Babası 'yalan söylememeyi' öğrettim dedi ama... İşte yalanları

CHP'nin İstanbul adayı İmamoğlu'nun katıldığı programda seyirciler arasında anne ve babası da vardı. Program sırasında baba Hasan İmamoğlu'na mikrofon uzatıldığında Ekrem İmamoğlu için "Ona yalan söylememeyi öğrettim dedi... Hasan İmamoğlu'nun bu açıklaması sonrası Ekrem İmamoğlu'nun açıkça söylediği yalanlar tekrar gündeme geldi...

GİRİŞ 25.05.2019 12:34 GÜNCELLEME 25.05.2019 13:39
Bu Habere 98 Yorum Yapılmış

İşte CHP İstanbul adayının açıkça söylediği o yalanlardan bazıları...

 

 

YUNAN GAZETECİYLE FOTOĞRAFI ÇIKTI
-İmamoğlu Yunan gazetesinde atılan manşetle ilgili “Haberim bile yok, kıytırık bir gazete” dedi ancak daha sonra İmamoğlu'nun aynı gazeteye röportaj verdiği ve muhabiri ile fotoğrafı ortaya çıktı.

KAMERAMANLAR KOVULDU DEDİ YALAN ÇIKTI
-İmamoğlu, geçtiğimiz gün CNNTÜRK'te bir programa katılmış ve programın kameramanlarının işten kovulduğunu iddia etmişti. CNNTÜRK'ten yapılan açıklamada kameramanların işinin başında olduğu belirtildi.



 

 

-İmamoğlu Google’a ismi yazıldığında AK Parti’nin reklamının çıktığını söyleyip AK Parti’nin Google’ı satın aldığını söylediği. Google'a ismini yazanlar öyle bir şey göremedi.

-CHP adayı Demirtaş'ı tanımadığını söylüyor ancak başka bir programda tanıdığını ve hatta Demirtaş'ın çizgisini beğendiğini söylemişti.

ŞEHİDİ YALANINA ALET ETMEYE KALKTI

-CHP adayı görev şehidi itfaiye eri Taner Çebi'yi anma haberinin İBB sitesinden kaldırıldığını söylemişti. Bu da yalan çıktı.

ATATÜRK RESMİNİ GÖTÜREN KENDİ ADAMLARI ÇIKTI
-10 günlük mazbatalı döneminde makamının arkasına astırdığı Atatürk resminin kaldırıldığı da yalandı çünkü kendi adamları alıp götürmüşlerdi. Görüntüleri ortaya çıktı...



Ahmet Hakan’ın programında “Ben oyların yeniden sayımı yapılsın diye tavır koydum” dedi ama oyların yeniden sayımı için AK Parti YSK’ya başvurduğunda “Oylar yeniden sayılırsa gözler bulanıklaşır, zihinler bulanır, Batı bunu ayıplar” diye tehditler savurduğunu unuttu.

WEB SİTESİ YALANI

İmamoğlu, web sitesi için 4 yılda 80 milyon lira harcandığını söyledi. Ancak 3 yıllık süreçte 460 iş kaleminin yapımı ile 36 personelin 3 yıllık maaşının yanısıra lisans ücretleri, teknik ekipman, yazlım geliştirme, eğitim kapsamındaki satın almaları da içerin işlemlerin tamamına ödenen ücreti web sitesi için ödenen ücret olarak göstermeye çalışarak bir yalana daha imza attı.

-'PONTUS'LU DEDİ YALANI

İmamoğlu Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'nun yaptığı konuşmayı saptırdı. Göksu'nun tüm Trabzonlulara 'Pontuslu' dediğini iddia etti. Ancak öyle bir söz sarf etmediği video kayıtlarında ortaya çıktı. Katıldığı televizyon programında Göksu'nun öyle bir söz söylemediği söylenince de 'kapatalım bu konuyu' diyerek geçiştirdi.

KILIÇDAROĞLU GİBİ HESAP UZMANI

Geçtiğimiz gün Uğur Dündar’ın sunduğu programa konuk olan İmamoğlu, “İBB’nin bütçe açığı 20 kat artmış 5 yılda. Borçlanma 4.5 kat artmış. Dövizden dolayı 27 milyara gidiyor” iddiasında bulundu. İddiayı yalanlayan İBB açıklamasında, “İBB’nin borç oranı 2014 yılından bugüne 3,34 oranında artmıştır” ifadesini kullandı.

RAKAMLARI ÇARPITTI

İBB’nin sözde "israf Raporu”nu FOX TV'de infografi ve semalarla açıklayan imamoğlu, "3 yılda İBB'nin internet sitesi için harcanan para 80 milyon lira” dedi. Konuya ilişkin açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi, "3 yıllık süreçte, toplamda 460 iş kaleminin yapımı ile 36 personelin 3 yıllık maaşlarının yanı sıra lisans ücretleri, teknik ekipman, yazılım geliştirilmesi, eğitimler ve bu kapsamdaki satın almaları da keren islerin tamamına ödenen ücreti web sitesine ödenen ücret olarak nitelemek büyük bir yalandır" denildi.

