Erdoğan üzüntüsünü paylaştı: Ne yazık ki biz değil Almanya sahip çıktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Prof. Dr. Fuat Sezgin yılı toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında Fuat Sezgin hocanın yaşadıklarına atıfta bulunarak, "İlim insanlarına sahip çıkmadığınızda Alman sahip çıkar" dedi. Erdoğan, "Fuat hocanın 1960 darbesinin ardından İstanbul Üniversitesi'nden uzaklaştırılması tarihimizin en büyük ayıplarından biridir" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 23.05.2019 14:33 GÜNCELLEME 23.05.2019 15:32
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasında satır başları:

 

 

Hocamızın şahsi kütüphanesi bir hazine değerindedir. İnşallah bunları da vakıf ve müze bünyesinde en güzel şekilde koruyacak, değerlendirecek ve gelecek nesillere aktaracağız. Bu yıl vesilesiyle ülkemizin yanı sıra geniş bir coğrafyada yaklaşık 800 etkinlik gerçekleştirilecek. Halen devam eden bu etkinlikler yıl sonuna kadar kesintisiz sürecektir.

"TARİHİMİZİN EN BÜYÜK AYIPLARINDAN BİRİ"

Fuat Sezgin hocamızın Bitlis'te başlayıp İstanbul'da süren ardından Almanya'ya uzanan ve İstanbul'da nihayete eren 94 yıllık hayatının her safhası paha biçilmez derslerle doludur. Dünya çapında böyle bir bilim adamının 1960 darbesinin ardından İstanbul Üniversitesi'nden uzaklaştırılması tarihimizin en büyük ayıplarından biridir.

 

 

Açık konuşmak gerekirse hocamızın ülkemizde barındırılmamasının sebebi yürüttüğü çalışmaların başındaki "İslam" ifadesidir. Şayet Fuat Hoca, İslam değil de mesela Roma veya Bizans tarihi çalışmış olsaydı emin olun hayatının sonuna kadar İstanbul Üniversitesi'nde kalmaya devam ederdi. Sıkıntı burada, dert burada.

"HOCAMIZA ALMANYA SAHİP ÇIKTI"

İlim insanlarına sahip çıkmadığınızda Alman sahip çıkar. Bizim kıymetini bilmediğimiz hocamıza Almanya'nın sahip çıkması boşa değildi. Alman sahip çıktığı zaman da bu eserler Almanca dünyada yerini bulur. Halbuki İslam alimlerinin çalışmaları incelenmeden dünya bilim tarihinin incelenebilmesi de yazılabilmesi de mümkün değil.

İlme sevdalıysanız ilmin, ilim adamlarının önünü açacaksınız, biz bunu yaptık. Bilim insanlarımıza birikimlerini ülkemizde değerlendirecekleri zemini hazırlamaya başladığımızı gösteriyoruz. Önümüzdeki dönemde ülkemizi tüm bilim insanları için çok daha önemli bir cazibe merkezi haline getireceğiz.

"3-4 AY İÇERİSİNDE AÇACAĞIZ"

Şu anda Türkiye'de bir büyük kütüphaneye sahip değildik şimdi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 5 milyon ciltlik bir kütüphaneyi yaptık. 3-4 ay içerisinde açılışını yapacağız. İstanbul'da eski Rami Kışlası'nı orayı da 6 milyon ciltlik büyük kütüphane olarak yapıyoruz. İslam'ın çok zengin bir medeniyet birikimi var. Medeniyet inşa etmek her topluma nasip olmaz. Önümüzdeki dönemde ülkemizi tüm bilim insanları için çok daha önemli bir cazibe merkezi haline getireceğiz. Gençlerimize tavsiye ediyorum Gülhane Parkı'na muhakkak uğrayın müzeyi gezin. Neler yapmışlar Fuat Hocamız nelerin başını bu noktada çekmiş. Onlar sizin ufkunuzu daha da artıracaktır. Gülhane Parkı çok fakirdi bu kütüphane ile zenginleştirmiş olduk.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 17
  • Rabia 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynen. Reise katılıyorum. Şimdi de binlercesi.
    Cevapla
  • ihsan 4 yıl önce Şikayet Et
    60 ihtilalinin arkasında chp inönü vardı ben yaşadım
    Cevapla
  • aynen 4 yıl önce Şikayet Et
    Allahim sizden razi olsun yolunuzu acsin turkiye icin bu gune katar kimse birsey yapmamis yapanlarida boyle dislamislar insallah uljemize kostek olan bu zihniyet yok olur kururda kalmaz bu zihniyet osmanlidan sonra izlerinide silme cabasindalar ama biz muslumaniz basaramayacaklar insallah bu konuda daha cok calismak lazimm
    Cevapla
  • Ayisigi 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun başkanımızdan
    Cevapla
  • tunctunc 4 yıl önce Şikayet Et
    Almanyaya bir tane gittiyse Almanya´dan nazi barbarligindan kacan yüzlerce alim alman yahudi´ye Türkiyeye kucak acti.Besledi ve kaldiklari sürecede mesela ankaranin ulusdan cankayaya giden geni$ yollarinida alman yahidiler planlayip yapti.O yillar öyle idi $imdi kimler kaciyor ona bakalim plies.!
    Cevapla
  • onurç 4 yıl önce Şikayet Et
    alman yahudileri 2. dünya savaşında kaçtı, ulusun caddeleri 1930 da zaten genişti at ama destekli olsun kardeş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı