istese içemez. Ellerinde hiç hareket yok. Sadece resim çizdiği ayağı tutuyor onun dışında vücudun da bir hareket yok."diye konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!
Tesla'dan Türkiye'ye özel model: Fiyatı yarı yarıya düştü