Süleyman Soylu: 23 Haziran’da gerekli cevabı verin

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, iftardan sonra Bağcılar Belediyesi Ramazan Etkinlik Alanı’nda Bağcılarlılarla bir araya geldi. 23 Haziran seçimlerine değinen Soylu, ''Amerika'sı da Avrupa'sı da Kandil'i de gözünü bu seçime dikmiş durumda. Herkesin tarafı belli. Allah şahit bizim tarafımız da belli'' dedi.

Süleyman Soylu: 23 Haziran’da gerekli cevabı verin
Süleyman Soylu: 23 Haziran’da gerekli cevabı verin
GİRİŞ 13.05.2019 13:07 GÜNCELLEME 13.05.2019 13:07

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 50 gramlık oy pusulasıyla Türkiye’ye dışarıdan yön vermeye çalışanlara karşı herkesi, 23 Haziran’da gerekli cevabı vermeye çağırdı.

Bağcılar Belediyesi’nin gönül sofralarının dünkü adresi Yıldıztepe Mahallesi oldu. Kapalı Pazar alanında kurulan iftar sofrasına iştirak eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, hemşehrileriyle beraber orucunu aynı masada açtı. İftarın ardından vatandaşlar, Ramazan etkinliklerini izlemek için 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Meydanı’na akın etti. Sahneye çıkan TV Programcısı Ömer Döngeloğlu, ''Rahmet Mevsiminde Kur'an Günlüğü'' konulu konferansta Peygamberimiz Hz Muhammed’in (S.A.V)  güzel ahlakını ve Asrı Saadet'te yaşayan sahabelerin hayatından örnekler anlattı.

Program sonunda ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ramazan Etkinlik Alanı’na geldi. Soylu’yu gören Bağcılarlı gençler hep bir ağızdan tekbir getirdi. Büyük bir sevgi seliyle karşılanan Soylu, kendisine gösterilen ilgiden çok memnun oldu. Vatandaşları selamlayan Soylu, daha sonra platforma çıkarak alanı dolduran coşkulu kalabalığa seslendi. 31 Mart seçimlerinde verilen destekten dolayı teşekkür ederek konuşmasına başlayan Soylu, 23 Haziran’da yenilecek olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine değindi.

Seçimde hile yapıldığını dile getiren Soylu, ''Diyorlar ki bir zarfta dört pusula var. Niye bunlardan birini iptal ediyorsun? Çok basit çünkü hileyi bu seçimde sadece büyükşehir belediyesi üstünden yaptılar. Eğer kendi hakkımızı savunamayacaksak, kendi hukukumuzu savunamayacaksak vatandaşın hakkını, hukukunu nasıl savunacağız? Mahalle baskısı oluştursunlar, gazetelerle televizyonlarla üzerimize gelsinler, sosyal medyadan hakaretler etsinler biz de aman bize bir şey yapmasınlar da ne olursa olsun İstanbul’u da verelim. Bugün İstanbul’u veren hukuksuzlukla beraber yarın Türkiye’yi verir, aman ben bu koltukta kalayım. Koltuğun canı çıksın da bu milletin hakkına bir zeval gelmesin. Hepsi budur'' dedi. 

Türkiye dışından da seçimlere karışmaya çalışanlar olduğuna dikkat çeken Soylu, ''Bu seçim bir başka seçim. Amerika'sı da Avrupa'sı da Kandil'i de gözünü bu seçime dikmiş durumda. Herkes üst üste açıklamalar yapıyor. Herkesin tarafı belli. Allah şahit bizim tarafımız da belli. İnşallah milletimizin tarafı da belli. 50 gramlık oy pusulasıyla Türkiye’ye dışarıdan yön vermeye çalışanlara gerekli cevabı vermenizi istirham ediyoruz'' şeklinde konuştu.

'YA OKYANUS ÖTESİNİN BİR ARKA BAHÇESİ OLACAK YA DA AZİZ MİLLETİMİZİN KÜRESEL GÜÇ MERKEZİ OLACAK' 

İstanbul’un dünya üzerinde önemli bir yere geldiğini belirten Soylu, şunları söyledi: “İstanbul sadece İstanbul’daki insanların yaşadığı bir şehir değil. Aynı zamanda dünyanın baş şehri olmaya yönelik güçlü adımlar atıyor. Küresel bir güç merkezi, küresel bir kuvvet merkezi olma konusunda bir adım atıyor. Bir karar vereceğiz. Ya okyanus ötesinin bir arka bahçesi olacak ya da aziz milletimizin bütün dünyaya kendi gücünü haykırdığı küresel güç merkezi, kuvvet merkezi olacak. ‘Ben İstanbul’da yaşıyorum’ diyen herkesin bunu söylediği zaman dünyadaki bütün vatandaşların bir adım geri çekildiği, güçlü memleketin, güçlü insanların ve herkesin aşık olduğu bir şehrin insanı olarak tanımladığı bir şehir olacak.” 

Soylu, konuşmasını “İstanbul’da 23 Haziran’da yarım kalan işimizi tamamlayacağız. İnşallah Lokman Çağırıcı başkanımıza, Cumhur ittifakımıza nasıl bir destek vermişseniz aynı şekilde o desteğin daha güçlüsünü İnşallah 23 Haziran’da sizden istiyoruz” diyerek bitirdi.

SOYLU'YA GÖSTERİLEN YOĞUN İLGİDEN DOLAYI İZDİHAM OLUŞTU

Konuşmanın ardından sahneden inen Soylu, kendisini bekleyen kalabalığın arasına karıştı. Soylu’ya gösterilen yoğun ilgiden dolayı izdiham oluştu. Çağırıcı ve Soylu daha sonra Ramazan Etkinlik Alanı’nda bulunan stantları gezdi. Soylu, konuk olduğu stantlarda vatandaşlarla uzun sohbetler etti. Soylu’yu ağırlayan dernek yöneticileri, yöresel ürünlerden de ikram etti. Kendisi de Trabzonlu olan Soylu, Bağcılar Trabzonlular Derneği’nde kendisi için yapılan mıhlamadan yedi. Misafirperverlikten çok memnun kaldığını söyleyen Soylu, alkışlarla uğurlandı.

Soylu’nun katıldığı programa Bağcılar Kaymakamı Mustafa Eldivan, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz, belediye meclis üyeleri, iş adamları ve muhtarlar da iştirak etti. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!