PKK'nın Faraşin kampı ele geçirildi

Şırnak'ta düzenlenen operasyonda, Beytüşşebap ilçesine bağlı Faraşin bölgesinde teröristlerin kamp olarak kullandıkları 3 katlı mağarada çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

GİRİŞ 02.06.2019 16:33 GÜNCELLEME 02.06.2019 17:02
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Şırnak İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan istihbari çalışma neticesinde, Şırnak ili Beytüşşebap ilçesi Faraşin bölgesi Versimaylık mevkiinde, PKK'lı teröristlere ait büyük çaplı barınma alanları olduğu bilgisine ulaşıldı.

 

 

Bölgeye Şırnak İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı ve Beytüşşebap Jandarma Komando Alay Komutanlığına bağlı unsurlar tarafından ortak operasyon düzenlendi. Başlatılan “Şehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Hayati Bilgin 2019-1” operasyonunda 3 katlı mağara tespit edildi. 

 

 

Mağaranın PKK'lı teröristler tarafından "Berıtan Kocer Kış Kampı" olarak adlandırıldığı, girişten ilk kata 70 metrelik bir tünel ile ulaşıldığı, 3 katlı olan mağaranın her bir katının tavan yüksekliğinin 8 metre, genişliğinin 15x10 metre olduğu ve teröristlerin kış üstlenmesi için kullandığı tespit edildi. Mağara, güvenlik güçleri tarafından kullanılamaz hale getirildi.

Mağarada yapılan aramada, ağırlıklı olarak siyasi ve ideolojik içerikli kitaplardan oluşan 100 kitaplık kütüphane, 1 adet uyku tulumu, 1 adet şemsiye, 1 çift arazi botu, 7 adet kurulu vaziyette büyük çadır ele geçirildi. Çadırların içinde teröristlerin sözde eğitim için kullandığı okul sıraları da bulundu. 

Mağaradaki aramada ayrıca 40 tane dolu büyük tüp, bir tane sanayi tipi fırın ve çok sayıda yaşam malzemesi de gele geçirildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 11
  • ugur btn 4 yıl önce Şikayet Et
    Vatanına ihanet desem olmaz,bunların vatanı yok,olsa olsa abd israil ve avrupanın töröristi olur.Ama yapılması gereken hainliktem idam edilmeleri
    Cevapla
  • Kksl 4 yıl önce Şikayet Et
    Fare gibi yer altında saklanıyorlar kancıklar
    Cevapla
  • Joh.poh 4 yıl önce Şikayet Et
    Sizi korkaklar geldik tuymustunuz lağım fareleri
    Cevapla
  • uaslan 4 yıl önce Şikayet Et
    abd nin piyonları. köpek bile bağlasan durmaz orda
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunların yaşam alanlarında hayvan bile yaşayamaz?ABD Büyük İsrailin hayali ile bunları kırdırıyor...Canları cehendeme
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ali Koç'tan flaş açıklamalar! "Futbolcularımıza ceza vereceklermiş!.."
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'