'ABD' iddialarına Türkiye'den çok sert açıklama!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun, Associated Press haber ajansına, Amerika Birleşik Devletleri'nde Türkiye aleyhine yapılan karalama kampanyasını değerlendirdi. ''Amerika Birleşik Devletleri’ne komplo kurduğumuz düşüncesi, saçmalıktan ibarettir.'' dedi.

'ABD' iddialarına Türkiye'den çok sert açıklama!
'ABD' iddialarına Türkiye'den çok sert açıklama!
GİRİŞ 13.07.2019 14:36 GÜNCELLEME 13.07.2019 15:23
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Amerikan kanunlarını aşmak için komplo kurduğuna dair asılsız iddiaları yayma çabalarından derin endişe duyduklarını belirten Altun şunları kaydetti:

 

 

''Türkiye’nin Amerikan kanunlarını aşmak için komplo kurduğuna dair asılsız iddiaları yayma çabalarından derin endişe duyuyoruz.

Bu ithamlar, 15 Temmuz 2016’da yaşanan ve 251 masum insanın şehit edilmesiyle sonuçlanan hain darbe girişiminin lideri Fetullah Gülen ve suç ortakları tarafından Donald Trump’ın ABD Başkanı seçilmesinden itibaren defalarca ortaya atılmıştır. Bu karalama kampanyası, Amerikan halkını yanlış yönlendirerek bir NATO müttefiki olan Türkiye’nin, Başkan Trump’ın geçiş ekibi ve yönetiminin üyeleriyle yasadışı bağlantıları olduğuna inandırmayı hedeflemektedir. 

'KOMPLO KURDUĞUMUZ DÜŞÜNCESİ SAÇMALIKTAN İBARETTİR'

Amerika Birleşik Devletleri’ne komplo kurduğumuz düşüncesi saçmalıktan ibarettir.

Türkiye Cumhuriyeti, on yıllardır Amerikan şirketleriyle iş yapmakta; bu meşru faaliyetler hakkında ilgili mercilere bilgi verilmektedir. Amerika Birleşik Devletleri’nde herhangi bir usulsüzlük veya yasadışı faaliyette bulunulduğu suçlamasını kategorik olarak reddediyoruz.

Bugüne dek ABD’nin Türk yargısını etkileme çabalarına rağmen Amerikan yasal sürecine saygımızdan ötürü sessizliğimizi koruduk. Ancak ABD makamlarının bu dezenformasyon kampanyasının kurbanı olduğunu görüyoruz. Hain darbe girişiminin üçüncü yıldönümü olan Pazartesi günü görülecek davada görev yapan savcıların, iddianamelerinde Gülen hakkında olumlu bir tablo çizmeleri bu durumun en açık göstergesidir. Büyük bir terör saldırısının sorumlusuna kurban muamelesi yapmak kabul edilemez.

ABD makamlarını, Türkiye’nin yasal taleplerini ciddiye alarak müttefikliğin gerektirdiği dikkat ve titizlikle bu taleplerin gereğini yapmaya davet ediyoruz.'' 

YORUMLAR 23
  • Suat Ak 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyeynen Müslümanlarlan uğraşanlar kendi kazdığı kuyuya kendileri düşer İnsallah
    Cevapla
  • Pes yani 4 yıl önce Şikayet Et
    Yav nasıl bir ifade abd kanunlarını aşmak biz abd nin bir eyaletiminiz ki kanunlarına tabi olalım ki o kanunları aşalım zihniyete bak her devleti kendi kanunlarına uydurma veya uyma zorunluluğu hissediyor
    Cevapla
  • Emre 4 yıl önce Şikayet Et
    Terör örgütlerinin ve darbecilerin hamisi ABD ülkemdeki 15 Temmuz darbe girişiminde başarılı olamayınca bahane arıyor. Komplonun babası sizsiniz. Darbe günü Büyükadadaki Splint Oteldeki toplantının amacı ne idi? Darbeyi başaramayan bu ekip ülkemizden nasıl kaçtı? Sen önce bunların cevabını ver. Sümüklü FETÖ lideri bu ihaleyi başaramadı.niçin hala onu koruyorsun?
    Cevapla
  • Bahri 4 yıl önce Şikayet Et
    Güzel Allah im inşaallah dogrudur.
    Cevapla
  • Ahmed 4 yıl önce Şikayet Et
    abd için komploya gerek yok. zaten kendisi için kazdığı çukuru yeteri kadar derinleştirdi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
Meral Akşener AVM gezisinde görüntülendi