İTİRAZ ETTİ, ETMEDİK' DEDİ

CHP adayı; "Binali bey, gecen hafta dedi ki, 'Bu i$in en temiz$ekli, bütün oyların yeniden sayılmasıydı' dedi, 'Bunu CHP itirazlarla engelledi’ dedi. Niye engellediniz?" şeklindeki hatırlamasına, "Neyi engelledik? Öyle hakkımız yok. Biz itiraz etmedik" iddiasında bulundu. Oysa CHP tüm sayımlara itiraz etti. Hatta CHP’nin başvurusu üzerine 7 ilçedeki geçersiz oyların sayımının durduruldu. Ancak YSK, bu karara yapılan itirazı kabul etti ve sayım yeniden başladı.

AKLINA GELENİ SÖYLÜYOR

İmamoğlu, "Son 6 yılda sadece I tek bir müdürlükte fikir projesi olarak hazırlanan ama uygulanmayan fikir projelerine 226 milyon TL harcandı" dedi. İBB konuya ilişkin mali tablosuna ilişkin verileri paylaşarak imamoğlu'nun iddiasının yine yalan olduğunu ortaya çıkarttı. İBB, "israf değil tam aksine israfı önlemek için yapılan çalışmalardır. 150 den fazla fikir projesi çalışılmış ve birçoğu uygulanmış olup tamamına ödenen ücret iddia edilen 226 milyon TL değil 50 milyon TL civarındadır" açıklaması yaptı.

DOKUZ GÜNDE ÇARK ETTİ

12 Şubat'ta seçim kampanyasının duraklarından birinde tanzim satış noktalarının açılmasının bir şov olduğunu iddia eden imamoğlu, "Devletin işi manav açmak değil" dedi. 21 Şubat'ta ise aynı konuya değinen imamoğlu, 'Tanzim satış bizim projelerimiz arasında var" dedi.

108 BİNİ 753 MİLYON YAPTI!

İmamoğlu yine bir televizyon kanalında "İBB'ye ilişkin Sayıştay'ın denetiminde ortaya çıkan zarar toplamı 753 milyon lira" dedi. Konuya ilişkin IBB, “753 milyon TL kamu zararı, hiçbir Sayıştay raporunda mevcut değildir. Sayıştay raporuna 108 bin tl söz konusudur. Hukuki süreç devam ediyor" denildi.

ARAÇ İDDİASI BALON ÇIKTI

İmamoğlu iBB'de makam araçlarına ilişkin. "Bir Genel Sekreterin 3 Arabası Olur Mu Ya? Yazlık, Kışlık, Baharlık" dedi. Konuya ilişkin İBB açıklamasında, "İBB Genel Sekreteri'nin üç aracı yoktur sadece 1 araç tahsis edilmiştir" ifadesiyle gerçeği ortaya çıkardı, imamoğlu'nun Beylikdüzü Belediye Başkanı seçildiği 2014yılında, 145 araçla yürütülen ulaşım hizmetini 213 araca çıkardığı ortaya çıktı.

 

YORUMLAR 98
  • mavi 4 yıl önce Şikayet Et
    Yeni seçilen imamoğlunu bu kadar gündemde tutmayı hiç hoş bulmuyorum. buna gerek bile yok.
    Cevapla
  • Memo 4 yıl önce Şikayet Et
    Yahu bu adamı konu etmeyin. Unutulur gider. Üstüne gittikce konu oldukca , sanki birşey varmış gibi büyütürüz bu adamı.
    Cevapla
  • ULU BİLGE 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir fıkra ya adamın biri hayatında hiç yalan söylememiş ama bu adam chdpkk partisine girip belediye başkanı olmuş, sonra büyük şehir belediye başkanı yapmışlar sonrada araştırmışlar chdpkk partisine girmenin ilk şartı yalan söylemek zorunda ama dahada derin bir araştırma yapınca bakmışlar o adam İmamoğlu değil rum oğluymuş hayatında hiç doğru bir söz dahi söylememiş.
    Cevapla
  • ottomans 4 yıl önce Şikayet Et
    Super yorum kardes
    Cevapla
  • VUSLAT 4 yıl önce Şikayet Et
    Bide mağdur ayaklarına yatıyor ya.İşte buna yavuz hırsız denmezde ya ne denir.Oyların % 10 u yeniden sayılıyor 16 Bin oy ak partiye yazılıyor.Gıklarını çıkaramıyorlar.Bu 16 000 oy çalınmadımı be man kafalar.
    Cevapla
  • gizliarşiv 4 yıl önce Şikayet Et
    Sempatik görünme çabasi var ama bariz tiyatro yapıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası