Cüce kedi Kaju'ya özel bakım yapılıyor

Hayvanseverler tarafından sokakta bulunan ve Ankara'daki bir kedi hastanesine götürülen cüce kedinin bakımını uzmanlar yapıyor.

Cüce kedi Kaju'ya özel bakım yapılıyor
Cüce kedi Kaju'ya özel bakım yapılıyor
GİRİŞ 14.07.2019 15:49 GÜNCELLEME 14.07.2019 15:49
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Kaju isimli 2,5 yaşındaki kedi, tıptaki adı "dwarfizm" olan cücelik rahatsızlığı yaşıyor.

Bu nedenle de diğer kedilerden daha kısa ve küçük görünüyor. 6 aylıkken hastaneye getirilen 10 santimetre boyunda, 1,5 kilo ağırlığındaki kedinin tedavi ve sağlık kontrolleri 2 senedir hastanede devam ediyor.

Diğer dostlarıyla hastanede keyifli dakikalar geçiren Kaju'nun sevimli tepkileri, hayvanseverlerin ilgisini çekiyor.

26 YILLIK MESLEK HAYATINDA İLK KEZ KARŞILAŞTI

Ankara'daki bir kedi hastanesinde çalışan Veteriner Hekim Tarkan Özçetin, sokakta bulunan ve daha sonra hastaneye gelen Kaju'nun hikayesini anlattı. 

Kediyi ilk gördükleri anda yavru zannettiklerini belirten Özçetin, zaman içinde kedinin büyümediğini fark ederek araştırma yaptıklarını ve cüce olduğuna karar verdiklerini söyledi.

"Cüceliğin kedilerde olduğunu biliyorduk ama hiç görmemiştik. Ben 26 yıllık meslek hayatımda ilk defa karşılaştım."

O günden beri kediyle özel olarak ilgilendiklerini vurgulayan Özçetin, "Birtakım normal hareketleri diğer kedilere oranla daha zor yapıyor. Buradaki özel bakım şartlarıyla şimdi 2 sene geçti. Gayet de iyi durumda. Tabii mutlu mu, değil mi onu bilmiyoruz. Konuşamıyor ama gırlamasından bunu anlıyoruz. İştahı yerinde. Dönem dönem sağlık kontrolleri yapılıyor ve Türkiye'nin şu ana kadar gördüğüm ilk cüce kedisi" dedi.

"20 BİNDE BİR OLAN BİR DURUM"

Özçetin, üreticilerin bazen cüce kedileri çiftleştirerek bu tür kediler elde ettiğine ancak Kaju'nun öyle olmadığını anlatarak, şöyle konuştu:

"Diğer durum bizim tasvip ettiğimiz bir şey değil. Yani orada, engelli hayvanlar sadece görüntüsü hoş ve komik diye üretiliyor. Onunla bunu ayırmak lazım. Bizimki öyle değil. Kaju'nun durumu genlerindeki değişimden kaynaklanıyor. Bu da yanlış hatırlamıyorsam 20 binde bir olan bir durum."

Hastanedeki sokak kedilerini evlat edindirdiklerini belirten Özçetin, "Bu kedinin sağlık problemi nedeniyle özel bir bakıma ihtiyacı var. Cüce olduğu için özel bir bakım gerekiyor. Ancak bu bakımı karşılayacağına söz veren kişilere kediyi evlat edindirmek istiyoruz" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 19
  • Titan 4 yıl önce Şikayet Et
    Veli Bey efendi sizler çok saygi değer insanlarsiniz, ALLAH sizin gibi mübarek insanlarin sayilarini artirsin. Amin.
    Cevapla
  • Titan 4 yıl önce Şikayet Et
    Arkadașlar hepinizden özür diliyorum ben titan. Aylik 8 bin liralik kedi mamasini okuyunca nefsime yenik düștüm ve arkadaș biraz kiskandim. Özür diliyorum
    Cevapla
  • titan 4 yıl önce Şikayet Et
    hadi ordan:))) allaha şükür görgüsüzleri kıskanacak kadar düşmedim
    Cevapla
  • Cerkez 4 yıl önce Şikayet Et
    Aferi Adam olucan sende, ama biraz zaman istiyor
    Cevapla
  • Asil 4 yıl önce Şikayet Et
    Hele șükür yaptigin yanliși yine kendin DÜZELTTIN TITAN. Nedir bu insanlari birbirine düșürcem diye ugrasiyordun"Ya.
    Cevapla
  • titan 4 yıl önce Şikayet Et
    90 tl ile, 15 kg lık kedi maması ile sokaktaki kedileri 2 hafta besliye biliyorum ve bunu yıllardır yapıyorum kedileri seviyorsan sende yapmalısın. kedilerine 80 bin tl bile harcaya bilirsin ama buraya yazmazsan iyi olur. bu sayfadaki askari ücret ile geçinen onlarca insanın sinirleriyle oynuyorsun. senin paran belki bizi ilgilendirmez ama sende bunu hak ediyorsun
    Cevapla
  • Aysun 4 yıl önce Şikayet Et
    Kendi kokușmuș küflenmiș çürümüş,ruh halini bașka asgari ücretlilerde böyle düșünüyor diye lanse edemezsin. Edepli ol.
    Cevapla
  • Arif 4 yıl önce Şikayet Et
    Veli arkadașimiza görgüsüz aylik harcamalarini burada anlatiyor diyorsun ama sen kendinde birebir aynisi yapiyorsun ,90.tl ile 15 kg mama alip sokak kedilerini besliyorum diyorsun. Hasedlik kiskançlik sizi bitirmiș teyzecigim. Benim yazdiklarima kendinden bașkasi adinada konușmasan diyorum. Yok asgari ücretlilerin sinirleriyle oynuyorsun diyede saçmalamasan iyi edersin . Hased Teyzem benim. Kiskanma ÇALIȘ SENINDE OLUR
    Cevapla
  • Esra 4 yıl önce Şikayet Et
    Milli Yorumcu ,herkes kendi imkanlari dogrultusunda yașar. Senin mantigina göre o zaman fakir var diye hiç kimse hiç bir șekilde parasini harcamasinmi ? Veya limit nerde bașliyor ve nerde bitiyor. Sen kendine bak birak bașkasinin alacagi sevabi, 1.tl ver ama gönülden ver.
    Cevapla
  • Veli 4 yıl önce Şikayet Et
    Arkadașlar hepiniz benim sokaktaki insanlara hayir yapip yapmadigimi merak etmișsiniz, Beni merak edeceginize kendinize neden bakmiyorsunuz, sadakanin hayrin büyüğü küçüğü olmazki, "Ya sizler ne yapiyorsunuz fakirler için, herkesin yaptigi hayir sevap kendisinedir siz niye bu kadar çok bir bașkasinin alacagi sevaplara kafayi takiyorsunuz. Ben burada yapmiș oldugum hayirlari bagișlari anlatsam bana , gösterișci derdiniz. Yapti iyilikleri anlatiyor derdiniz. Hem burada konumuz kediler neden sokaktaki insanlara konuyu getiriyorsunuzki. ALLAH hasedleri sevmez. Birakin elalemin verdigi veya vermedigi sadakyi vs.
    Cevapla
  • titan 4 yıl önce Şikayet Et
    amerikadan 8 bin tl karşılığında getirdiğin mamalar ile 4 tane kedi besliyorum demek zaten görgüsüz olduğunu gösterdi. belki insanlara hayır yapmak yerine kedilere yapmayı tercih ediyorsundur onada saygı duyarım. ama 8 bin tl ye her ay 80 kediyi rahatlıkla beslersin. para konuşulması ayıp diyorsan ozaman harcadığın meblayı buraya yazmayacaksın. tepkiler senin görgüsüzlüğüne geldi hayır yapıp yapmadığına değil.
    Cevapla
  • Teklif 4 yıl önce Şikayet Et
    Reis bırak sen bunları sen adamsın bize bi iş ayarlasana
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Öğretmen atama rakamında uzlaştık
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı