FETÖ'nün TSK yapılanması soruşturmasında 21 asker tutuklandı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) TSK yapılanmasına yönelik soruşturmada gözaltına alınan aralarında muvazzaf subayların da bulunduğu 21 asker tutuklanırken, 13 şüpheli ise itirafçı olduğu gerekçesiyle serbest bırakıldı.

FETÖ'nün TSK yapılanması soruşturmasında 21 asker tutuklandı
FETÖ'nün TSK yapılanması soruşturmasında 21 asker tutuklandı
GİRİŞ 31.05.2019 18:33 GÜNCELLEME 31.05.2019 18:43
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca,  FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, daha önce alınan  itirafçı beyanlarında adı geçen ve örgüt içi iletişimde kullanılan sabit  kontörlü-ankesörlü hatlardan arandığı gerekçesiyle gözaltına alınan aralarında  muvazzaf askerlerin de bulunduğu 46 şüphelinin işlemleri sona erdi.

 

 

Soruşturmayı yürüten savcılık, 23 şüpheliyi tutuklanmaları talebiyle,  10 şüpheliyi ise mevcut delil durumuna göre adli kontrol talebiyle hakimliğe sevk  etti. Savcılık diğer 13 şüphelinin ise soruşturma sırasında etkin pişmanlıktan  yararlanarak itirafçı olduğu, örgüt mensupları ve örgüte dair faydalı bilgiler  verdikleri için serbest bırakılmasına karar verdi.

Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği, 21 şüphelinin ''silahlı terör  örgütüne üye olmak'' suçundan tutuklanmasına, 2 şüphelinin ise hakimlik önünde  itirafçı olması sebebiyle adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına hükmetti.

 

 

Hakimlik, diğer 10 şüphelinin ise savcının talebini uygun bularak,  haklarında adli kontrol konulup serbest bırakılmasına karar verdi.

28 şüpheli firari

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca,  FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik soruşturma kapsamında, daha önce alınan  itirafçı beyanlarında adı geçen ve örgüt içi iletişimde kullanılan sabit  kontörlü- ankesörlü hatlardan aranan yeni isimlere ulaşmıştı.

Bu kapsamda, geçtiğimiz salı günü 32'si muvazzaf asker olmak üzere 74  şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti. Bunlardan 46'sı yakalanmış, diğer 28  şüpheli ise firari olarak aranıyor.

Hakkında gözaltı kararı bulunan şüphelilerden 6'sının albay, 2'sinin  yarbay, 3'ünün binbaşı, 2'sinin yüzbaşı, 20'sinin üsteğmen, 2'sinin teğmen,  27'sinin astsubay, 9'unun uzman çavuş, 3'ünün darbe girişimi döneminde askeri  öğrenci olduğu öğrenildi.

YORUMLAR 2
  • Lazrail 53 4 yıl önce Şikayet Et
    Suçlu kim olursa olsun asit kuyusuna atılmalı bu ülkede çalışıp vatan hainlerini hapishanede beslemek günahtır haramdır
    Cevapla
  • Xye 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu Fetö denen canavar sadece askeremi sizmis Allah akil fikir versin!!!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak