Liselerde yeni dönem! 2020'de başlayacak

Öğrenciler liseden mezun olmadan üniversite ve iş hayatında ihtiyaç duyacağı donanımı kazanacak. ''Disiplinlerüstü Kariyer Dersleri'' gelecek.

Liselerde yeni dönem! 2020'de başlayacak
Liselerde yeni dönem! 2020'de başlayacak
GİRİŞ 20.05.2019 09:24 GÜNCELLEME 20.05.2019 09:24

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un önceki gün açıkladığı yeni Ortaöğretim Programı, ''Z Kuşağı'' olarak adlandırılan gençlerle birlikte Türkiye’yi uçuracak. Öğrenciler, üniversite ve iş hayatında ihtiyaç duyacağı donanımı, ''Disiplinler Üstü Seçmeli Kariyer'' derslerinde kazanarak ve çağın teknolojilerini öğrenerek liseden mezun olacaklar. Öğrencilerin lise sürecinde ilgi alanları ve yeteneklerine göre tercih edecekleri seçmeli dersler, üniversite tercihlerinde de belirleyici olacak. 

2020'DE BAŞLAYACAK 

Sistem, 2020-2021 Eğitim Yılı’nda itibaren 9’uncu sınıflardan başlayacak ve 2023-2024'te dört yıllık lise döneminin tüm sınıflarında uygulamaya girmiş olacak. Öğrenciler, Akıllı Şehirler, Finansal Matematik, Uygulamalı Hukuk, Veri Analizi, Nesnelerin İletişimi, Enerji Sistemleri, Yapay Zeka ve Yaratıcı Sanatsal Açılımlar gibi alanların da yer aldığı dersler arasından tercih yapacak. Yeni Ortaöğretim Programı’ndan yer alacak seçmeli dersler, teknolojiden hukuka ve ekonomiye kadar geniş yelpazede tercih imkânı sağlayacak. 

İLERİ VE İKİNCİ YABANCI DİL

Müfredata girecek olan seçmeli dersler şöyle:

''İleri yabancı dil, ikinci yabancı dil, finansal matematik, veri analizi ve optimizasyon, biyoteknoloji, geleceğin enerji sistemleri, yapay zeka, nesnelerin interneti, çevresel güçlüklere yaratıcı yaklaşımlar, akıllı şehirler, davranışsal ekonomi, uygulamalı hukuk, sosyal medya ve kültür, insan haklarının gelişimi, uluslararası ilişkiler, tasavvuf edebiyatı, İslam felsefesi."

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!
Başkan Erdoğan'dan Kürecik iddialarına cevap: Türkiye böyle bir şeye izin vermez