Küçükçekmece'de provokatörler iş başında!

Küçükçekmece'de yaşanan korkunç olaya Türkiye'nin her kesiminden tepki yağarken ilgili kurumlar ilk andan itibaren zanlının yakalanması ve aileye destek sağlanması için yoğun bir şekilde çalışıyor. Bölgenin yapısını bilen ve halkın hassasiyetini provokasyon malzemesi haline getirmek isteyen bir grup ise sürekli yürüyüşler düzenleyerek halkı kışkırtmak istiyor.

GİRİŞ 25.04.2019 12:44 GÜNCELLEME 25.04.2019 14:34
Bu Habere 56 Yorum Yapılmış

İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinin Kanarya mahallesinde 5 yaşındaki kız çocuğunun cinsel istismara uğraması Türkiye'yi ayağa kaldırdı.

Olay, Küçükçekmece Kanarya Mahallesi'nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın kutlandığı gün gerçekleşti. Henüz kimliği belirlenemeyen bir kişi, evinin önünde oyun oynayan 5 yaşındaki kız çocuğunu karşıda bulunan apartman boşluğuna götürerek cinsel istismarda bulundu. Ailesi, çocuğu kanlar içinde kapının önünde bularak hemen hastaneye götürdü. 

 

 

KÜÇÜK KIZ TABURCU OLDU

Korkunç olayda, yaralı halde bulunan çocuk Kanuni Sultan Süleyman Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak ameliyata alındı. Başarılı geçen ameliyatın ardından bir süre müşahede altında tutulan çocuk dün akşam saatlerinde taburcu edildi. Küçük kız, evinde pedagog ve uzmanlar eşliğinde halen gözlem altında tutuluyor. 

 

 

UZMANLAR EŞLİĞİNDE ÇOCUĞUN BEYANI ALINDI

İstanbul Barosu Çocuk Hakları Merkezi, çocuğun beyanının Çocuk İzlem Merkezi'nde bulunan uzmanların ve avukatların eşliğinde alındığını açıkladı.

EMNİYET ALARMA GEÇTİ, GENİŞ KAPSAMLI ÇALIŞMA

İğrenç saldırının ardından güvenlik güçleri alarma geçerek geniş kapsamlı bir çalışma başlattı. Olayın yaşandığı bölgede ilk günden bu yana oldukça titiz bir çalışma yürüten ekipler, hem görgü tanıklarının ifadesi alıyor hem de bölgedeki tüm MOBESE ve güvenlik kameralarının görüntülerini inceliyor.

50 KİŞİLİK ÖZEL EKİP KURULDU

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, olayı araştırması için 50 kişilik özel bir ekip oluşturdu. Ekip, başvurduğu mahalle sakinlerinin ifadeleri doğrultusunda zanlıların 2 kişi olabileceği sonucuna ulaştı.Bölgedeki delillerde toplanıyor. Mahalleli tarafından bulunan bir cep telefonunun da emniyet güçlerine teslim edildiği belirtildi. Cep telefonunun şüphelilerden birine ait olma ihtimali araştırılıyor. 

AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞI OLAYA MÜDAHİL OLDU

Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığı da konuyla ilgili  açıklama yapmış ve sürecin tamamına müdahil olduklarını, aileye de her türlü desteğin sağlandığını duyurmuştu. Bakanlığın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Küçük çocuğumuzun istismara uğradığına ilişkin haberlerin hemen ardından İstanbul İl Müdürlüğümüz nezdinde çocuğumuzun ve ailenin durumu yakinen takip edilmiş, İl Müdürlüğü ekipleri çocuğumuzun tedavi gördüğü hastaneye giderek aile ile görüşmüş ve aileye destek olmuştur. Gerekli tıbbi ve adli işlemlerin başlatıldığı vakada, çocuğumuz hakkında 5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu 5/1-a maddesi gereği danışmanlık tedbir kararı ve 5/1-d maddesi gereği sağlık tedbir kararı talep edilmiştir. Aile, Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmetlerinden de yararlandırılacaktır.  Çocuğumuzun maruz kaldığı fiziksel ve ruhsal travmayı atlatabilmesi için kendisine ve ailesine psikolojik destek sağlanacak, ilgili hukuki süreç de Bakanlığımızca takip edilecektir. Olayın failinin yakalanması için başlatılan adlı sürecin de takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz."

PROVOKASYON İÇİN KOLLARI SIVADILAR

Yaşanan korkunç olay mahalleliyi sokağa döktü. Mahalle sakinleri durumun aydınlatılması için tepkisini dile getirdi. Bölgenin yapısını bilen ve halkın hassasiyetini provokasyon malzemesi haline getirmek isteyen bir grup  ‘devlet ilgilenmiyor’ şeklinde söylentiler yayarak peş peşe yürüyüşler düzenledi.

VALİ VE EMNİYET BAŞINDAN BERİ TAKİPTE

Provokatörler "Devlet olayla ilgilenmiyor" algısı oluşturmak istese de  ilgili makamların başından beri takipte olduğu ortaya çıktı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ve Küçükçekmece Kaymakamı Harun Kaya yanlarına eşlerini de alarak mağdur aileyi ziyaret etti.  Ailenin, Vali Yerlikaya'dan olayın faili bir an önce yakalansın' isteğinde bulunduğu, Vali Yerlikaya'nın ise konuyu özel olarak takip ettiklerini çirkin olayın fail veya faillerinin mutlaka bulunarak adalete teslim edileceğini söylediği kaydedildi.  Ailenin rencide olmaması için ziyareti gizli tutan Vali Yerlikaya’nın tek bir kare fotoğraf çektirmediği de öğrenildi.

YORUMLAR 56
  • Misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    İdam cezası istiyoruz diyoruz duyuyor musunuz
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    ıdam şart
    Cevapla
  • Bilmeyen 4 yıl önce Şikayet Et
    Kucukcekmece kanarya mahallesi hep pkk'li dolu..!
    Cevapla
  • Hamdi 4 yıl önce Şikayet Et
    Sapıklara teröristlere terörist destekçilerine idam yasası çıkarılsın.
    Cevapla
  • trakyalı 4 yıl önce Şikayet Et
    kanarya pkk lı dolu ordan geçmeye korkuyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yunanistan neye hazırlık yapıyor? Neden Demir Kubbe'nin peşine düştü?
Şimşek: Yabancı ilgisi somut kaynak girişine dönmüş durumda