Termometreler 42 dereceyi gösterdi

Yurt genelinde sıcak hava etkili oluyor. Turizm bölgesi Antalya'da da termometreler 42 dereceyi gösterdi. Kuru ve sıcak havanın etkili olduğu kentte vatandaşların adresi plaj ve ağaç gölgeleri oldu.

Termometreler 42 dereceyi gösterdi
Termometreler 42 dereceyi gösterdi
GİRİŞ 06.07.2019 15:22 GÜNCELLEME 06.07.2019 15:24
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Tlke genelinde etkili olan sıcak hava Antalya’da etkisini daha fazla göstermeye başladı. Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü göstergelerinde hava sıcaklığı 39, nem ise yüzde 11 olarak ölçüldü. Kentin bazı noktaları ve otomobillerin termometreleri ise 42 dereceyi gösterdi. Sıcak havada serinlemek isteten tatilciler dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili’ne akın ederken, denize girmeyenler ağaç gölgelerinde dinlendi. Bazı vatandaşlar ağaç gölgesinde uyurken, bazıları da ailecek piknik yaptı. Sahil Yaşam Parkı içine kurulan ve yerden su püsküren fıskiyeler çocukların eğlence mekanı oldu. Tatlı su ile serinleyen çocuklara aileleri de eşlik etti. Sıcaktan etkilenen sokak köpeklerine vatandaşlar plastik kaplarla su bıraktı. 

 

 


"1.5 LİTRE SU YETMİYOR" 

Akdeniz Üniversitesi öğrencisi Eyüp Furkan Karadağ, İstanbul’dan geldiğini belirterek, “Antalya birkaç gündür çok sıcak. 42 dereceye ulaştı sıcaklık yakıyor. Ama ders çalıştığımız kütüphaneler klimalı. Aldığımız 1.5 litre su içmeye ve serinlemeye neredeyse yetmiyor” dedi. 

"DENİZ SERİN" 

 

 

Sahilde yelken yapan Doğa Ölçen ise “Hava çok sıcak ve poyraz var. Yazın her zamanki halini yaşıyoruz. Bizde burada hava sıcakta olsa yelken yapıyoruz. Antalya’nın denizini seviyoruz. Buraya geldiğimiz zaman hem yüzüyoruz hem eğleniyoruz. Dışarısı sıcak olsa da deniz biraz serin.” ifadelerine yer verdi. 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 4
  • Mahmut 4 yıl önce Şikayet Et
    Gelin urfa da sıcağı görün 60 derece
    Cevapla
  • kuru sıcak 4 yıl önce Şikayet Et
    kuru sıcakta gölgeye geçersin tamamdır. akşam da damda uyursun. ama nemli bölgede klimasız ne uyursun ne de evde durabilirsin. dışarda ağaç gölgesi de işe yaramaz
    Cevapla
  • MHP 4 yıl önce Şikayet Et
    Urfanın sıcağını yeğlerim, kurudir. Antalya ve hele bizim Adana tarafları çok nemli ve hissedilen sıcaklık kat kat artıyor
    Cevapla
  • Yakub 4 yıl önce Şikayet Et
    Konya plakası sıcaklık
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
İsrail İran'a saldırdı! Türkiye'den son dakika açıklaması