Erdoğan müjdeyi verdi: 'Askerlik' seçim öncesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan talimatı verdi: “Yeni askerlik düzenlemesi ve kalıcı bedelli ile ilgili vatandaşın beklentisi var. Seçimden önce yeni sistem Meclis’ten geçirilsin...”

Erdoğan müjdeyi verdi: 'Askerlik' seçim öncesi
Erdoğan müjdeyi verdi: 'Askerlik' seçim öncesi
GİRİŞ 15.05.2019 06:57 GÜNCELLEME 15.05.2019 06:58
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Yeni askerlik düzenlemesi ve kalıcı bedelli askerlik uygulaması konusunda vatandaşın beklenti içinde olduğunu belirten milletvekillerine Erdoğan, seçimden önce yeni askerlik sisteminin Meclis’ten geçeceği müjdesini verdi.

EYT GÜNDEMİMİZDE YOK!

Emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili bir düzenleme olup olmayacağının sorulması üzerine de Erdoğan “Muhalefet bu konuyu sürekli gündemde tutsa da, bizim gündemimizde yok. Aksi hâlde sistemimizi çökertiriz. Biz seçim alacağız diye, popülist politika yapmayacağız. Muhalefetin sırtında yumurta küfesi yok. Olmayacak şeyleri söz veriyorlar. Biz böyle yapamayız” dedi.

Toplantıda, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da, EYT’li bir milyon 300 bin kişi olduğunu, bu kişilerin emekli edilmesi durumunda ileride hazineye 60 milyar lira yük getireceği bilgisini verdi

Türkiye Gazetesi

 

 

YORUMLAR 51
  • KAPTAN5672 4 yıl önce Şikayet Et
    bir önceki bedelli 15 bin + 21 günken bu bedellinin fiyatının iki katına çıkmaması lazım. asgari ücret üzerinden bi fiyat belirlenirse talep artar. öbür türlü yine bir çok kişi bedelli yapamayacak. olan garibana olacak.
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    EYTliler bir durup, aklı selim ile düşünmeli. Sen ağa ben ağa inekleri kim sağa ? Diye bir atasözümüz var. Yani diyor ki sen emekli ben emekli peki kim çalışacak ?
    Cevapla
  • bedelli askerlik 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu fiyat temel eğitim kalkmadigi müddetçe bedelli askerlik yapacaklar a çok gelir.
    Cevapla
  • D.H. 4 yıl önce Şikayet Et
    Peki yeni askerlik yasası silah altindakilerinede vuracakmi vuracaksa eywallah vurmuyacaksada askerlik 12 aydan 15 aya cikinca silah altindakiler buna tabi tutuldu, neden yeni askerlik sistemi silah altindakilerini de etkilemesin ki...
    Cevapla
  • tmm 4 yıl önce Şikayet Et
    Sayın başkanımız 1999 yılında emeklilik yaşı 60 yaşına çıkması özel sektörde çalışanlar için hayal neden özel sektör çalışanlarına belli bir yaşa kadar imkan tanıyor 50 sinden sonra iş garantisi devlet tarafından 60 yaşa kadar verilsin o zaman tamam iyi niyet lütfen... mağduriyeti aşamai aşama yapılarak geçiş yapabilirdi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan talimatı verdi! TCG Anadolu'dan daha büyüğü tasarlanıyor
Türkiye, Irak, Katar ve BAE'nin imzaladığı tarihi anlaşmaya ilişkin ABD'den ilk açıklama!