Erdoğan, Japonya'da müjdeleri sıraladı! Oylama yapıp talimatı verdi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Nagoya Bunri Üniversitesi Kültür Forumu'nda Türk Toplumuyla Buluşma Programı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Japonya'da FETÖ'ye bağlıi okul ve dernekler hala faaliyet gösteriyor. PKK neyse DHKP-C neyse FETÖ de odur." dedi. Erdoğan, THY'nin önümüzdeki yılın Nisan ayından itibaren Osaka Kansai Havalimanı'ndan İstanbul seferlerine başlayacağını da söyledi.

GİRİŞ 30.06.2019 12:17 GÜNCELLEME 30.06.2019 13:04
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları; 

 

 

Bugün buraya gelemeyen Japonya'daki tüm kardeşlerime bütün vatandaşlarıma selamlarımı gönderiyorum. Sizlere aileleriniz, yakınlarınız, hemşerilerinizin kucak dolusu selamını muhabbetini getirdim. Ana vatandan binlerce km uzakta gurbeti sılaya çeviren tüm kardeşlerime buradan selamlarımı iletiyorum.

Öncelikle şu hususu bir kez daha sizlere hatırlatmak istiyorum. Yurt dışında yaşayan kardeşlerimiz artık gurbetçi değil Türk milletini yurt dışındaki gücü, elçisi ve temsilcileridir. Vatandaşlarımıza her alanda ihtiyaç duyduğu hizmetleri en kaliteli ve en hızlı şekilde sunmaya çalışıyoruz. Çocuklarımızın ülkemize ve milletimizin değerlerine yabancı kalmaması için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz ve yapacağız. Türkçe'nin yanında Japonca'yı da çok iyi ama çok iyi öğreneceksiniz. Buradaki başarınız buna bağlıdır bunu hatırlatmak isterim.

Dünyanın dört bir yanında yaşayan vatandaşlarımız bulundukları ülkenin ekonomilerine katkı değer sağlayarak bizleri gururlandırıyor. 

'FETÖ, MAALESEF JAPONYA'DA HALA FAALİYETTE'

Japonya'da FETÖ'ye bağlıi okul ve dernekler hala faaliyet gösteriyor. Bu örgüt ülkemize yönelik karalama faaliyetleri yürütüyor. Gözünü hırs, kin ve nefret bürümüş FETÖ'cülerin ülkemizin itibarına kara çalmasına izin vermemeliyiz. Eli kanlı terör örgütü ile mücadelemizde sizlerden destek bekliyoruz. PKK neyse DHKP-C neyse FETÖ de odur. Hiçbirinin birbirinden farkı yoktur. Dayanışma içinde hareket ettiğimiz sürece üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir zorluk yoktur. 

'BAŞKONSOLOSLUK AÇABİLİRİZ' DEYİP OYLAMAYA SUNDU

Bu konuda Nagoya'da bir başkonsolosluk açabiliriz. (Erdoğan konuşma sırasında bu talebi vatandaşlara sorarak kısa bir oylama yaptı) Dışişleri Bakanım'da burada. Japon makamlarının da böyle bir talebe hayır diyeceklerine inanmıyorum. 

'GÖRÜŞMELERİMİZ DEVAM EDİYOR'

Japonya'nın kendi iş gücü giderek azalıyor. Japon nüfusu gün geçtikçe daha da yaşlanıyor. Nisan ayında yapılan bir yasa değişikliği ile yabancı işçilere kapı açılmıştır. Türkiye olarak Japonya'ya katkı sağlayacağımızı düşünüyorum. Bu konuda Japon muhataplarımızla görüşmelerimiz devam ediyor. Japonya ile sosyal güvenlik anlaşmasının müzakerelerini sürdürüyoruz. Bu müzakereyi de yakında sonuçlandırmayı hedefliyoruz. 

THY'DEN OSAKA-İSTANBUL SEFERİ

THY önümüzdeki yılın nisan ayından itibaren Osaka-Kansai Havalimanından İstanbul seferlerine başlıyor.

Bugün dünyanın 160'ı aşkın ülkesinden on bilerce öğrenci Türk üniversitelerini tercih ediyor. Misafir öğrencilerimiz arasında Japonların da olması bizim için gurur kaynağıdır. 

'ARZUMUZ JAPON TURİST SAYISINI DA 1 MİLYONA ÇIKARMAK'

Şehir hastaneleriyle sağlıkta hizmet standartlarını çok daha yukarıya çıkarıyoruz. Dünyanın en güçlü ve en yaygın sosyal yardım sistemini kurduğumuz ülkemizde hiçbir vatandaşımız sahipsiz bırakmıyoruz. Savunma sanayinde dışa bağımlılığımızı yüzde 80'den yüzde 30 seviyelerine indirdik. Her alanda ülkemiz geliştirdik ileriye taşıdık. Allah'ın izniyle bu yıl 51 milyon turist hedefini yakalayacağız. Arzumuz Japon turist sayısını da 1 milyona çıkarmak. 

'TÜRKİYE'Yİ DÜNYANIN EN BÜYÜK 10 EKONOMİSİNDEN BİRİ HALİNE GETİRMEYİ PLANLIYORUZ'

Ülkemizin G20 platformunda temsil edilmesi az önce ifade ettiğim saydığım bütün bu gelişmelerin sonucudur. Biz bunu yeterli görmüyoruz. 2023 hedeflerimizin ilk başında Türkiye'yi dünyanın en önemli 10 ekonomisinden biri haline getirmeyi hedefliyoruz. Ülkemiz güçlendikçe karşı karşıya kaldığımız sınamalar da artıyor. Son dönemde bölgemizde ve dünyada radikal bir değişim yaşanıyor. Türkiye'nin tam merkezinde yer aldığı bir süreçten ülkemizi sadece hasarsız olarak değil en karlı şekilde çıkarmayı hedefliyoruz. 

Birinci Dünya Savaşı'nda Ruslara esir düşen ve yıllarca Rusya'da esir kalan askerlerimizi memleketimize getirmek üzere bir Japon gemisi kiralanır. Rusya'nın o dönem Japonya'nın kontrolünde olan Vladivostok kentinde askerlerimiz gemiye biner ve gemi 45 günün arından Ege'ye ulaşır. Gemi Midilli Adası yakınlarında Yunanlılar tarafından durdurulur. Yunanlar geminin sorumlu komutanından askerimiz teslim etmesini ister ve Japon komutan bu teklifi reddeder. Bu insanlar bana emanet ben bunları İstanbul hükümetine teslim edeceğim başka kimseye de vermem der. Bunun üzerine gemi zorlu Pire limanına çekilir ve askerlerimizle birlikle bu komutan geminin Japon tayfasıyla beraber 8 ay bekletilir. Her türlü baskı ve zorluğa rağmen Japon komutan askerlerimizi Yunana teslim etmez. Bu geminin adı Hey Mey Moru'dur. Bu karakterli, yiğit, cesur, görev ve sorumluluk timsali komutan Somoro'yu burada kendi vatanında sevgi, saygı ve minnetle yad ediyorum. 

Bu duygularla sevginiz, ilginiz, coşkunuz için her birinize ayrı ayrı teşekkürlerimi sunuyorum. Sizlerden kimliğinize bizi biz yapan kadim değerlere sahip çıkmanızı özelikle istirham ediyorum. Unutmayın milli kimliğini kaybeden bireyler rüzgarın önündeki bir yaprak gibi sağa sola savrulmaktan kurtulamaz. Değerlerini yitiren toplumlar geleceğine de umutla bakamaz. Her birinizin bu anlayışla evlatlarınıza sahip çıkacağına inanıyorum. 

JAPONYA TEMASLARI

Yarın biliyorsunuz Japon Kralı ile buluşmamız, görüşmemiz var. Aynı şekilde sayın Abe ile bir araya geleceğiz. İkili ve heyetler arası görüşmelerimiz var. Yoğun bir programı inşallah yarın icra edeceğiz ve Türkiye ve Japonya arasındaki bu dayanışmamızı da geleceğe bu vesiyle ile taşımız olacağız. 

Rabbim yar ve yardımcımız olsun diyor bugün burada olmayan vatandaşlarıma da selamlarımı, muhabbetlerimi iletmenizi istiyorum. Hepinizi Allah'a emanet ediyorum. Sağ olun, var olun, Allah'a emanet olun. Kalın sağlıcakla. 

YORUMLAR 24
  • enes 4 yıl önce Şikayet Et
    kabinemizde değişecek inşallah
    Cevapla
  • çılgın turk 4 yıl önce Şikayet Et
    bugun seçimden sonra saf değiştiren dönek haber sitesine bir göz gezdireyim dedim bir tane cumhurbaşkanı ile ilgili manşet haber yok
    Cevapla
  • ali 4 yıl önce Şikayet Et
    hangi dönek haber sitesiymiş o
    Cevapla
  • candaroğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    hollandalı bm soysuzları bosnalı müslümanları kendi elleriyle sırplara teslim edip katlettirdi.japonları oldum olası sevmişimdir kenetlenmesini bilen bir toplum olduğu için ama nedense 2.dünya savaşında başına gelenlere rağmen abd ye yakınlık duyması benim hoşuma gitmiyor.onuru için karnına bıçak saklayıp ölmesini bilen bir millete yakıştıramıyorum bu zilleti.
    Cevapla
  • İşte lider 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah seni başımızdan eksik etmesin büyük lider.
    Cevapla
  • Bayrampaşalı 4 yıl önce Şikayet Et
    Tarih bir gün RTE için büyük lider olduğunu ülkesi vatanı için dünyadaki mazlum insanların Ümit'i olduğunu muhakkak yazacaktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Para kuleleri skandalında komik savunma!
ROKETSAN yeni lazer silahını test etti! İşte o anlar...