Yol dedemizin deyip Pamukkale'ye giden yolu kapattılar

Denizli'nin Pamukkale ilçesine giden yolu, dedelerinden kendilerine miras kaldığını iddia eden bir grup köylü kasalarla kapattı. Ulaşım alternatif yollardan sağlanıyor.

GİRİŞ 31.05.2019 09:11 GÜNCELLEME 31.05.2019 09:17
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan UNESCO Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Pamukkale Ören Yeri’ne ulaşımı sağlayan karayolu dedelerinden kendilerine miras kaldığını öne süren ve ellerinde tapuları olduğunu söyleyen bir grup vatandaş tarafından ulaşıma kapatıldı.

 

 

Pamukkale’ye giden yolun 4 bin 600 metrekarelik bölümünün kendi özel mülkleri olduğunu ifade eden vatandaşlar travertenlere yaklaşık 1 kilometre kala yolu plastik kasa ve iple araç trafiğe kapattı.

Yaklaşık 40 dakikadır yolu çift yönlü olarak trafiğe kapatan vatandaşlar "Tapulu özel mülkiyettir, girilmez” yazısı asıp arkasında beklemeye başladılar. Vatandaşlar eylemlerinin nedeninin ise istimlak yapıldığın da kendilerine ödeme yapılmaması olduğunu belirttiler.

 

 

Kapanan yoldaki trafik ise başka bir alternatif yoldan sağlanıyor.

YORUMLAR 14
  • Turgay 4 yıl önce Şikayet Et
    Zamaninda yol yapilirken netdeydiler
    Cevapla
  • Zaza 4 yıl önce Şikayet Et
    Bide arastırılsa dede leri nerden getirdi o topragi benimbildigim bu göçmen adına gelenlere edirneden mersine kadar sahil yerleri kim verdi
    Cevapla
  • murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Eğer ödeme yapılmadiysa kusura bakmasın devlet haksızlık yapmıştır. Vatandaşlar sonuna kadar haklılar . Bu rezaletin devlete maledilmesine sebep olan hakimi savcısı esasında utanılacak duruma devleti dusurenlerde onlardır. Tabi o arzı bu şahıslara ait ve İstimlak bedeli hesaplarına yatirilmadiysa
    Cevapla
  • yasin akyiğit 4 yıl önce Şikayet Et
    neyin hakkiya yol gecmis istimlak olmus kafayi tirmalamis bunlar bunlarin akil hocalarini bulmak gerek
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıl iş haklılarsa hak bu şekilde mi aranıyor? Haksızlarsa bu ne cüret !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! SGK anlaşmayı duyurdu
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!