Bakan Soylu'dan Düzce açıklaması: 4'ü çocuk 7 kişi kayıp!

Düzce'nin Akçakoca ve Cumayeri ilçelerinde etkili olan kuvvetli sağanak, sel ve heyelanla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu açıklama yaptı. Soylu, Esmahanım köyünde 7 kişinin kayıp olduğunu, bunlardan 4'ünün çocuk, birinin ise kadın olduğunu bildirdi.

GİRİŞ 18.07.2019 19:01 GÜNCELLEME 18.07.2019 23:28
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Düzce'nin Cumayeri ve Akçakoca ilçelerinde gece saatlerinden bu yana etkili olan kuvvetli sağanak ve heyelanın ardından sağlık ekipleri, mahsur kalan hastaların sevki için sel koşullarında çalışmalarını sürdürüyor.

MELEN ÇAYI TAŞTI VE SELE NEDEN OLDU

Sağanak nedeniyle Melen Çayı'nın taşması sonucu oluşan sel ve Dokuzdeğirmen köyü ile Yeşiltepe-Çelikdere-Harmankaya-Büyük Melen köyleri arasında birçok noktada meydana gelen heyelanın ardından AFAD, 112 Acil Servis, UMKE, jandarma, itfaiye ve İl Özel İdaresi ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.

DÜZCE VALİSİ'NDEN AÇIKLAMA: 7 KİŞİNİN KAYIP OLDUĞU İHBARLARI GELDİ

Düzce Valisi Zülkif Dağlı "Esmahanım köyünde 7 kişinin kayıp olduğu ihbarları geldi. Bunlar teyide muhtaç. Akçakoca ve Cumayeri'nde de 69 kişi kurtarıldı." dedi. 

Vali Dağlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoğun yağış sonrası meydana gelen olumsuzlukları gidermek üzere tüm yetkili ve kurum ekiplerin sahada olduklarını belirtti. 

BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA: 4'Ü ÇOCUK, 1'İ KADIN 7 KAYIP VAR

Bölgeye giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da yaptığı açıklamada, Esmahanım köyünde 7 kişinin kayıp ihbarının geldiğini, kayıplardan 4'ünün çocuk, birinin ise kadın olduğunu bildirdi.

Soylu ayrıca, "Düzce'de helikopterlerle tüm noktalara ulaşıldı, mahsur kalanların hepsi getirildi. 135 kişinin yurtlarda tüm ihtiyaçları karşılanmaktadır" ifadesini kullandı.

16 KİŞİ HELİKOPTERLE KURTARILDI

Akçakoca ilçesinde etkili olan sağanak nedeniyle mahsur kalan 16 kişi helikopterlerle kurtarıldı, ağır yaralanan bir kişi hastanede tedavi altına alındı.

ESMAHANIM KÖYÜNDE MAHSUR KALANLAR OLDUĞU İDDİASI

Alınan bilgiye göre, ilçede görülen sağanak ve meydana gelen heyelanlar nedeniyle Esmahanım köyünde mahsur kalanların olduğu ihbarı üzerine Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri çalışma başlattı.

Ekiplerin bölgeye sevk ettiği helikopter kırsal alana indi. Burada sele kapılarak ağır yaralanan bir kişinin de aralarında bulunduğu 16 kişi, helikoptere alındı.

Akçakoca şehir stadına iniş yapan helikopterden alınan ağır yaralı, ambulansla Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırıldı. Diğer vatandaşlar da sağlık personeli tarafından sağlık kontrolünden geçirildi.

JAK ekiplerinin stada getirilen yaşlıları sırtlarına alarak oluşturulan kontrol noktasına taşıdığı görüldü.

"KÖYDE DURUM ÇOK KÖTÜ"

Vatandaşlar, jandarmanın gözetiminde ilçe merkezinde bulunan akrabalarının yanına yerleştirildi. 

Kurtarılan bir vatandaş, köyde durumun çok kötü olduğunu söyledi.

TÜRK KIZILAY'I BÖLGEDE

Türk Kızılay'dan yapılan açıklamaya göre, Cumayeri ve Akçakoca ilçelerinde gece saatlerinden beri etkili olan kuvvetli sağanak ve heyelan nedeniyle yaşanan su baskınlarından olumsuz etkilenen vatandaşlara yardım için uzman ekipler harekete geçti.

GIDA, SU, BATTANİYE YARDIMI YAPILIYOR

Afetzedelere gıda, su, battaniye ve benzeri yardım malzemeleri ulaştırmaya devam eden Kızılay ekipleri, bir yandan da ihtiyaç tespiti çalışmaları yürütüyor.

SICAK YEMEK İKRAMI

Cumayeri ilçesine bağlı Dokuz Değirmen, Yeşiltepe, Harmankaya, Çelikdere ve Büyük Melen köylerinde tespit çalışması yapan Kızılay ekipleri, Dokuz Değirmen köyündeki camiye yerleştirilen mevsimlik işçilere de sıcak yemek ikramında bulunuyor.

KURTARMA ÇALIŞMALARINA DA DESTEK

Çalışmalarda bölgedeki şubelerinin ve temsilciliklerinin yardımını alan Kızılay, sel nedeniyle mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için bölgede görev yapan ekiplere de destek oluyor. 

Bölgeye acil beslenme malzemeleri, su, hijyen setleri ve battaniye sevkiyatı başlatan Türk Kızılay, çalışmalar tamamlanıncaya kadar yardımlarına devam edecek. 

AYRINTILAR GELİYOR...

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Dere yataklarını yerleşim alanına,yola çevirmeye devam edin.
    Cevapla
  • sinan 4 yıl önce Şikayet Et
    dere yataklarını açın felaketi beklemeyin...
    Cevapla
  • Akn 4 yıl önce Şikayet Et
    Her kes kendi nefsine bir baksın belediyelerde işten atılanlar tayyibe ders mi verdi yoksa masumların rizkiylami oynadı. Birde sürekli suriyeli eleştirirken acaba allahin verdiğini bizim kendi sayı çalışmamız mı yoksa fakir fukaranın hakkımı aldığı mız nefesten haberimiz yok birde allah in verdiğini şikayet ediyoruz.
    Cevapla
  • serdar 4 yıl önce Şikayet Et
    insan tembel olunca , düzensiz olunca ortaya böyle görüntüler cikiyor . sehirlerimiz kocaman köylerden ibaret .
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uzmanından bomba iddia! Türkiye petrol üretiminde Orta Doğu ülkelerine ortak olacak
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması