Deniz Feneri Derneği yine Mehmet Cengiz'e emanet

Deniz Feneri Derneği 13. Olağan Genel Kurulu, Derneğin Zeytinburnu'ndaki Genel Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Deniz Feneri Derneği yine Mehmet Cengiz'e emanet
Deniz Feneri Derneği yine Mehmet Cengiz'e emanet
GİRİŞ 27.04.2019 16:05 GÜNCELLEME 27.04.2019 16:07

Genel Kurula, Deniz Feneri Genel Kurul Üyeleri, sivil toplum örgütleri temsilcilerinden başta Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan, Yeryüzü Doktorları Genel Başkanı Dr. Yahyahan Güney, Yedi Hilal Vakfı , Daru'l-Fünun Eğitim ve Dayanışma Vakfı, Dünya Hukuçular Birliği, Udef,  ve daha bir çok kurumun temsilcileri yetkilileri katılımcılar arasındaydı. 

 

 

Genel Kurul toplantısı Genel Başkan Av. Mehmet Cengiz'in açılış konuşması ile başladı. Cengiz, ''23 yıl önce yakılan iyilik meşalesini bütün dünyaya taşıma gayretinde bulunduk. Yeryüzündeki son yoksula ulaşıncaya kadar bu iyilik meşalesini taşımayı kendimize hedef yaptık. Yıllık cirosu yıllar önce 100 milyon doları bulan Deniz Feneri Derneği hepimizin malumu 2007 yılında uluslararası bir operasyona tabii tutuldu. 

 

 

Bu büyük operasyon karşısında iki seçeneğimiz vardı. 

Ya iyiliği yaşatacak ya da derneği kapatacaktık. Deniz Feneri ailesi olarak bizler iyiliği yaşatma mücadelesi noktasında bir karar verdik ve bu kararlılığımızı 10 yıldır sürdürüyoruz elhamdülillah. 

Karşımızda iyiliği yok etmek isteyen büyük bir koalisyon vardı. 

Bir tarafta Almanya devleti ve istihbaratı diğer tarafta Türkiye’deki temsilcileri olan işbirlikçileri Ana Muhalefet Partisi Cumhuriyet Halk Partisi, Doğan Medya Grubu ve FETÖ’nün militanları. 

Bu büyük koalisyon karşısında tek başımıza mücadele etme gücümüz yoktu ama iyilikle uğraşıyorduk Allah’ın rızasını kazanmaya çalışıyorduk. 

Bizim Allahımız vardı biz ona güvendik. 

Allah’a sonsuz şükürler olsun ki bu büyük mücadelenin sonunda dimdik ayakta ve mazlumların duasındayız. 

Bize bu zulmü yapanların bir kısmı şu anda vatan haini olarak FETÖ’den hesap veriyorlar bir kısmı da sefil bir hayat sürüyorlar. 

Deniz Feneri olarak mazlumların umudunu yaşatmak bizim en önemli görevimiz olacaktır'' ifadelerini kullandı. 

Daha sonra misafir katılımcılardan Yeryüzü Doktorları Genel Başkanı Dr Yahyahan Güney, Kızılay Genel Müdürü Dr İbrahim Altan sırasıyla söz alarak Deniz Feneri Derneğine yeni dönemde başarı dileklerinde bulundular. 

Genel Kurulu Divan Başkanı olarak yöneten Yusuf Atalay, Deniz Feneri ailesi olarak öncelikle genel kurul üyeleri başta olmak üzere, bağışçılar ve gönüllülerle birlikte daha sıkı bir dayanışma içinde olmanın gerekliliğine vurgu yaparak, Deniz Feneri 'nin kuruluşundan bugüne kadar katkı sağlayan herkese teşekkür etti. 

Gündemin okunması ve Deniz Feneri 'nin 23 yılının anlatıldığı sunumun ardından Genel Kurul'da başta Deniz Feneri 'ne geçtiğimiz dönemde Deniz Feneri Yönetim Kurulu'nda yer almış, Turgut Durmuş, Turan Yalçın, Coşkun Yıldız, Nail Çamcı, İsmail Tuğrul ve Cemil Keskin’e teşekkür plaketi sunuldu. 

Plaket töreninde söz alan eski yöneticiler, Deniz Feneri’nde görev yaptıkları döneme ilişkin duygusal konuşmalar yaptılar ve yeni yönetime başarı dileklerini ileterek, her zaman yeni yönetime destek olacaklarını ifade ettiler. 

13. olağan Genel Kurul'da yapılan seçimle Deniz Feneri Yeni Yönetim Kurulu şöyle şekillendi: Başkan Av. Mehmet Cengiz, yönetim kurulu üyeleri Coşkun Yıldız, İsmail Tuğrul, Ali Karayılan, Resul Kurt, Hüseyin Cerrahoğlu, Muhammed Faruk Durmuş. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü