İmamoğlu'na skandal Erdoğan soruları! Bu nasıl bir düşmanlık?

İstanbul’da tekrarlanan seçimde belediye başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu Amerikan yayın kuruluşu CNN’in sorularını yanıtladı. Röportaja Christiane Amanpour’un Cumhurbaşkanı Erdoğan karşıtı yorum ve soruları damga vurdu.

GİRİŞ 27.06.2019 06:22 GÜNCELLEME 27.06.2019 10:01
Bu Habere 181 Yorum Yapılmış

İlk seçim kampanyasında kitlelere sesini duyurmakta zorluk yaşadığına değinen İmamoğlu, devlete ait televizyona sadece seçime üç gün kala çıkarıldığını bu nedenle sokağa çıkarak organik bir kampanya yürüttüğünü ifade etti.

 

 

SKANDAL SORU VE İFADELER

Amanpour İmamoğlu’na “Her şey çok güzel olacak dediniz, umutlu ve farklı bir slogandı Türkiye için ama hiç her şeyin çok güzel olmayabileceği yönünde bir kaygınız yok mu merak ediyorum. Zira seçimi tekrar yaptıran ve partisi ikinci kez yenilen Cumhurbaşkanı Erdoğan için büyük bir aşağılamaydı. Şimdi onun planlarınıza müdahale edip etmeyeceğini düşünmüyor musunuz?” diye sordu.

İmamoğlu “Milletin iradesinin önünde hiç kimsenin ya da hiçbir bireysel tavrın duramayacağını 23 Haziran gösterdi. Bunu hiçbir siyasinin görmeme şansı yok” sözleriyle yanıt verdi ve şöyle devam etti:

 

 

“Kapıları ardına kadar açtığımı ve ortak hizmet üretmek istediğimi dile getirdim, devletin başı sayın cumhurbaşkanına bu yönde çağrımı yaptım. Erdoğan bir yıl önce seçildi, önünde 4 yıl var. Bizim de 5 yıl var. Bunun bir hizmet yarışına dönüşmesinin, insanların hafızasında daha olumlu iz bırakacağını düşünüyorum. Aksini tercih etmek siyaseten insanların geleceğini negatif etkiler. Benim beklentim Sayın Erdoğan’ın bu çağrımıza cevap vereceği yönünde.”

İmamoğlu, kişilere hizmet etmek yerine siyasi geleceğini düşünenlerden olmayacağını söyledi. Ülkenin demokrasiye ihtiyacı olduğunu ve halkın demokrasiye sahip çıktığını belirtti.

ERDOĞAN'A YÖNELİK SORUŞTURMA YAPACAK MISIN SORUSU

Amanpour Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önceki seçimlerde kullandığı “İstanbul’u kazanan Türkiye’yi kazanır” ifadesine atıfta bulundu. İstanbul Büyükşehir Belediye’sindeki kayıtları alması konusuna değindi ve Erdoğan’a yönelik bir yolsuzluk soruşturması başlatma ihtimalini sordu.

İmamoğlu bu soruya şu yanıtı verdi:

''Ben kendi zaferimden ve partimin zaferinden önce Türkiye’nin zaferini düşünürüm. Ülkenin kazanması benim ya da partinin kazanmasından önemlidir. Kapalı kapılar ardından gizli yapmayacağım hiçbir şeyi. Açık oynayacağım ve herkesin görmesini sağlayacağım. Bu benim işim değil bu adli bir durum. İstanbul’daki olumsuzluklar insanların çıkarına aykırı durumlar olursa tabii ki bunları düzeltmeye çalışacağız. Ama sürecin nasıl gideceği yargıya kalmış bizim kişisel işimiz değildir.''

İmamoğlu, söyleşiyi kampanya sloganı olan ''Her şey çok güzel olacak'' sözleriyle bitirdi.

Gazeteci Amanpour’un söyleşisi Çarşamba günü CNN International ve PBS televizyon kanallarında Türkiye saatiyle 20’de yayınlandı. 

YORUMLAR 181
  • Misak-ı Milli 4 yıl önce Şikayet Et
    Demin yazdığıma ek olarak kaçımız TRTWORLD'ü sosyal medyada takip ediyor acaba? Kendi kendimize atıp tutmakla olmaz. Akıllıca davranmalı, kitlelere hitap edecek yöntemler bulunmalı. İçeride sosyal medya, dışarıda küresel medya desteklenmeli. Bide şu Bahçeli değişse artık. Genç biri lazım. Milliyetçi kalmadı ortada
    Cevapla
  • Misak-ı Milli 4 yıl önce Şikayet Et
    Mücadelenin şekli değişiyor ve aynı yöntemlerle devam etmek durumu daha kötü bir hale sokar ne yazık ki. Adamlar dışarıda küresel medya organları ve içeride sosyal medyada inanılmaz bir çoğunluğa ve etkiye sahip. Manipulasyon ve provokasyon içeride ve dışarıda her yerde ama her yerde. Böylelikle başta geçmişi de bilmeyen gençler olmak üzere insanları taraflarına çekiyorlar. HDP'si, PKK'sı, FETÖ'sü, milliyetçisi (İP), muhafazakarı (Saadet), eliti, solcusu, sağcısı, komünisti dahil toplumun her kesimine gülücük dağıtan bir anlayışa kayyum ile müdahale etmek yanlış bir hareket olacaktır!
    Cevapla
  • şahin 4 yıl önce Şikayet Et
    ben AK partiye kurulduğu günden beri oy verdim cumhurbaşkanına ceza verecek olan önce benim gibi ardında dimdik duran kitleyi düşünsün yiyorsa çıksın ortaya
    Cevapla
  • DOBRA 4 yıl önce Şikayet Et
    Tipik amerikan ali cengiz oyunları,algı show,ulan Reis in kılına zarar gelsin bak bakalım neler oluyor
    Cevapla
  • Demo krasi 4 yıl önce Şikayet Et
    Demokratik yollarla seçilmiş mursiyi hunharca öldürmek mi demokrasi, yoksa sizin seçtiğiniz ekoyu seçmek mi demokrasi, sizde bir karar veri canım ama değil mi?zira ikisi de eş zamanlı oldu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP "dosyalı" vekil iddiasıyla çalkalanıyor: Özel "git" dedi, vekil reddetti
IMF'den Türkiye açıklaması