Başkan Erdoğan: Kimsenin milletin alicenaplığına leke sürme hakkı yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Kimsenin siyasi ihtirasları, ideolojik saplantıları uğruna mülteci düşmanlığını körükleyerek, milletin alicenaplığına leke sürme hakkı yok.' dedi.

Başkan Erdoğan: Kimsenin milletin alicenaplığına leke sürme hakkı yok
Başkan Erdoğan: Kimsenin milletin alicenaplığına leke sürme hakkı yok
GİRİŞ 20.06.2019 19:31 GÜNCELLEME 20.06.2019 19:33
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Hiç kimsenin siyasi ihtirasları ve ideolojik saplantıları uğruna mülteci düşmanlığını körükleyerek Türk milletinin bu alicenaplığına leke sürme hakkı yoktur." ifadesini kullandı.
 
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Erdoğan, Dünya Mülteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

 

 

"İNSANLIK ONURU VE VİCDANIN GEREĞİ"
 
Dünyada 68,5 milyonun üzerinde zorla yerlerinden edilmiş insan, 26 milyona yakın mülteci ve 3 milyon civarında sığınmacının doğup büyüdükleri topraklardan uzakta hayata tutunma mücadelesi verdiğini belirten Erdoğan, çoğu zaman ölümü göze alarak açlıktan, çatışmalardan, iç savaş ve fakirlikten kaçan bu insanlara yardım eli uzatmanın insanlık onuru ve vicdanın gereği olduğunu ifade etti.
 
Buna rağmen bilhassa batılı ülkelerde mültecilere yönelik ayrımcılığın, yabancı düşmanlığının ve ırkçılığın arttığının, mültecilerin ötekileştirildiğinin, medya ve popülist siyasetçiler tarafından düşmanlaştırıldığının görüldüğünü anlatan Erdoğan, mültecilerin kendi ülkelerine ve ev sahibi toplumlara sağladığı ekonomik katkıların dikkate alınmadığını, sosyal ve kültürel hayatı zenginleştirmelerinin göz ardı edildiğini ve bu insanların siyasi rant peşindeki çevreler tarafından nefret objesine dönüştürüldüğünü bildirdi.

"HİÇ KİMSENİN SİYASİ İHTİRASLARI UĞRUNA..."
 
Toplumsal barışı, hoşgörüyü ve bir arada yaşama kültürünü dinamitleyen bu ırkçı zihniyete müsamaha gösterilmesinin, gelecek adına çok büyük bir tehdit olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları kaydetti:
 
"3,6 milyonu Suriyeli olmak üzere, 4 milyondan fazla mülteciye ev sahipliği yapan Türkiye, tarihte olduğu gibi bugün de etnik kimliğine, inancına, kökenine, diline bakmadan tüm mazlum ve mağdurlara sahip çıkmaktadır. Hiç kimsenin siyasi ihtirasları ve ideolojik saplantıları uğruna mülteci düşmanlığını körükleyerek Türk milletinin bu alicenaplığına leke sürme hakkı yoktur. Türkiye olarak beklentimiz, uluslararası toplumun da mülteciler konusunda adil yük ve sorumluluk paylaşımına girmesi ve özellikle Suriyeli sığınmacılarla ilgili ülkemize verilen taahhütlerini yerine getirmesidir. 
 
Geçen sene aralık ayında Türkiye'nin de aktif katkılarıyla kabul edilen Mültecilere İlişkin Küresel Mutabakat'ın başarılı şekilde ve tam olarak uygulanmasına özel önem veriyoruz. Tüm paydaşları, adil yük ve sorumluluk anlayışı kapsamında Türkiye'nin eş başkanlığında aralık ayında yapılacak Küresel Mülteci Forumu'na en üst düzeyde katılarak mülteciler için mesuliyet üstlenmeye davet ediyorum. Bu düşüncelerle Dünya Mülteciler Günü'nün hayırlara vesile olmasını diliyor, coğrafyamızın farklı köşelerinde zor şartlar altında hayat mücadelesi veren tüm mültecileri ülkem ve milletim adına selamlıyorum."
 

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 25
  • Ankaradan Nur 4 yıl önce Şikayet Et
    Suriyeli kardeşlerimiz hakkında aleyhte yorum yapanların islam ile zerre alakası yok
    Cevapla
  • ÜNAL 4 yıl önce Şikayet Et
    suriyeli meselesini chp akp aleyhine patates soğanı 31 mart seçim öncesi kullandığı gibi kullanmak ve oy devşirmek istiyor gayrı müslimlerin kurucusu çoğunlukta olduğu islama düşman ve seçimi kazandıklarını sanıp taksimde ezanı ıslıklayıp yuh çeken gayrı milli gayrı müslimlerin içinde ve müslümanlık karşıtı parti chp ye hiçbir şeye kızıpta oy moy vermem. eleştirilecekse eleştiririm ama chp ye gayrı müslimlerin ve haçlıların içimizdeki eli chp ye oy moy vermem. patates soğan patlıcan.
    Cevapla
  • babilos 4 yıl önce Şikayet Et
    ozaman evine 1 suriyeli al bak bakalım insanlığını görelim
    Cevapla
  • nuri 4 yıl önce Şikayet Et
    işte samimiyet.multeciler kardeslerimiz.insan kardesini sokaga atar mı
    Cevapla
  • avni 4 yıl önce Şikayet Et
    Yorumları okuyorum da ibret alıyorum, işinize geldimi reis reis diye översiniz her dediğini kabul edersiniz, amaaaaa işinize gelmeyince nasıl da reis dediğinizin tam zıddına konuşursunuz değil mi. Cebinize dokundumu ne reis tanırsınız ne din, ne iman. Zaten seçimlerde de net bi şekilde gösterdi türk halkı gerçekte neye iman ettiğin, az bir şey ekonomik baskıya girdimi cebindeki para azaldımı gerçek iman ettiğinin para olduğunu her daim göstermeye çekinmiyor.
    Cevapla
  • Önce Vatan 4 yıl önce Şikayet Et
    Reisim, değerli başkanım. Savaştan kaçan kadın, çocuk ve yaşlılar tamam, ülke olarak bir süreliğine misafir ederiz, ediyoruz da fazlasıyla. Ancak koca koca deve kadar, dövmeli, küpeli, ülkesini ve topraklarını bırakıp kaçan insanlardan ne hayır beklenir. Yapılan eleştirel yorumlara katılmamak mümkün değil. Reisim, 17 yıldır sizi sonuna kadar destekleyen Ak Partili biri olarak, lütfen bunlar artık ülkelerine dönsünler. Çok daha fazlasıyla baktık ve misafir ettik. Hiç bir avrupa ülkesi bunları almıyor, bir tek saf bizmiyiz ki bunlara milyarlarca dolar harcadık. Bizimde milyonlarca garibanız var, milyonlarca işsizimiz var. Milletimiz bunların gitmelerinden yanadır başkanım
    Cevapla
  • başkan 4 yıl önce Şikayet Et
    tamam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier davetlilere döner kesti
Haliç'te Türklere karşı Bizans zinciri: Efsaneler ve gerçekler