YSK'dan bir kritik karar daha!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), kanuna aykırı sandık kurulu görevlendirmelerini yapan ilçe seçim kurulu başkan ve üyeleri ile seçim müdürleri ve diğer sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

YSK'dan bir kritik karar daha!
YSK'dan bir kritik karar daha!
GİRİŞ 06.05.2019 22:40 GÜNCELLEME 07.05.2019 00:03
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

YSK'nin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilenmesine ilişkin kısa kararı yazıldı. 

 

 

Kararda, Kurul kararı ile bir kısım sandık kurullarının, ilçe seçim kurullarınca kanuna aykırı oluşturulması ve bu hususun da seçim sonucuna müessir olması nedeniyle 31 Mart 2019'da yapılan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaliyle yenilenmesine oy çokluğuyla karar verildiği belirtildi. 

Kısa kararda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatasının iptaline, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı yenileme seçiminin 23 Haziran 2019 tarihinde yapılmasının kararlaştırıldığı bildirildi. 

 

 

İLÇE SEÇİM KURULU BAŞKAN VE ÜYELERİ İLE SEÇİM MÜDÜRLERİ VE DİĞER SORUMLULAR HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

Ayrıca, kanuna aykırı sandık kurulu görevlendirmelerini yapan ilçe seçim kurulu başkan ve üyeleri ile seçim müdürleri ve diğer sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunulmasının kararlaştırıldığı vurgulandı. 

YORUMLAR 59
  • gresunlu 4 yıl önce Şikayet Et
    dogrusuda bu... hinlik yapanin yaptigi yaninda kalmamalı
    Cevapla
  • HamidiyeSüvarisi 4 yıl önce Şikayet Et
    Birde o seçim için yapilacak olan masrafda bunlardan tahil edilsin.suçlu herkim varsa hakkından gelinsin.
    Cevapla
  • vatandaş 290 4 yıl önce Şikayet Et
    akp li kardeşlerim sakın ben akpliyim ama bu sefer söyle böyle yapıcam diyenlere inanmayın sizin aklınızla alay ediyor bunlar. hiçbir zaman görüşlerinize ters hareket eden insanlara destek vermeyin sonra gün gelir ah vah etmek de bir işe yaramaz. RTE açılım yaptı bunu deniyelim yıllarca savaştık olmadı birde böyle deneyelim dedi olmadı. Ama hiçbir zaman terörist sevici olmadık biz. Bunlar birlikler cehape şuan olmasa seçmenleri hdp ye oy verecektir başka kafa yapısı uyan bir parti yok çünkü.
    Cevapla
  • vatandaş3611 4 yıl önce Şikayet Et
    arkadaşlar cehape seçmeni tencere tava vurmaya başlamış gene 50 yıldır yenilen bir partiyi baş tacı yapanlar bizlere koyun kuzu bir sürü hayvan ismi taktılar sırf kendi istekleri yerine gelmiyor diye. Adalet ve demokrasi yürüşü yapan kemal muharrem ince ye chp başkan seçimine girmesine bile müsade edilmedi şimdi bunu RTE yapmış olsaydı varya dünya ayağa kalkardı bütün solcuklar sosyal medyayı inletirlerdi neden bunlar sürekli cehape ye oy verirken bizden başka partiye vermemizi istiyorlar biri yazmış akp liyim ama vermiycem yalan sizin aklınızla oynamaya çalışıyorlar inanmayın.
    Cevapla
  • izmir-doğru söyler 4 yıl önce Şikayet Et
    ülkenin düzenini bozan ülkede kaosa sebebiyet veren yanlış ve sahte görevlendirme yapanlar acilen yargılanmalı bu müdür ve memurların hesaplarına bakılmalı fazla para girdisi varmı yakın akrabalarınada bakılmalı seçimden 3 ay öncesinden itibaren telefon kayıtları dinlenmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü