Gaziantepli öğrenciler 15 Temmuz destanını yerinde görecek

15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. yılı için anma törenleri yapılıyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi de, 155 lise öğrencisini Niğde, Ankara ve İstanbul'a götürecek. Öğrenciler; Şehit Halisdemir'in kabrini, TBMM'yi, Anıtkabir'i, Sultan Ahmet Camii'ni ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü ziyaret edecek. Ardından şehit aileleriyle bir araya gelecek.

Gaziantepli öğrenciler 15 Temmuz destanını yerinde görecek
Gaziantepli öğrenciler 15 Temmuz destanını yerinde görecek
GİRİŞ 12.07.2019 13:46 GÜNCELLEME 12.07.2019 13:47

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla şehitleri anma gezisi gerçekleştiriyor. 155 öğrenci, Niğde'de şehit Ömer Halisdemir'in kabrini ziyaret edecek. Ankara'da TBMM ve Anıtkabir'i gezecek olan öğrenciler, İstanbul'da da Sultan Ahmet Camii ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nü görecek, şehit aileleriyle bir araya gelecek. 

15 Temmuz hain darbe girişiminin üstünden 3 yıl geçti. Geçtiğimiz iki sene olduğu gibi, bu yıl da ülkenin dört bir yanında anma törenleri düzenlenecek, şehitlerimiz için dua edilecek. Bu kapsamda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi de öğrencileri bilinçlendirmek ve 15 Temmuz'u unutturmamak için anma gezisi düzenliyor. 

Niğde, Ankara ve İstanbul'u kapsayan gezi programıyla, gençlere 15 Temmuz ruhunu anlatmak ve hissettirmek amaçlanıyor. 

15 Temmuz kahramanı şehidimiz Ömer Halisdemir.

İlk durak Şehit Halisdemir'in kabri

Geziye katılan merkez ve ilçelerden gelen 155 lise öğrencisi, Gaziantep'ten 4 otobüsle hareket etti. İlk durakları Niğde'de Şehit Ömer Halisdemir'in kabri olacak. Daha sonra Ankara'ya geçecekler ve Türkiye Büyük Millet Meclisi ile Anıtkabir'i ziyaret edecekler. Öğrenciler daha sonra İstanbul'a gelecek. Burada Sultan Ahmet Camii ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ne ziyaret olacak. 

Gezinin ilk durağı ise 15 Temmuz Şehitler Derneği olacak. Öğrenciler burada şehit aileleriyle bir araya gelecek.

Öğrencilere geziyle ilgili bilgilendirme yapıldı.

"Asla unutturmayacağız"

Yola çıkmadan önce Büyükşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda öğrencilere seslenen Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Zekeriya Efiloğlu, Fetullahçı Terör Örgütü tarafından 15 Temmuz hain darbe girişiminin halkın eşsiz kahramanlığıyla püskürtüldüğünü anlatarak, 15 Temmuz’u asla unutturmayacaklarını dile getirdi.

Geziye katılan öğrenciler ise, böylesi önemli bir organizasyona katılmaktan dolayı büyük bir gurur duyduklarını söyleyerek, her türlü desteği sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve ekibine teşekkür etti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi
Turistik Diyarbakır Ekspresi ilk seferini yaptı!