Belediyenin borcu 96 milyon liraya ulaştı

HDP’li Ahmet Türk’ün başkan olduğu Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki MARSU’da elektrik borcu 96 milyon liraya ulaştı. MARSU borcu 4 kez öteledi. Halkın mağdur olmasını istemeyen Dicle Elektrik ise, kente su sağlayan pompalarının elektriğini vermeye devam ediyor.

Belediyenin borcu 96 milyon liraya ulaştı
Belediyenin borcu 96 milyon liraya ulaştı
GİRİŞ 21.05.2019 06:32 GÜNCELLEME 21.05.2019 06:34
Bu Habere 167 Yorum Yapılmış

Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MARSU)’nun 96 milyon liralık elektrik borcunu ödememesi kent sakinlerini mağdur ediyor. Dicle Elektrik Perakende Satış AŞ (Dicle EPSAŞ), MARSU’nun yüklü miktardaki borcuna rağmen, kentteki tüketiciyi mağdur etmemek için içme suyu pompa istasyonlarına enerji verdiğini açıkladı.

PROTOKOLE RAĞMEN MARSU ÖDEME YAPMIYOR

Dicle Elektrik tarafından yapılan açıklamada, MARSU’nun 96 milyon liralık borçtan sadece 1 milyon liralık ödeme yaptığına dikkat çekildi. MARSU ile protokol de imzalandığına dikkat çekilen açıklamada, protokol kapsamında Marsu, elektrik borcunun şubat, mart ve nisan aylarına ait 16 milyon liralık kısmının yatırılmasını kabul ettiği, ancak 4 kez uzatılan ödeme tarihlerinde ödeme gerçekleşmediği ifade edildi. Şirket yetkilileri, ödeme olmayınca geçtiğimiz perşembe günü yasa ve yönetmeliklere uygun olarak MARSU'nun elektriklerinin kesildiğini bildirdi.

 

 

ELEKTRİK TAM KESİLMEDİ

MARSU yöneticilerinin olumsuz tutum ve ödenmeyen borcuna rağmen elektriğin tamamen kesilmediğinin de altı çizildi. Açıklamada, “Ramazan ayında bulunmamız nedeniyle elektrik kesintisi sürekli değil, kontrollü olarak gerçekleştirilmekte. Mardinli hemşehrilerimizin mağdur olmaması için iftar ile sahur arasındaki yaklaşık 7 saatlik süre boyunca herhangi bir elektrik kesintisi uygulanmamakta" denildi. Abonelerin tükettikleri elektriğin bedelini düzenli olarak ödemeleri gerektiğine işaret edilen açıklamada, “Tüketilen elektriğin bedelinin ödenmemesi hizmetin sürdürülebilirliğini sekteye uğratmakta” ifadeleri kullanıldı.

Yenişafak

YORUMLAR 167
  • airplane 4 yıl önce Şikayet Et
    yavrım zamanında teröristlere para aktarma saydınız ne borç kalırdı ne de tasa kışın yediğiniz hurmalar bir gün gelir işte tırmalar brakın belediyeyi ehli olanlar yönetsin belediyecilik sizin işiniz deül hadi balım...
    Cevapla
  • oya 4 yıl önce Şikayet Et
    Halkı terörist baskısından korumak için terör riski altındaki bölgelere merkezden belediye başkanı atansın seçim yapılmasın.
    Cevapla
  • sıradan adam 4 yıl önce Şikayet Et
    biz istanbul dayız,bize kimse mağdur olmasın demiyor, şak diye gelip kesiyorlar ve bir sonraki faturada açma-kapama bedeli anında görüntü.
    Cevapla
  • suruçlu 4 yıl önce Şikayet Et
    bu melun hastalıktan tahliye oldu,şimdi çıkmış ortalığı karıştırmaya devam ediyor,iyileştiğine göre bence ceza evi daha münasip.
    Cevapla
  • ülkem benim 4 yıl önce Şikayet Et
    çapulcu zihniyeti. acımayacaksın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'