Bomba uzaktan kumandalı çıktı

Reyhanlı’da 3 kişinin hayatını patlamayla ilgili bir kişi gözaltına alındı. Aracın sahibi olduğu öğrenilen Suriyeli şüpheli, terörle mücadele şubesinde sorgulanıyor. İnfilak eden araçta uzaktan kumanda düzeneği bulundu.

Bomba uzaktan kumandalı çıktı
Bomba uzaktan kumandalı çıktı
GİRİŞ 06.07.2019 09:37 GÜNCELLEME 06.07.2019 09:37
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde dün seyir halindeki bir otomobilde patlama meydana geldi.  2 kişinin olay yerinde, bir kişinin de hastanede öldüğü patlamaya el yapımı patlayıcının neden olduğu belirlendi.

Yapılan parmak izi incelemesiyle, araçtakilerin Suriyeli olduğu ve geçici kimlik kartı alarak Türkiye’de yaşadıkları tespit edildi. 

HEDEF CUMA ÇIKIŞI OLABİLİR
İncelemeler, zamansız gerçekleşen patlamanın bir felaketi önlediği de ortaya çıkarttı. Polis aracın bomba yüklü olduğunu ve patlayıcılara uzaktan kumanda düzeneği bağlandığını belirledi. Etraftaki tüm kamera görüntülerini incelemeye alan polis, aracın hangi yolu izlediğini ve hedefini belirlemeye çalışıyor. Saldırganların cuma namazı çıkışındaki vatandaşları hedef almayı planladıkları da iddialar arasında.

ARAÇ SAHİBİ DE SURİYELİ
İnlemelerde havaya uçan aracın Suriyeli plakalı olduğu, geçici plaka ile trafiğe çıktığı bilgisine ulaşıldı. Polis dün akşam saatlerinde aracın sahibini gözaltına aldı. Suriyeli olduğu öğrenilen şüpheli terörle mücadele şubesinde sorguya alındı.

YORUMLAR 2
  • hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    içindekiler bomba olduğunu bilmiyorda olabilirler. gece ortalık sessizken bomba yerleştirilip , takip edilip uzaktan kumandayla patlatılmış olabilir . maksat suriyeliler üzerinden provakasyon hazırlamak . tam da suriyeliler meselesi bu dönemde alvelenmiş durumdayken.
    Cevapla
  • adil 4 yıl önce Şikayet Et
    bu işte pis kokular var
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Merak edilen 5 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın Londra'da PKK destekçisiyle görüşmesine tepki gösterdi