15 Temmuz gazileri İstanbul Boğazı'nda Türk bayrağı açtı

15 Temmuz gazileri ve engelliler, Bağcılar Belediyesi'nin düzenlediği etkinlikte İstanbul Boğazı'na dalış yaptı. Su yüzeyine çıkarken Türk bayrağı açan gaziler, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Programdan sonra açıklama yapan engelli Tarık Kuru, "Bu dalışın anlam ve önemi çok büyük. İnşallah bu bayrağa 15 Temmuz'da olduğu gibi kasteden çıkmaz" değerlendirmesinde bulundu.

15 Temmuz gazileri İstanbul Boğazı'nda Türk bayrağı açtı
15 Temmuz gazileri İstanbul Boğazı'nda Türk bayrağı açtı
GİRİŞ 12.07.2019 17:04 GÜNCELLEME 12.07.2019 17:04

15 Temmuz şehitleri, hain darbe girişiminin 3. yılında düzenlenen etkinliklerle anılıyor. Bağcılar Belediyesi tarafından düzenlenen "15 Temmuz Milli İrade Dalışı" programında, engelliler ve gaziler su altı dalışı yaptı. Belediye Başkanı Çağırıcı, "15 Temmuz direnişi birçok ülkede de örnek olmuş bir davranıştır. Bu aziz millet var olduğu sürece göklerden bayrak inmeyecek, ezan susmayacak" dedi.

Bağcılar Belediyesi ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü işbirliğiyle 15 Temmuz hain darbe girişiminin 3. yılında “15 Temmuz Milli İrade Dalışı” gerçekleştirildi. Bağcılar Belediyesi Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı’nda eğitim gören işitme, süreğen, görme fiziksel, zihinsel engelli kursiyerler ile 15 Temmuz gazileri, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nde bir araya geldi.

Programa katılan 15 Temmuz gecesi Basın Ekspres yolunda durdurulmak istediği tankın üzerinden düşerek yaralanan Bekir Yıldız ile 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde kurşunla yaralanan Hamit Hakan Yılmaztürk, yoğun ilgiyle karşılandı.

Dalıştan önce hatıra fotoğrafı çekildi.

"Türk milleti asil duruşunu gösterdi"

Programın açılış konuşmasını Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı yaptı. 15 Temmuz'da, Türkiye'nin geleceğine ipotek koymak isteyenlere, dış güçlerle birlikte iş birliği yapanlara karşı asil bir duruş gösterildiğini hatırlatan Çağırıcı, "15 Temmuz direnişi birçok ülkede de örnek olmuş bir davranıştır. Bu aziz millet var olduğu sürece göklerden bayrak inmeyecek, ezan susmayacak. Rabbim bir daha o günleri bu aziz millete yaşatmasın" diye konuştu.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Durmuş Ünüvar ise, “Türk milleti, 15 Temmuz milli iradeye müdahaleye ve hain darbe girişimine gereken cevabı verdi. Bundan sonra da milli iradeye müdahale edenlerin dimdik karşısında olduğunu her gün göstermektedir" ifadelerini kullandı.

Gaziler, Boğaz'ın yüzeyinde Türk bayrağı açtı.

Gaziler Türk bayrağını açtı

Açılış konuşmalarının ardından, dalgıç kıyafetlerini giyen engelliler ile 15 Temmuz gazileri Yıldız ile Yılmaztürk, kurbağa adamların kontrolünde su altına tüplü dalış yaptı.

Boğaz'ın derinliklerinde bir süre kalan engelliler ve gaziler, yüzeye çıkınca Türk bayrağı açtı. Alkışlar eşliğinde sudan çıkan dalgıçlardan 15 Temmuz gazisi Hamit Hakan Yılmaztürk, "Dalış bizim için çok farklı bir deneyim oldu. Emeği geçenlerden Allah razı olsun" dedi.

Gazi Bekir Yıldız ise, "Suyun altında da bayrak açmamız özellikle Şehitler Köprüsü'nün tam altında olması çok onur verici oldu" diye konuştu.

Engelli Tarık Kuru da, "Bu dalışın anlam ve önemi çok büyük. Çok gurur vericiydi. İnşallah bu bayrağa 15 Temmuz'da olduğu gibi kasteden çıkmaz. Ülke bir 15 Temmuz daha yaşamaz" ifadelerini kullandı.

15 Temmuz gazileri, Boğaz'ın derinliğinde objektiflere böyle yansıdı.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Putin Türkiye'ye geliyor
İsrail Gazze'de soykırım yapması için PKK'yı da getirmiş! Katliam ortaklığı ifşa oldu