5G ile film indirdi: bir buçuk dakika sürdü

ABD’de Verizon tarafından geliştirilen 5G ağı, bir kullanıcı tarafından test edildi. Operatör firmasının 5G indirme hızı 1096 Mbps olarak belirlendi. Testi yapan kişi bir buçuk dakikada yüksek kalitede bir filmin tamamını telefonuna indirdi.

5G ile film indirdi: bir buçuk dakika sürdü
5G ile film indirdi: bir buçuk dakika sürdü
GİRİŞ 17.05.2019 16:07 GÜNCELLEME 17.05.2019 16:12
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Amerika'da kendi 5G ağını kurmayı tamamlayan Verizon'un sunduğu internet hızı, ortaya çıkan bir video ile kendisini gösterdi. Chicago'da çekilen bir video, Chris Welch isimli bir editör tarafından paylaşıldı. Welch'in paylaşmış olduğu videoda kimi zaman 4G bağlantı hızına düşülse de, alışmış olduğumuz hızların çok ötesindeydi. Welch bu testleri yaparken, Samsung Galaxy S10 5G kullandı.

 

 

Welch, sadece bir video paylaşmakla kalmadı, bazı teknik verilerin ekran görüntülerini de takipçileriyle paylaştı. Bu ekran görüntülerinde farklı zamanlardaki internet hızları görüntüleniyordu. Buna göre Verizon'un internet ağı 5G bağlantıda en az 587 Mbps, en yüksek ise 1.096 Mbps hızını gördü.

Elinde bir de iPhone bulunan Welch, bunun da ekran görüntüsünü paylaştı. 4G bağlantı hızını destekleyen iPhone, ne yazık ki Samsung'un bir hayli gerisinde kalmıştı.

Paylaşmış olduğu video hakkında açıklamalarda bulunan Welch, Netflix dizilerinden The Office'in pilot bölümünü 'yüksek' kalitede sadece 8 saniyede indirdiğini, Amazon'un Prime Video platformu üzerinden de Iron Man 2'yi 'en iyi' kalitede sadece 90 saniyede indirdiğini belirtti.

YORUMLAR 5
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Her kim bu çarçabuk geçen dünyayı dilerse ona, yani dilediğimiz kimseye dilediğimiz kadarını dünyada hemen verir, sonra da onu, kınanmış ve kovulmuş olarak gireceği cehenneme sokarız.
    Cevapla
  • Süleyman 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya bu nasıl bi yorum nasıl bi düşünce tarzı ? Utanıyorum
    Cevapla
  • ramazan37 4 yıl önce Şikayet Et
    Orda durum farkli 5g 1100 mbps burda 50 mbps ye düşer. Niye çünkü orası abd onlara herşeyin en iyisi...
    Cevapla
  • Oguz 4 yıl önce Şikayet Et
    4G de 110 Mbps alıyorum şehir merkezine yakın yerlerde Türkiye deyim?
    Cevapla
  • kale 4 yıl önce Şikayet Et
    Hımmm Hemen galaxy s10 almam gerek
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…