'Size burada bir kurban olarak hitap ediyorum' dedi ve çağrıda bulundu

Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın nişanlısı Hatice Cengiz, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi'nde konuştu.

'Size burada bir kurban olarak hitap ediyorum' dedi ve çağrıda bulundu
'Size burada bir kurban olarak hitap ediyorum' dedi ve çağrıda bulundu
GİRİŞ 27.06.2019 08:07 GÜNCELLEME 27.06.2019 08:54
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Cengiz, İsviçre'deki BM Cenevre Ofisi'nde devam eden 47 üyeli Konseyin 41'inci oturumunda, uluslararası bir insan hakları kuruluşu adına söz aldı.

 

 

"Benim adım Hatice Cengiz. Size burada bir kurban olarak hitap ediyorum." diyen Cengiz, nişanlısı Kaşıkçı'nın vahşice katledildiğini söyledi.

BM Yargısız ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü Agnes Callamard'ın, geçen hafta açıkladığı rapora ilişkin beklentilerini anlatan Cengiz, "Öncelikle rapor, uluslararası bir soruşturmanın yapılması gerektiğini açıkça ortaya koyuyor. BM Genel Sekreterini, Callamard'ın bu soruşturma çağrısını desteklemesi için üye devletler nezdinde girişimde bulunmaya çağırıyorum." ifadelerini kullandı.

 

 

Cengiz, Kaşıkçı'yı öldürme emrini kimin verdiğini bilmek istediğini vurgulayarak, "Naaşının nerede olduğunu bilmek istiyorum. Harekete geçmenizi istirham ediyorum. Callamard'ın da söylediği gibi yaptırımların zamanı geldi. Cinayetin ardındaki kişiler ve bunu örtbas edenler, hak ettikleri cezayı almalı." diye konuştu.

"Tarih, gerçeğe sadık kalanları ve olmayanları not edecektir." diyen Cengiz, Konsey üyelerini cinayetin aydınlatılması için harekete geçmeye davet etti. 

RAPOR GEÇEN HAFTA AÇIKLANMIŞTI

Suudi gazeteci Kaşıkçı, 2 Ekim 2018'de Suudi Arabistan'ın İstanbul Başkonsolosluğunda öldürülmüş, cinayetin ardından ABD yönetimi, Veliaht Prens Muhammed bin Selman'ın cinayetle ilgisinin olmadığını ileri sürmüştü.

Kaşıkçı cinayetine yönelik aylardır uluslararası soruşturma yürüten Callamard, elde ettiği bulguları ve tavsiyeleri içeren raporunu geçen hafta açıklamıştı.

Raporla ilgili AA muhabirine açıklama yapan Callamard, "Öncelikle (Kaşıkçı'nın) öldürülmesi uluslararası bir cinayetten daha fazlasıdır. Cinayette bir dizi uluslararası hukuk ihlal edildi. Cinayet, uluslararası ilişkilere büyük zarar verdi, bundan dolayı BMGK'nin bu cinayeti ciddiye alması önemlidir." değerlendirmesinde bulunmuştu.

YORUMLAR 6
  • Hakan Sönmez 4 yıl önce Şikayet Et
    Peki Kaşıkçı neden İstanbul'a geldi evlilik işlemleri için? Ve içeri girerken neler olabileceğini bildiği halde?
    Cevapla
  • Okan 4 yıl önce Şikayet Et
    Mosada calisan bi ajan bu
    Cevapla
  • Demokrasi 4 yıl önce Şikayet Et
    Enteresan şahsiyet Trump tarafından davet edilmesi ve dahi görüşmeler falan filan .....
    Cevapla
  • Siyonistler 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunların seni anlaması için onlardan olman gerekir.İnsan hakları sadece onlara
    Cevapla
  • hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    kızım boşuna çırpınma abd katillerden 100 milyon dolar aldı. bu iş bitti. yani kısacası abd haracını aldı ve suçlu aklandı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar