AK Parti'den 'Ali Babacan' açıklaması!

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Ali Babacan'ın AK Parti'den istifasına dair "Kendi tercihidir, saygı duyarız. AK Parti'den ayrılık, partiye zarar vermez. İsteyen, istediği partiyi kurabilir" dedi.

AK Parti'den 'Ali Babacan' açıklaması!
AK Parti'den 'Ali Babacan' açıklaması!
GİRİŞ 09.07.2019 13:36 GÜNCELLEME 09.07.2019 21:53
Bu Habere 104 Yorum Yapılmış

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CNN Türk canlı yayınında gündemi değerlendirdi, soruları yanıtladı.

Kurtulmuş, eski Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın AK Parti'den istifasını değerlendirdi.

''İSTEYEN, İSTEDİĞİ PARTİYİ KURABİLİR''

AK Partili Kurtulmuş, Babacan'ın istifası ve yeni parti iddialarına ilişkin "Kendi tercihidir, saygı duyarız. Ancak siyaset kişisel bir takım kariyer hesapları ile ya da bir takım kişisel değerlendirmelerle oluşan bir süreç değildir. Sonuçta AK Parti'nin temelinde onlarca yıl süren siyasi bir emek ve çaba var. Siyaset emek işidir, çaba işidir. Siyaset yeri geldiği zaman çok ağır yükleri yüklenme işidir. Siyaset bir mücadele işidir, siyaset bir iddia ve irade işidir. Dolayısıyla bugün böyle tecelli etti böyle yapalım yarın böyle yapalım işi değildir. AK Parti'nin bugünkü başarısının altında isimlerini dahi bilmediğimiz nice insanların yıllar boyunca yapmış olduğu büyük gayretlerin çabaların duaların etkisi vardır. AK Parti demin söylediğim bu dört temel özelliğini yeniden güçlü bir şekilde pekiştirerek yoluna devam ettiği sürece ben AK Parti'nin içerisindeki herhangi bir ayrılığın partiye en ufak bir zarar vermeyeceği kanaatindeyim. Sayın Cumhurbaşkanımız da açık söyledi geçmiş dönemlerde de hatta grup kuracak nitelikte ayrışmalar oldu. Ama dediğim gibi bir iddiayı bir iradeyi bir ideali bir çabayı bir emeği ortaya koyamadıkları için bunların bir karşılığı olmadı. Ortada İstanbul seçimleri ile ilgili bir sonuç ortaya çıktı. AK Parti'nin karşıtı bir ittifak ortaya çıktı. Bu ittifakın siyasi tabiri ile söylüyorum fikri müdiri yok. Herkesin ortak ana fikir olarak birleştiği bir nokta yok. Yani HDP'nin siyasal ajandasının ana fikri ile İYİ Parti ve CHP'nin ki bir midir? Dolayısıyla sadece AK Parti ve Recep Tayyip Erdoğan karşıtlığı üzerinden oluşan bir siyasi tablo var. İstanbul seçimleri sonuçları bazılarını daha fazla heveslendirdiğini daha fazla cesaretlendirdiğini görüyoruz. Böyle buradan bir kaç puan daha alır karşı tarafa götürebiliriz şeklinde düşünenler olabilir. Dolayısıyla herkes dikkatli olması lazım. Yani insanlar tabi ki fikirlerini söyleyecek isteyen istediği siyasi partiyi kuracak istediği mücadele içerisinde olacak... Bizim de üzerimize düşen 'Türkiye ittifakı' büyük Türkiye ittifakı. Tayyip Erdoğan ve AK Parti karşıtı cepheye kimsenin o cephenin değirmenine su taşımaması lazım herkesinde bu anlamda hareketlerini bir şekilde gözden geçirmesi gerektiğini düşünüyorum. '' dedi. 

'S-400' AÇIKLAMASI

Kurtulmuş, S-400 konusuna ilişkin ise "Büyük kriz olacağı söylenen S-400 meselesini de çözdük. Türk-ABD ilişkileri kopar denildi ama en sonundan kapalı ağızla ABD Başkanı'nın tabiri caizse örtülü olarak geri adım attığı, özür dilediği ve faturayı da biraz Obama dönemine çıkartarak 'Türkiye'ye karşı adil davranılmadı, biz onlara Patriot vermedik' manasına gelen sözleriyle belirli bir noktaya geldi" şeklinde konuştu.

HÜKÜMET SİSTEMİ

AK Partili Numan Kurtulmuş, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi elbette eksikler, noksanlar olabilir. Bunların giderilmesi için de çalışmalar yürütülüyor. Eski sistemde kalma alışkanların giderilmesiyle ilgili de bazı rötuşlar da yapılacak." ifadelerini kullandı.

 

 

YORUMLAR 104
  • lütfen yapmayın 4 yıl önce Şikayet Et
    yav gözünüzü seveyim. şunların adını ağzınıza almayın. bunları adını her zikrettğinizde parti propogandası gibi etki yapıyor.insanların ilgisini böyle saçma sapan ihanet oluşumlara çekmeyin.chp ekrem de böyle oldu.ak parti üzerinden reklam ve popülerlik ve tanınırlık kazanıyorlar.s,z bahsetmeseniz halk belki fazla rağbet göstermeyecek.
    Cevapla
  • M<rsel battal 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir bina yıkılıp yok olmadan önce binanın temel taşları yerinden kayar sonra binada çatlaklar oluşur binayı kökten tadilata gitmeyen bina sahibi gün gelir yıkıntının altında kalır buda bizleri ciddi endişelere sevketmektedi dikkat gerek bir millet bir ümmet söz konusu.
    Cevapla
  • belde 4 yıl önce Şikayet Et
    bu yapılan çıkışın hiç bir bahanesi yok. birileri çıkın ortaya dedi bunlar da kendilerine görev edindiler o kadar. ortada hol yok yumurta yok. madem ekonomi kötü, dış politika kötü sizler değilmiydiniz dış politika ve ekonominin başında. neyin sızlanmasını yapıyorsunuz. adalet, demokrası insan hakları. bunlar ucuz çıkışlar. kimsenin bunlardan şikayeti yok. şikayeti olan varsa halktır. halkın adaleti mi yoksa tuzu kuruların adaleti mi ona karar verilsin bizler de yanınızda olalım. o kadar mücadeleden sonra sırt dönenlerin bu millette karşılığı yok bence.
    Cevapla
  • TURGUT ÖZTAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah yâr ve yardımcınız olsun Muhterem Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Allah için Ümmet Millet için çalışan asla vazgeçmiyendir davasından helâl olsun size Türkiye Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yarı yolda bırakıp gitenler davayı terk edenler hakkımızı helâl etmiyoruz
    Cevapla
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Dogru tespit ali babacan ayrildigina göre abdullah gül ahmet davutoglu parti kurabildigine göre secimleri Istanbul Ankara chp kazandigina göre tutuklanmadiklarina göre rte cumhurbaskanimiz diktatör olmadigi demokrat oldugu tüm dünya gördü alman medyalari milletvekilleri ve dolayisiyla alman irki cumhurbaskanimiza ve böylelikle türkiye vatandaslarina saygisizlik terbiyesizlik ve ihanet etmistir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Seçime günler kala 3 parti, AK Parti ve Murat Kurum'a desteğini açıkladı
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası