'Özbek Prenses' gündemden düşmüyor!

Özbekistan Adalet Bakanlığı merhum Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un kızı Gülnara Kerimova'nın yurt dışındaki mal varlığının iadesine ilişkin "Bu mal varlıklarına yabancı ülke makamlarınca el konulduğu için malların iadesi Kerimova'nın veya aile üyelerinin kontrolünde değildir" açıklamasında bulundu.

'Özbek Prenses' gündemden düşmüyor!
'Özbek Prenses' gündemden düşmüyor!
GİRİŞ 06.07.2019 06:31 GÜNCELLEME 06.07.2019 07:38
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Özbekistan Adalet Bakanlığı, merhum Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un kızı Gülnara Kerimova'nın yurt dışındaki mal varlığının iadesine ilişkin çalışmaların sürdüğünü belirtti. 

 

 

Adalet Bakanlığı, cezaevindeki Kerimova'nın sağlık durumu ve yurt dışındaki mal varlığının ülkeye iadesine ilişkin yazılı açıklama yaptı. 

Kerimova'nın mal varlığının ülkeye iadesine ilişkin müzakere ve çalışmaların ulusal ve uluslararası hukuk normlarına uygun olarak hükümet düzeyinde sürdürüldüğü belirtilen açıklamada, "Bu mal varlıklarına yabancı ülke makamlarınca el konulduğu için malların iadesi Kerimova'nın veya aile üyelerinin kontrolünde değildir." ifadesine yer verildi. 

 

 

Açıklamada ayrıca, cezaevindeki Kerimova'nın herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığı aktarıldı. 

Taşkent yakınlarındaki bir cezaevinde tutulan Gülnara Kerimova, geçen hafta kızı İman Kerimova'nın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, 1,2 milyar dolar değerindeki yatırımlarının devletin kontrolüne geçtiğini, 131 milyon dolar değerindeki paranın geri getirilmesi için çalışmaların sürdüğünü, 555 milyon dolarlık para için de girişimlerinin başladığını belirtmişti. 

Özbek mahkemesi tarafından Aralık 2017'de yolsuzluk, rüşvet, dolandırıcılık, ticaret ve gümrük kurallarını ihlal etmek suçlamalarından 10 yıl hapse mahkum edilen Gülnara Kerimova'nın ceza süresi, haksız elde ettiği gelirleri ve devlete verdiği zararı geri ödemeyi kabul etmesiyle Temmuz 2018'de 5 yıla indirilmiş ve cezası ev hapsine çevrilmişti. 

Kerimova, martta ev hapsi şartlarını ihlal ettiği gerekçesiyle tekrar cezaevine gönderilmişti. 

YORUMLAR 13
  • Mutlu 4 yıl önce Şikayet Et
    Ingiltere bu parayı vermez
    Cevapla
  • izzet 4 yıl önce Şikayet Et
    Konuşmaya gelince Allah din iman ama amele gelince yolsuzluktan hırsızlıktan ortalık toz duman . ülkesinin milli gelirinin üstüne oturan halkının parasını çalanlardan devlet adamlığı olursa işte böyle olur.hırsızlık hırsızlıktır büyüğü küçüğü olmaz günahı aynıdır ama burada milyonlarca kişinin kul hakkı söz konusu müthiş akıl almaz bir günah .ama bunu bu suratsız idrak edemez .devlet adamları çok zengin halkı sürünüyor çoğu İslam ülkesinde bildim bileli böyle bu utanç verici bir durum Müslümanlar için
    Cevapla
  • oraloğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    nasihat ve bilgilendirme: El koyamazsınız. sadece el koyma işlemini kendi uyruğundaki ülke yapabilir. oda hak ile davranmak kaydı ile. bilgilerinize. yani böyle bir yetkiniz yok. haberiniz olsun.. s s de bunu sizden alır. nasılmı. ?gidince/ölünce görürsünüz. müşahade yakin ehlinden.
    Cevapla
  • Diriliş 4 yıl önce Şikayet Et
    Yaşadığı ülkede kazandığını başka ülkede Muhfaza etmeye kalkarsan sonu budur. Suudi Arabistan'ın 800 milyar dolarına ABD el koydu ve unutuldu gündemden çıktı bile
    Cevapla
  • Kazım Bey 4 yıl önce Şikayet Et
    Paraya bak.Bunlar öbür alemde ne yapıcak.Cehennem ateşine iyi odun olur bunlardan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması