CHP adını dahi anmıyor! 23 Haziran korkusu bunu da yaptırdı

Türkiye son yılların en büyük operasyonlarından birine imza attı ve TSK hem kara hem de hava unsurlarıyla Kuzey Irak'ın Hakurk bölgesindeki terör noktalarına operasyon düzenledi. Böylesine geniş çaplı bir operasyon hakkında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı ve partinin diğer organlarından en ufak bir açıklama gelmemesi dikkatlerden kaçmadı.

CHP adını dahi anmıyor! 23 Haziran korkusu bunu da yaptırdı
CHP adını dahi anmıyor! 23 Haziran korkusu bunu da yaptırdı
GİRİŞ 30.05.2019 08:42 GÜNCELLEME 30.05.2019 08:44
Bu Habere 111 Yorum Yapılmış

Haber7.com-Özel

 

 

CHP'nin bu sessizliğinin nedenini AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu'ya sorduk.

AK Parti MKYK Üyesi Orhan Miroğlu:

Başta İstanbul olmak üzere, HDP seçmeninden 31 Mart’ta toplamda 2 milyona yakın bir oy alan CHP (HDP, 11 metropol şehirde, 2,700.000 civarında oy aldı ve bu oyların yaklaşık 2 milyonu bu şehirlerde 31 Mart seçimlerinde CHP’ye gitti) en başta Kürt kamuoyunu ilgilendiren birçok konuda suskun kalmaya devam ediyor. Sırasıyla hatırlayalım:

-Afrin Harekatı

-Andımız

-Tunceli’nin adının Dersim olarak değiştirilmesi.

- Ve şimdi de, Hakurk bölgesinde, Türkiye’ye karşı saldırılarını arttırmak için toplanan PKK’lılara karşı başlayan kara ve hava harekatı.

CHP, HDP seçmeninden aldığı oyların 23 Haziran İstanbul seçimlerinde düşüş yaşayabileceğini düşündüğü için, Türkiye’nin milli çıkarlarını ve politikalarını ilgilendiren bu konularda susuyor. CHP’nin durumu, tam olarak aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık hali!

"OY UĞRUNA YAPILIYOR...TAM BİR ŞAŞKINLIK HALİ"

Bu suskunluk, kamuoyunun ve seçmenin gözünden elbette kaçmıyor. FETÖ ve PKK’yla mücadele söz konusu olduğunda, oy uğruna görüşünü gizlemeye çalışmak, PKK’nın CHP’yi destekleme kararını aynen korumasına yol açabilir tabi, ama bu CHP’yi Kürt ve Türk halkının siyasi birliğini bütünlüğünü koruma ve terörle mücadelenin sorumluluğundan kurtaramaz. Oysa gördüğümüz şey, CHP’nin bu ulusal sorumluluktan kaçmakta olduğu. Bu, oy uğruna yapılıyor. Tam bir şaşkınlık hali.

"KUVAYİ MİLLİYECİLERİN KEMİKLERİ SIZLIYOR"

PKK/HDP, CHP sandığına 11 metropol şehirde giden 2 milyon civarındaki oyun diyetini sormaya ve almaya çalıştıkça CHP milli ve yerli zeminden uzaklaşmaya devam edecek. Buna mahkum yani. Basit gibi görünen bir iç siyaset taktiği, CHP’nin kucağında patlamış görünüyor...

Ne diyelim, Kuvayı Milliyecilerin kemikleri mezarlarında sızlıyor olsa gerek. Devlet kurup, cumhuriyet inşa eden bir parti, FETÖ ve PKK desteği olmadan, sandıktan çıkacak sonuca güvenemez hale geldi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu:

Bölücü Terör örgütünün bütün unsurlar ile kökünün kazınması, Türkiye’nin Devlet-Millet el ele birinci hedefidir. Türkiye bu hedefe ulaşmada kararlıdır.

Türkiye küreselleşen terör örgütlerinin her çeşidi ile yıllardır tek başına bedel ödemek zorunda kaldığı bir mücadeleyi yürütmekte, bu meşru mücadeleyi de uluslararası hukuka uygun olarak yapmaktadır.

 

PKK, DEAŞ, FETÖ, DHKP-C gibi küresel taşeron terör örgütleri bütün başkentlerin güvenliği için tehdittir. Türkiye’nin bedel ödeyerek yaptığı bu mücadele kendi başkentinin güvenliği için olduğu kadar diğer başkentlerin de güvenliği içindir. Türkiye, barışın, güvenliğin ve refahın, adaletin hakim olduğu bir dünya için mücadele ediyor.

Pençe hareketine katılan şanlı Mehmetçiklerimizin yardımcısı Cenab-ı Allah, duacısı ise, dünyanın barışını ve güvenliğini isteyen bütün iyi insanlardır.

Türk Milletinin her bir şerefli ferdi yapılan Pençe hareketinin TSK’mizin yanındadır.

Pençe Harekatı, tarihi, insanı, uluslararası hukuka uygun meşruiyeti kesin olan terörle mücadele hareketidir. Bu harekat ile ilgili sessiz kalan siyasetçileri ve siyaset kurumlarını, Kürdü, Arabı, Türkmen’i, Alevi’si, Sünnisi Büyük Türk Milletinin bir tamamı derin irfanı ve feraseti sayesinde derin hafızasına kaydediyor.

"OYDAŞLIK UĞRUNA SESİNİ ÇIKARTMAYANLARA MİLLETİMİZ CEVABINI VERECEK"

Terör odaklarının siyasi temsilcileri ile oydaşlık hesapları yapanlar, destek aldıkları terörist temsilcisi ve sözcüsü mahfilleri düşünerek sessiz kalıyor olabilirler ama umduklarını bulamayacaklar. Terör ülkemizde neredeyse her bir haneden can aldı. Milletimiz topyekün canına ve malına zarar veren terörün kökünü artık tamamen kazanmasını istiyor. Sandıkdaşlık ve oydaşlık uğruna sesini çıkarmayanları milletimiz hep birlikte sandıklarda da hüsrana uğratacak, oy uğruna terör temsilcileri ile yol yürüyenleri pişman edecekler.

Mehmetçik arazide, Kürdü, Türkmen’i bir tamam halkımız ise sandıklarda gereğini yapacak.

YORUMLAR 111
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    işbirliği yaptığı hainlere teröristler demesini yada pence harekatı nı öven destekleyen konuşma yapması zaten anormaldi
    Cevapla
  • özen 4 yıl önce Şikayet Et
    iş birliği yaptığınız pkk've partisinin şehit ettiği aslan mehmetçik'lerimizin anne ve babalarının bayramını kutlayacak en son insan sensin kılıçtaroğlu
    Cevapla
  • bülent 4 yıl önce Şikayet Et
    operasyonun adını kullansa iptal edilmesi için kullanır bunlar
    Cevapla
  • ülküm 4 yıl önce Şikayet Et
    hdpkk=chpkk diyoruz boşunamı diyoruz,
    Cevapla
  • C.Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Anaları, Babaları yaşayan ölü haline getiren Pkk ile ittifak yapıyorlar, sonra kalkıp pişkin pişkin medyada, orda burda Pkk, yi bitme noktasına getiren Erdoğan, Ak parti hakkında konuşuyorlar!? Düşmanlık yapıyorlar!? Türkiyenin bütünlüğüne kasteden Pkk yüzünden çocuklarımız, gençlerimiz daha hayatlarının baharında şehit oluyor İşin ilginç yani savcılarda çıt yok!? Bu nasıl bir komplo bu nasıl bir insanlık!?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!