Okullarda yeni dönem! Resmi gazetede yayımlandı

'Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik' Resmi Gazete’de yayımlandı.

Okullarda yeni dönem! Resmi gazetede yayımlandı
Okullarda yeni dönem! Resmi gazetede yayımlandı
GİRİŞ 10.07.2019 10:37 GÜNCELLEME 10.07.2019 11:10
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Okula başlama yaşı, ara tatiller gibi yeni düzenlemeler yönetmelikte yer aldı. İlk ve ortaokullarda teneffüs süreleri 10 dakikadan 15’e çıkarıldı. İkili eğitim yapılan okullarda ise en az 10 dakika olacak.

 

 

Okula başlama yaşı, ara tatiller gibi yeni düzenlemeleri içeren yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı. ‘Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’e göre, ilk ve ortaokulda teneffüs süreleri 10 dakikadan 15’e çıkarıldı. İkili eğitim yapılan okullarda ise en az 10 dakika olacak.

69 ayı dolduranlar okula başlayabilecek. Anaokulu 36-66 aylık çocukların eğitimi aldığı kurum olarak belirtilirken yeni düzenlemeye göre bu 36-68 aya çıkarıldı. Okullardaki ana sınıfına başlama yaşı 48-66 aylık iken Eylül ayı sonu itibarıyla 57-68 aylık oldu.

 

 

YORUMLAR 5
  • Cyk 4 yıl önce Şikayet Et
    Ilkokul çocuğunu sabah 7 de uyandirip kahvalti servis okula yetistirecek memur aile sonra o cocuk ogleden sonra 3.30 a kadar okulda tutulacak,duzensiz beslenecek,sıkılacak sonra servis bunlari alirken en az 1 saat dolastiracak eve birakirken.Aksam odevde yapmissa al sana egitim.TENEFFUSLERI ARTIRMAK GUZEL,ILKOKUL OGRENCISINE 5 DERS YETER DE ARTAR BILE...ILKOKULDA SON IKI DERS OGRENCININ EVINI GOZLEDIGI VE 1.SINIFTA AGLADIGI SAATLER MALESEF...
    Cevapla
  • hulusi 4 yıl önce Şikayet Et
    Cyk, siz işi çözmüşsünüz. iyi bir eğitimcisiniz sanırım. okula bile göndermeyin, siz gerekli eğitimi verirsiniz. servise de bi çuval para vemeyin. 1 saat dolaştırma sorunu da ortadan kalkar
    Cevapla
  • Muallak 4 yıl önce Şikayet Et
    Birinci sinifa baslama ayi kac.60 ay ve uzeri imza ile verilecek deniyor.Baska yerde 69 aydan alti hicbir sekilde bire alinmayacak deniyor.
    Cevapla
  • niğdeli 4 yıl önce Şikayet Et
    57-68 nedir daha çocuk çocuk olamadan okula derslere sınava ödevlere atılıyor. bırakın önce çocuk olsun veya yaşıyla başıyla saatiyle oynanacağına ders ve özellikle içerikleriyle oynansın. yalan yanlış bir ton bilgiyle robot bireyler yetişmesin.
    Cevapla
  • adnan 4 yıl önce Şikayet Et
    niğdeli anlaşılan sizde okulda kaytarmışssınız. 57-68 anasınıfı kayıt dönemi.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Rusya NATO'yu göz hapsine aldı! O ülkelerden ev satın alıyorlar
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma