Emeklileri hedef aldılar! Akılalmaz tuzak

İzmir'de indirimli kömür satın alma yalanıyla emeklilere para verip, yüksek miktarlı senet imzalattıkları iddia edilen 10 kişi, gözaltına alındı. Bazıları emekli derneğinde faaliyet gösterdiği belirlenen şüphelilerin, imzalattıkları senetlerle bugüne kadar 151 emekliyi toplam 4 milyon 398 bin 590 TL borçlandırdıkları belirlendi. Emniyette işlemleri tamamlanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi.

GİRİŞ 16.05.2019 13:36 GÜNCELLEME 16.05.2019 14:36
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İzmir Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, paraya ihtiyacı olan ve özellikle de kredi çekemeyen emeklilere yüksek faizle para verdikleri, bunun karşılığında, indirimli kömür satışı bedeliymiş gibi evrak düzenleyip, yüksek miktarlarda senet imzalattıkları öne sürülen şüphelilere yönelik operasyon yaptı. Bazılarının emekli derneğinde faaliyet gösterdikleri tespit edilen 10 kişi, dün eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda gözaltına aldı.

 

 

Adreslerde yapılan aramalarda; emekli mağdurlar adına düzenlenmiş toplam 467 bin 103 TL'lik 90 senet, 9 hard disk, 1 flash bellek, 1 notebook ve borçlandırılan emeklilerin listesinin olduğu 3 ajanda ele geçirildi. Şüphelilerin, bugüne kadar 151 emekliyi toplam 4 milyon 398 bin 590 TL borçlandırdıkları belirlendi. Şüphelilerin, bu işlemlerin rızayla olduğunu göstermek amacıyla kamera kaydı yaptıkları da anlaşıldı.

POLİS ARACINA BİNERKEN GÜLDÜ

 

 

Gözaltına alınan C.Ö., E.Ö., M.Ö., A.A., R.Ö., K.C., O.A., Y.A., F.A. ve A.E., Yeşilyurt'taki Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Buradaki işlemleri tamamlanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi. Gazetecileri gören şüphelilerden biri, polis aracına binerken gülerek, "Bu nedir, reklam için mi, reklam mı oluyoruz?" dedi. Bazı şüpheliler de tanınmamak için yüzlerini gizledi.

3 BİN TL VERİP, 40 BİN TL'LİK SENET İMZALATMIŞLAR

Mağdurlar arasında bulunan işçi emeklisi Adnan Boğa (59), gözaltına alınan kişilerden 'kömür yardımı' adı altında 2 bin 300 TL aldığını; ancak bunun karşılığında kendisinden 10 bin TL istendiğini belirterek, "Emeklinin durumu zor. O andaki psikolojiyle almam gerekiyordu; ancak sonradan ödeyemeyince evde huzurumuz kalmadı" dedi. İşçi emeklisi Semih Aksoy da zor durumda olduğu için 3 bin TL aldığını ve bunun karşılığında kendisine 40 bin TL'lik senet imzalatıldığını söyledi.

YORUMLAR 9
  • yorgun 4 yıl önce Şikayet Et
    hiç kimse kusura bakmasın iyi kötü bi şekilde emekli olmuşsunuz allah hayırlı uğurlu etsin sizin daha ne işiniz var dernekle değnekle otur karınca kararınca emekli maaşını yan gel yat ye han gi dernek vatandaşa yardımcı olmuş türkiyede alayı beleş emeksiz para yemenin peşinde uyanın artık kabirdemi uyanacaksınız gafiller.
    Cevapla
  • iğneli_Yorum 4 yıl önce Şikayet Et
    işin Başka bir boyutuda Findex sayesinde insanlar kredi kullanamadigi için böyle gayri resmi kişilerin eline duşuyor. Hukumet kredi konusundaki katı tutumunu biraz esnetmeli .
    Cevapla
  • Samii 4 yıl önce Şikayet Et
    Caydırıcı cezalar olmadıktan sonra gülerlerde göbekte atarlar. İfade al bırak mahkemeye çıkar tutuksuz yargılansın. Hırsızlar rezidanslarda otursun lüx araçlara binsin 20 tane avukat tutsun sen mağdursun neredeyse seni suçlu çıkarsın.
    Cevapla
  • Dumanlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Dumansız dumansız konuşma kardeşim,devlet hangi birine yetişcek,insanlar vijdanlar bozulmuş. 80 milyonun 75 milyonu yetişkin olsa bi kadar polis koysan başlarına,işlemye azimliyse gene de suç işler vijdansızlar.
    Cevapla
  • Gurbetci AK-BOZ KURT 4 yıl önce Şikayet Et
    Baglantili olduklari partiler ve milletvekilleride arastirilsin. Telefonlarindaki konumlar hangi partideki calisanlarinkiyle ayni mekandalar ogrenilsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…