Yeni Askerlik Sistemi ile ilgili kanun teklifi kabul edildi! Erken terhisler...

Yeni askerlik sistemini bekleyenler müjdeli haber geldi. TBMM Genel Kurulu’nda, Yeni Askerlik Sistemi ile ilgili kanun teklifi kabul edildi. AK Parti, CHP, MHP ve İYİ Partili milletvekillerinin oyları ile kabul edilen yasa ile bedelli askerlik sürekli hale geldi. Peki erken terhisler ne zaman başlayacak? İşte yeni askerlik sistemi ile ilgili son gelişmeler...

Yeni Askerlik Sistemi ile ilgili kanun teklifi kabul edildi! Erken terhisler...
Yeni Askerlik Sistemi ile ilgili kanun teklifi kabul edildi! Erken terhisler...
GİRİŞ 26.06.2019 09:49 GÜNCELLEME 26.06.2019 09:49

Erken terhis bekleyenler için heyecan dorukta. Gençlerin yakından takip ettiği uzun dönem askerliğin 6 aya düşmesiyle ilgili yasa tasarısının maddeleri Meclis’te kabul edildi. Kalan maddelerin oylamasının yapılmasının ardından kanun teklifinin kısa süre içerisinde yasalaşması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı paylaşımda "Hayırlı Olsun" diyerek askerlik sistemini açıklamış oldu. Peki yeni askerlik sistemi ne zaman yasalaşacak ve erken terhisler ne zaman başlayacak? Meclis son dakika gelişmeleri haberimizin detayında...

 

 

ERKEN TERHİSLER NE ZAMAN OLACAK?

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde görüşülen yasa teklifi kapsamında öne çıkan en önemli başlıklardan bir diğeri ise erken terhisler. Şu anda TSK bünyesinde vatani görevini yerine getirmekte olan binlerce genç, 'Erken terhis ne zaman başlayacak?' sorusu etrafında aramalarını şekillendiriyor. İlgili yasa teklifini kabul edilmesi akabinde Başkan Erdoğan'ın onayı ile yürürlüğe girmesi gerekiyor. Buna göre Temmuz ayı itibariyle 6 ayını dolduran askerler erken terhis olacak ve ailelerine kavuşacak.

BAKAYA YADA YOKLAMA KAÇAKLARINA KURALSIZ BEDELLİ ŞANSI

 

 

Meclis, son görüşmesinde bakaya ve yoklama kaçaklarını gündemine aldı.

Ülkemizde şu an bakaya ya da yoklama kaçağı olan 460 bine yakın vatandaş var. Yeni sistemle birlikte bakaya ya da yoklama kaçağı olanlar, bedelli yapmak isterse büyük oranda açıkta kalacaktı. Bunun için de önlem alındı.

Çıkan karara göre bakaya, yoklama kaçağı 460 bin genç 1 Kasım'a kadar başvurmaları halinde bedelliden yararlanacak.

Yasa çıktıktan sonra ise bakaya ya da yoklama kaçağı olanlar, her gün için 10 lira ceza ödemek zorunda kalacak.

Yeni Askerlik Sistemi

YENİ SİSTEM NASIL OLACAK?

Zorunlu askerlik süresini 6 aya düşürecek olan yeni askerlik sisteminin yasalaşmasıyla birlikte yaklaşık 130 bin asker erken terhis olacak. Öte yandan bedelli askerlik için bekleyen kişiler başvurularını gerçekleştirebilecek.

Bedelli askerlik ücreti ilk etap 30 bin TL’ye yakın olacak. Ancak belirli aralıklarla bu miktar artacak. Bedelli askerlerden elde edilen ücretlerle diğer askerlerin ücretleri karşılanacak. Böylelikle sistem kendi içerisinde dönerken bütçeye yük olmayacak.

Ayrıca yedek astsubaylık dönemi başlayacak. Askerlik görevini yerine getirirken yardıma muhtaç durumda olan askerlerin ailelerine de ek olarak ödeme yapılacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
İstanbul Valiliği duyurdu! Gaziosmanpaşa'da toprak kayması: 96 vatandaş tahliye edildi