Türkiye'nin hamlesi ABD'ye 'İHA' kaldırttı!

Suriye sınırındaki askeri hareketlilik her geçen gün artarak devam ediyor. TSK tarafından Tel Abyad'ın karşısında bulunan Akçakale sınırında beton blokların kaldırılması ve iş makinalarının sınırın karşı tarafına geçmesi sonrası 'Operasyon an meselesi' izlenimi hakim oldu. Türkiye'deki bu hareketlilik ABD'yi de etkilemiş görünüyor ki, çok sayıda iHA ile bu hareketliliği izledikleri ortaya çıktı...

GİRİŞ 20.07.2019 12:07 GÜNCELLEME 20.07.2019 13:52
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

ABD'nin gözlemlediği hareketliliği YPG başta olmak üzere terör unsurlarıyla ya da bölgedeki başka bir güçle paylaşıp paylaşmadığı bilinmiyor. 

 

 

Türkiye, ABD, NATO ve Rusya arasında uzun süredir S-400'ler üzerinden devam eden gerilim, hava savunma sisteminin Türkiye'ye gelmesiyle yeni bir boyuta taşındı.

S-400'lerin parçalarını taşıyan uçakların Mürted Üssü'ne üst üste iniş yaptığı günlerde, Türkiye'nin Suriye sınırı da son dönemlerin en hareketli anlarına sahne oldu.

 

 

BETON BLOKLAR KALDIRILMAYA BAŞLANDI

 

Sadece son bir haftalık periyotta çok sayıda zırhlı araç ve özel birliklerden oluşan personel sınıra sevk edilirken, özellikle Akçakale'de beton blokların kaldırılmaya başlanması 'Operasyon en meselesi mi?' sorusunu beraberinde getirdi. 

Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarınca Tel Abyad'ın hemen karşısında bulunan Akçakale'de beton blokları kaldırmasını 'sınırdan içeri giren' iş makinalarının istihkam faaliyetlerine başladığı öne sürüldü. 

TÜRKİYE'NİN HAMLESİ SONRASI ABD İHA'LARI HAVALANDI

 

Cumhuriyet tarihinin en büyük askeri yığınağını yapan Türkiye'nin bu adımlar başta ABD olmak üzere bölgedeki tüm güçler tarafından yakından takip ediliyor. 

ABD'nin çok sayıda insansız hava aracını Türkiye - Suriye sınırını gözlemlemek üzere bölgede görevlendirdiği öne sürülürken, Mehmetçik'in her hareketinin anlık olarak merkeze aktarıldığı iddia edildi.

ABD'nin temin ettiği bu bilgileri teröristlerle ya da bölgedeki diğer güç odaklarıyla paylaşıp, paylaşmadığına dair henüz bir bilgi verilmedi.

ABD'DEN HEYET TÜRKİYE'YE GELECEK

Tüm bu gelişmeler yaşanırken ABD Heyeti'nin, Suriye Çalışma Grubu toplantısı için pazartesi günü Türkiye'ye geleceği açıklandı. Heyete, ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'in başkanlık edeceği duyuruldu. 

Söz konusu ziyaretin ardından Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yönelik operasyona dair nasıl bir karar vereceği merakla bekleniyor.

Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump, Japonya'daki G-20 Zirvesi'nde bir araya gelmişti. 

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 73
  • Diyarbekirli 4 yıl önce Şikayet Et
    "... bölgedeki başka bir güçle paylaşıp paylaşmadığı bilinmiyor." Bu ifade çok ama çok tuhafıma gitti. Uzman olmaya gerek yoktur. Bal gibi görüntüleri pkakaypaga vs. tümüyle paylaşmışlardır.
    Cevapla
  • Murat 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd tutuştu yine kandilin işi bitmek üzere. Sırada kuzey suriye var.
    Cevapla
  • öğrenci 1. sınıf 4 yıl önce Şikayet Et
    Afrin harekatı bașlamadan yine birçok noktada blokları kaldırmıștık fakat sol gösterip sağ vurduk teröristlerin hiç beklemediği noktalardan giriș yapmıștık
    Cevapla
  • mehmetçik 4 yıl önce Şikayet Et
    Oldu olacak koordinatta ver!?
    Cevapla
  • abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    hiç olmasa s400lerin bir bataryasını hemen kuralım ne olur ne olmaz
    Cevapla
  • Camoka 4 yıl önce Şikayet Et
    Zaten kurulmuştur dert etmeyin
    Cevapla
  • esas 4 yıl önce Şikayet Et
    Hadi Bismillah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…