İHA ve SİHA'lar, PKK'nın psikolojisini bozdu

Örgüt, mensuplarına siyah şemsiye zimmetledi. Sızma eylemleri için verilen termal elbiseler de İHA’lar tarafından tespit edildi.

İHA ve SİHA'lar, PKK'nın psikolojisini bozdu
İHA ve SİHA'lar, PKK'nın psikolojisini bozdu
GİRİŞ 19.05.2019 07:41 GÜNCELLEME 19.05.2019 07:44
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Adana’da terör örgütü PKK/KCK’ya yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan ve etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak itiraflarda bulunan sanık Ö.T, “İHA ve SİHA’lar, PKK’nın tüm psikolojisini bozdu. Artık örgüte katılım arzusu yok denecek kadar az” dedi.
Örgütün İHA ve SİHA’lara yönelik saldırı amaçlı maket uçak ve drone eğitimi verdiğini belirten Ö.T, bu eğitimlerin Gare kampında çeşitli saldırı videoları üzerinden gerçekleştirildiğini aktardı.

 

 

Bu eğitimi baskın ve çatışma ortamları üzerinden YPG’li örgüt mensuplarının da aldığını ifade eden Ö.T, şunları kaydetti: PKK içerisinde ‘Özel Kuvvetler Birimi’, İHA ve SİHA’lara karşılık maket uçak ve drone eğitimi almaya başladı. Örgüt yükseklik konusunda İHA ve SİHA’larla baş edemeyince karakol saldırılarına yöneldi. İHA ve SİHA’lar yüzünden gündüz kolay kolay dışarı çıkılmıyor. Eğer çıkmak zorunda kalırsak, ağaç altlarından keşif araçlarının sesi dinlenerek dikkatlice hareket ediliyor. PKK, İHA ve SİHA’lara karşı önlem amaçlı örgüt mensuplarına siyah şemsiye zimmetledi. Şemsiyenin demir kısmı asla tutulmaz. Şemsiye açık olsa da altında sabit durulmaz. Yine ağaçların altından dikkatli bir şekilde hareket edilir çünkü şemsiye ile beklendiğinde direkt yukarıya görüntü verir. Ayrıca gece keşif ve sızma eylemleri için termal elbiseler var. Bu elbiselerle hareket halindeyken eldivenlerin ısınmasından dolayı yine yukarıya görüntü verdiğinden kuru otlardan ve ağaçların yapraklı dallarından kalkan yapılarak intikal edilmeye çalışılır. Keşif uçakları İHA ve SİHA’ların operasyonu nedeniyle Kandil ve diğer yerlerde bulunan mağaraların giriş yerleri sürekli değiştirilmektedir.

 

 

 

YORUMLAR 14
  • Fırat 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar psikolojilerinin sarsılması, sürünmeleri bile yeter. Savaşın mücadelenin yarısı psikolojidir. Arkadaşın biri yazmış bak, şüphelenilen mağaralara gaz bombası atılabilir. Bir de bunlar taktik savaşları, bizimkiler de alternatif yollar düşünmüşlerdir.
    Cevapla
  • vay be arkadaş 4 yıl önce Şikayet Et
    robot yapıcaksın böyle dağlara bırakıcaksın dışardan taşa benziyecek canlı hareketli şey algıladığında o nu radarıyla tesbit ettiğinde silahlı olduğunu ve pkklı olduğunu tesbitt ettiği anda doğrudan kalkıcak ve ona roket olarak insan vucuduna isisina duyarlı kitlenip yok edicek dağ taş bayır insan girilemeyen yerlere bunalrı bırakıcaksın bunalr koruyacak
    Cevapla
  • hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar detaya girilmese iyi olur akil verir gibi olmuş biraz
    Cevapla
  • Alim 4 yıl önce Şikayet Et
    CHP düşüncesi, İHA ve SİHA ya ne gerek var kardeşim.
    Cevapla
  • Alican 4 yıl önce Şikayet Et
    En büyük teşekkür siyonist İsrail'e çaldı, düştü, kaçtı da, Muhalefetin karşı çıkmasına rağmen bizlerin iha ve siha üreticisi yaptı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!