İki kez gazi olan özel harekatçıya büyük ayıp!

2012'de Şırnak'taki çıkan çatışmada ardından da FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe girişiminde yaralanıp ikinci kez gazi olan Özel Harekat Polisi Erol Ay, dinlenmek için gittiği askeri sosyal tesisin kapısından, askeri personel olmadığı gerekçesiyle geri çevrildi. Duruma tepki gösteren Ay, "Görevde omuz omuzayız dinlenmeye gelince neden ayrılıyoruz" dedi.

İki kez gazi olan özel harekatçıya büyük ayıp!
İki kez gazi olan özel harekatçıya büyük ayıp!
GİRİŞ 07.07.2019 13:01 GÜNCELLEME 07.07.2019 13:05
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Antalya'da oturan evli ve 2 çocuk babası Özel Harekat polisi Erol Ay, 2011 yılında gönüllü olarak tayin istediği Şırnak'ta 12 Mart 2012 tarihinde Cudi Dağı'nda askerlerle birlikte terör örgütü PKK'ya yönelik operasyona katıldı. Silah arkadaşlarıyla arazi arama tarama faaliyeti sırasında bir mağara girişinde PKK'lı teröristlerle çatışma çıktı.

 

 

Çatışmada 6 Özel Harekat polisi şehit olurken, Ay ve bir meslektaşı yaralandı. Sağ bacağından giren mermi, kemiği parçaladıktan sonra kaval kemiği içinde kalan Erol Ay, 13 saat boyunca çatışmayı sürdürdü. Çatışmanın ardından Ay ve yaralı meslektaşı, gazilik unvanına layık görüldü, malulen emekli edilerek gazilik beratı ve madalyası verildi. 



Erol Ay, emekli edilmesinin ardından emniyet teşkilatında çalışmaya devam etmek istediğini belirtince, 10 Temmuz 2016 tarihinde Ankara'da Özel Harekat Daire Başkanlığı'na eğitmen tayin edildi. 15 Temmuz darbe girişimi sırasında FETÖ'cü bir pilotun F16 uçağından attığı bombanın yakınına düşmesi sonucu Ay, bu kez şarapnel parçalarıyla yaralandı. Sol bacağı ve sağ ayak topuğundan yaralanan Ay, ikinci kez gazi oldu. Erol Ay'a ikinci gaziliğinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzalı Devlet Övünç Beratı ve madalyası verildi.

'GÖREVDE OMUZ OMUZA, DİNLENMEYE GELİNCE NEDEN AYRIYIZ'

İkinci gazilik unvanının ardından Antalya'daki Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevini sürdüren Erol Ay, 15 gün önce eşiyle birlikte denize girmek ve dinlenmek amacıyla Muratpaşa ilçesi Lara bölgesindeki Karpuzkaldıran Askeri Sosyal Tesis'e giderek giriş yapmak istedi. Tesis girişindeki görevli, Ay'dan giriş için kimlik istedi. Gazilik kartını gösteren Ay'dan ısrarla personel kartını isteyen görevli, askeri personel haricinde tesise kimseyi alamayacağını söyledi. Sosyal tesisin kapısından geri çevrilen Ay, üzüldüğünü belirterek duruma tepki gösterdi. 

 

 



Daha önceleri birkaç kez gittiğini ve girişte hiçbir sorun yaşamadığını belirten Ay, “Sınırda omuz omuza çalışırken asker- polis ayrımı yapmaksızın görevimizi yapıyoruz. Sosyal tesislerden faydalanmaya gelince bu ayrımcılık neden? Ben de emniyet, güvenlik gücüyüm. Benim vatan sevgimden ya da tesisin güvenliğinde sorun oluşturacağımdan mı şüphe ediyorlar? Sivil vatandaşların girdiğini biliyorum o tesise. Ben polisliği de geçtim, bu memleket için ölümü göze alıp gazi olmuşum. Böyle yapılmamalıydı" diye konuştu.

Erol Ay, emniyet teşkilatı için ayrılan sosyal tesisten tüm askeri personelin faydalandığını da sözlerine ekledi. 

YORUMLAR 55
  • Nail 4 yıl önce Şikayet Et
    sen Allah a havale et Allah vekil gereğini yapar.Gaziler alınmayacakda kimler alınacak o yerlere .
    Cevapla
  • Fahri A. 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok büyük ayıp ettiler.Bazı asker arkadaşlar yorum yapmışlar biz polis tesislerine girmiyoruz falan üzülerek okudum.Doğuda da batıda da tüm tesislere giriyorsunuz kardeşim kimse nereye demiyor.Diyarbakırda bi askeri personel elini kolunu sallayarak lojmana tesise vs giriyordu.Bi keresin de 8.Anajet üssüne akrabamı görmek için gitmiştim bitek soyarak x-ray cihazından geçirmedikleri kalmıştı beni.Yanlış yoldasız.Burada emniyet asker ayrımı yapmıyorum ama biraz empati kurun elinizi vicdanınıza koyun.Polisler de uzman Çavuşlar’da bu vatanın öz evladıdır.Dünya sizin etrafınızda dönmüyor.
    Cevapla
  • CemoCan 4 yıl önce Şikayet Et
    Öncelikle böyle bir durumun olmasına üzüldüm. Ama ben istifa etmeden önce uzman jandarma Çavuş olmama rağmen alınmıyorduk.şimdi alınıyor mu bilmiyorum..yani bizi asker olmamıza rağmen alıyorlardı.. değilmi ki polisi alsınlar zihniyet değişmemiş
    Cevapla
  • Atakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Kapıdakilerin ukalalığı bazı tesisler dışardan tüm vatandaşlara açık adam daha önce gittiğini söylüyor polisevlerinde askeri personeller kalıyor emniyet daha mütevazi ve alçakgönüllü bu tür konularda
    Cevapla
  • Yalçın 4 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar kendi Personelini almıyor a paşam seni nasıl alsınlar. Orası Subaylara aittir belki. Biliyorsun onlar senden benden daha kıymatlı. Çünkü onlar, çünkü onlar neyse
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Konser saldırısının arka planı! Rusya ile Türk Dünyası'nı savaştırmak istiyorlar
B sınıfı ehliyet değişiyor! İşte kullanabileceğiniz 125 cc motosiklet modelleri