Türkiye böyle ihanet görmedi! Gizli görevdeki MİT elemanlarını...

2011’deki KCK soruşturmalarında MİT elemanlarının isimlerini deşifre eden FETÖ’den yeni bir ihanet. FETÖ'cüler Libya’da gizli görevde olduklarını iddia ettikleri devlet görevlilerinin isim, fotoğraf ve pasaportlarını internette yayımlayıp hedef gösterdi. Can güvenlikleri tehlikeye atılan görevliler arasında generaller de var.

Türkiye böyle ihanet görmedi! Gizli görevdeki MİT elemanlarını...
Türkiye böyle ihanet görmedi! Gizli görevdeki MİT elemanlarını...
GİRİŞ 06.07.2019 08:01 GÜNCELLEME 06.07.2019 08:17
Bu Habere 162 Yorum Yapılmış

KCK soruşturmasında terör örgütüne sızan MİT elemanlarını deşifre eden, Türkmenlere gönderilen yardım tırlarını kameralar önünde durdurarak istihbaratçıların kimliğini açık eden FETÖ, yine ihanet peşinde. Örgüt bu kez de sözde Libya’da gizli görevde olduğunu iddia ederek isim ve resimlerini paylaştığı devlet görevlilerini açık açık hedef gösterdi. 

 

 

HAFTER TERÖR ÖRGÜTÜ 

Libya’da yaşanan iç savaş, terör örgütlerinin de kullandığı kirli bir hesaplaşmaya dönüştü. ABD, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Mısır ve Suudi Arabistan’ın desteklediği Hafter terör örgütü, Türkiye’nin desteklediği meşru hükümete karşı yenilgiye uğradı. Ağır zayiat veren Hafter terör örgütü, geride çok sayıda gelişmiş füze ve silah bırakarak kaçtı.

 

 

BAE FONLU SİTE DEVREDE

Libya’daki bu ağır yenilgi sonrasında derin ilişki ağları yeniden gün yüzüne çıktı. FETÖ, çoğu BAE ve Suudi Arabistan tarafından fonlanan yayın organları ile Libya’da gizli görevde olduğunu iddia ettiği devlet görevlilerini hedef gösterdi. Firarı FETÖ’cü Yavuz Baydar, yayın yönetmenliğini yaptığı site üzerinden sözde Libya kaynaklarına dayanarak bu görevlilerin isimlerini ve görevlerini paylaştı.

RESİMLERİNİ PAYLAŞTI

FETÖ’nün kapatılan yayın organı Today’s Zaman’ın Genel Yayın Yönetmeni Abdullah Bozkurt bununla da yetinmedi. Sosyal medya hesabından TSK'da görevli generallerin de aralarında olduğu isimlerin pasaport kopyaları ile üniformalı fotoğraflarını yayınladı. Bu isimlerin önceki görevleri hakkında detaylı bilgiler de paylaşan Bozkurt, ihaneti daha da öteye taşıdı. Bozkurt, Libya’da bulunan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının kimliklerinin gizlendiğini iddia ederek tüm Türkleri açık hedef haline getirdi. Bozkurt’un mesajları pek çok FETÖ’cü tarafından da paylaşıldı. 

PKK İLE ORTAK YAYIN

Avrupa’yı örümcek ağı gibi saran terör örgütü PKK’nın yayın organları da, FETÖ ile işbirliği halinde hareket etti. Aralarında televizyon, gazete ve haber ajanslarının da yer aldığı PKK’ya bağlı 66 yayın organı aynı iddialara geniş yer verdi. “Libya’da gizli faaliyet gösteriyorlar” denilerek Türk güvenlik güçlerinin çarşaf çarşaf resimleri yayınlandı. Aynı zamanda bu isimlerin terörle mücadelede aldıkları görevlere de özellikle vurgu yapıldı.

HEP AYNI OYUN

Libya bağlantılı yaşanan gelişmeler FETÖ’nün ilk ihaneti değil. Örgüt daha önce de kritik görevlerdeki MİT elemanlarının kimliklerini deşifre etmişti. İstanbul’da FETÖ’cü olduğu ortaya çıkan savcılar (Sadrettin Sarıkaya ve Bilal Bayraktar) tarafından yürütülen KCK soruşturmasında MİT hedef alınmıştı. Operasyon sonunda hazırlanan iddianamede terör örgütünün içinde çok sayıda MİT elemanı olduğu açık açık yazılmıştı. Bu bilgi sonrasında örgüt içinde çok sayıda infaz yaşandığı bile iddia edilmişti. MİT adına uluslararası bir ajansta çalışan M.Ö.’nün kimliği deşifre edilmişti. Çözüm sürecinde ortalara saçılan ses kayıtları da, Hakan Fidan ve diğer istihbarat görevlilerinin ifadeye çağrılmaları da yine FETÖ’nün attığı adımlardı.

FETÖ VERDİ PKK İNFAZ ETTİ

FETÖ’nün MİT’i hedef alan diğer ihaneti de yine PKK konusunda oldu. FETÖ imamı Cemal Bulut yanındaki 2 kişi ile birlikte Kuzey Irak’a giderek PKK elebaşları ile gizli bir görüşme yapmıştı. Bulut’un görüşmede PKK’ya sızan emniyet ve MİT görevlilerinin listesini verdiği ortaya çıkmıştı. Bulut’un verdiği listenin ardından örgüt içinde çok sayıda infaz gerçekleştiği iddia edilmişti. Suriye’deki Türkmenlere yardım götüren MİT tırlarının kameralar önünde durdurulması da FETÖ’nün bilinen büyük ihanetlerinden birisi oldu.

MİT TIRLARI UNUTULMADI

1 Ocak 2014’te Hatay’ın Kırıkhan ilçesinde 1 tır, 19 Ocak 2014’te ise Adana Ceyhan’da üç tır FETÖ’cü savcı ve askerler tarafından durdurulmuştu. Jandarma görevlileri tırlarda görev yapan MİT personeline silah çekip yere yatırmıştı. Saniye saniye kayıt altına alınan operasyonun görüntüleri yayınlanmış, hem MİT’çilerin kimlikleri hem de gizli operasyon deşifre olmuştu. 

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 162
  • Ercan 5 ay önce Şikayet Et
    Hala bu köpeklerin peşinden giden müslümanlar var yahu görün arkadaşım görün
    Cevapla
  • Tarik 5 ay önce Şikayet Et
    Bunlarin katli vaciptir...ihanette bi yere kadar
    Cevapla
  • Hüseyin Keser 5 ay önce Şikayet Et
    Vur Emri çıkarmalı Devlet..yeter artık içerde ve dışarda savaş başlamalı bunların artık kökü kazınmalı gruplara görev verilmeli izlenip bulunup kafalarına sıkılmalı
    Cevapla
  • Osmanli 5 ay önce Şikayet Et
    Pkk ya yillarca sizmis Turk ajanlarinin isimini vermek en en en buyuk ihanet. Bundan daha buyugu olamaz.
    Cevapla
  • Mehmetx 5 ay önce Şikayet Et
    Müslümanlar suyun üstünde ki saman çöpleri olmaktan ne zaman vaz geçecekler? Gavurdostları ve fetöcüler gün yüzü görmeyin hiç bir zaman!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!