Aydın'da pitbull dehşeti! Kimse bir şey yapamadı

Aydın Adnan Menderes Bulvarı'nda sahibi tarafından gezmeye çıkartılan pitbull cinsi köpek kediye saldırdı. Köpeğin ağzından güçlükle alınan kedi saldırıda ağır yaralandı.

GİRİŞ 25.05.2019 10:06 GÜNCELLEME 25.05.2019 11:05
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

Aydın'ın Efeler ilçesi Adnan Menderes Bulvarı'nda akşam saatlerinde hareketli dakikalar yaşandı. Yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu bulvar üzerinde sahibi tarafından ağızlıksız olarak gezmeye çıkartılan pitbull cinsi köpek sokak kedisine saldırdı. Vatandaşların gözü önünde yaşanan olayda çevredekiler kediyi kurtarmak için yoğun çaba sarf etti. Isırdığı kediyi sağa sola çarpan köpekten kediyi kurtarmak isteyen vatandaşlar köpeğe ellerindeki sopalarla vurdu.

Köpek sahibinin de çabaları sonuçsuz kalırken, pitbull bir süre sonra kediyi bıraktı. Vatandaşlar köpek sahibine tepki gösterdi. Yaşanan olay vatandaşlar tarafından da kayıt altına alındı.

 

 

Aydın Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Şenay Tekinbaş olay yerine gelerek ilk müdahalesi yapılan kediyi dernek ofisine götürdü. Sosyal medya hesabından da saldırı anının görüntülerini yayınlayan Tekinbaş, köpek sahibinin bulunması için yardım istedi. Kısa süre içerisinde köpeğin sahibinin kimlik bilgisine ulaşan Tekinbaş, "Pitbull cinsi köpeklerin sokağa zincirsiz ve ağızlıksız çıkarılması yasak. Bu yasağı çiğneyen köpek sahibi gerekli cezayı almalıdır. Emniyete suç duyurusunda bulunacağız. Kötü köpek yoktur, kötü sahip vardır" dedi.

YORUMLAR 21
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Kuralları çiğneyenlere ceza vermezsen, kural koymanın bir anlamı yok. İnsanlar yasalara, polislere rağmen herşeyi yapıyor?
    Cevapla
  • ssss 4 yıl önce Şikayet Et
    köpek gezdirmek nedir yav.. köpekle dolaşılırmı ortalıkta suç unsuru olarak kabul edilsin hele pitbull..
    Cevapla
  • yörükbeyi 4 yıl önce Şikayet Et
    kimlik kartlarında olduğu gibi hayvanların aşı kartlarına da köpeğin fotoğrafı yapıştırılmalı tehlikeli ırkları bildirmeyen ve farklı cins yazan veteriner hekimler hakkında işlem yapılmalı, kanuna da bakılması beslenmesi ilave edilmelidir
    Cevapla
  • Anonim 4 yıl önce Şikayet Et
    bunlar avrupada yasak, hatta kangal bile yasak iskandnav ulkelerinde, bu tür köpekleri besleyenlereagir cezalar verilmeli, ve köpekler ilacla uyutulmali. Örnegin Norvecde hangi köpek olursa olsun saldirirsa ve bir canliya zarar verirse o köpek polis tarafindan uyutulur
    Cevapla
  • yörükbeyi 4 yıl önce Şikayet Et
    hükümleri olmasına rağmen veteriner klinikleri aşı karnesine tehlikeli olmayan ırk ismi yazıyor üstüne üstlük bana sahibi böyle beyan etti diyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat