Sürpriz 'S-400' önerisi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) Yeniden Doğuş Partisi (YDP) Genel Başkanı Erhan Arıklı, Türkiye ile yeni bir ‘Savunma İşbirliği Anlaşması’ imzalanması, bu yeni anlaşma ile KKTC hava sahasının kontrol ve güvenliğinin Türkiye’ye bırakılması gerektiğini söyledi. Arıklı, böylece yakında Rusya’dan alınacak S 400 Hava Savunma Sistemi’ne KKTC’nin de dahil edilmesinin mümkün olacağını belirtti.

Sürpriz 'S-400' önerisi
Sürpriz 'S-400' önerisi
GİRİŞ 01.07.2019 19:00 GÜNCELLEME 01.07.2019 22:30
Bu Habere 78 Yorum Yapılmış

YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, KKTC ile Türkiye arasındaki eski anlaşmanın tadil edilip yeni bir ‘Savunma İşbirliği Anlaşması’ imzalanması, bu yeni anlaşma ile KKTC hava sahasının kontrol ve güvenliğinin Türkiye’ye bırakılması gerektiğini söyledi. Arıklı, böylece yakında Rusya’dan alınacak S 400 Hava Savunma Sistemi’ne KKTC’nin de dahil edilmesinin mümkün olacağını belirtti.

SAVAŞ BÖLGESİNİN ORTASI

 

"Doğu Akdeniz bölgesi artık bir savaş bölgesi ve KKTC de bu bölgenin tam ortasında" diyen Arıklı, "KKTC’nin kendi imkanları ile kara sahasında olduğu gibi deniz ve hava sahasını da koruması mümkün değildir. Bu yüzden KKTC ile Türkiye arasında eski anlaşma tadil edilip yeni bir Savunma İşbirliği Anlaşması imzalanmalıdır. Öte yandan Türkiye ile imzalanacak yeni Savunma İşbirliği Anlaşması tahtında Türkiye’ye deniz üssü verilmelidir. Böylece Güney Kıbrıs’a yönelik milli savunma sistemimizi, tüm Doğu Akdeniz’e teşmil etmiş olacağız" dedi.

YORUMLAR 78
  • ozan 4 yıl önce Şikayet Et
    işte bu,zaten ya erhan beyin dediği gibi yapılmalı veya Türkiyenin 82. vilayeti yapıp bu işi kökten çözülmeli,yoksa federasyon vb. diğer yollar hikaye.
    Cevapla
  • Mahmut em 4 yıl önce Şikayet Et
    Aynen yakışır Rumlar biraz daha korkudan erisin
    Cevapla
  • Elvin 4 yıl önce Şikayet Et
    S400 ün 1 paketi Kıbrısta olsa Doğu Akdenizdeki petrol aramaları daha güvenli olmazmı? Zannınca zaten bu düşünülerek alınmış bu sistem. Çünkü 2 s400 ile tüm Türkiyeni koruyamazsın zaten
    Cevapla
  • Çare: 4 yıl önce Şikayet Et
    Harika bir açıklama. O bölgede uçan kaçan zaten abd'ye ait. Patriotlar işe yaramazdı. Şimdi S400 korkusu orayı dingonun ahırı gibi kullanan abd'ye de dert olur.
    Cevapla
  • ilker 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben zaten korunuyor biliyordum.Bu güne kalması saçma
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Yerel seçimler dünya basınında: Başa baş bir yarış