Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda dün 'ramazan' tartışması yaşandı. CHP'li vekil Tufan Köse'nin su içmesi sonrası, AK Parti'li vekil, "Ramazan'a saygı gösterin" dedi. HDP'li vekil araya girerek, "Burası laik Türkiye, ben Müslüman değilim" dedi.

CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, kürsüde yaptığı konuşma sırasında İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçiminin iptal edilmesine tepki gösterdi ve AK Parti ile MHP'yi eleştirdi.

AK Parti Maraş Milletvekili İmran Kılıç, kürsüde konuşma yaptığı sırada su içen Köse'ye "Siz önce kürsüden milletin ramazan ayına saygı gösterin. Burası Müslüman Türkiye'nin kürsüsü" dedi.

Kılıç'a tepki gösteren HDP'li Tuma Çelik, "Müslüman Türkiye değil, laik Türkiye burası, ben Müslüman değilim" ifadelerini kullandı. 

Yorumlar 240 Yorum Var
  • mert.cennet 10.05.2019 23:59
    ben bir kürt olarak bu hdp li tuma çeliki kınıyorum.sen kimlerin oylarıyla meclise gittin.sana oy verenlerin yüzde 99 müslüman.her halde kafirler sana oy vermedi.kendi seçmeninede saygın yok.ben bir kürt olarak bu gibi düşünen insanlara kürtler oy verirken iyi düşünmeliler.her düşünceye saygım var ama iki yüzlülüğe saygım yok.çünkü ona oy verenlerin yüzde 99 müslüman.kendisi islama dil uzatıyor.bunlar atatürkü de kulanıyorlar.bunların gerçek derdi dinsizliktir.laiklik.atatürk bahane....iyi düşünün kürt kardeşlerim.chp türk kardeşlerimize musalat olmuş.hdp de kürt kardeşlerimize musalat olmuş....ikisinin tek derdi dinsizliktir zaten orda birleşiyorlar.
  • Can 10.05.2019 14:31
    Hala Bu rezilere oy veriyolarya. Ona sasarim Hizmete oy vermiyolar kaosa oy veriyolar
  • nurullah 10.05.2019 14:12
    allah yarına bırakırda yanına bırakmaz...
  • Erdoğan 10.05.2019 14:11
    Müslüman olmasan bile ki deyilsin kefere olduğunu kendin söylüyorsun saygı duy oruçlulara
  • Bülent 10.05.2019 12:00
    Perşembenin gelişi çarşambadan belli olur derler..Yapılanın laiklikle ne alakası var .. iş yaptığını sanıyor. Yolun hangi yol olursa olsun gideceğin tek bir yol var oda yakındır.
Daha fazla yorum görüntüle