Türkiye ve ABD arasında kritik F-35 görüşmesi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede ikili meseleler, S-400, F-35, münbiç, idlib ve güvenli bölge konuları ele alındı.

Türkiye ve ABD arasında kritik F-35 görüşmesi
Türkiye ve ABD arasında kritik F-35 görüşmesi
GİRİŞ 20.07.2019 15:01 GÜNCELLEME 20.07.2019 17:04
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Diplomatik kaynaklardan elde edilen bilgiye göre, Bakan Çavuşoğlu ABD'li mevkidaşı Pompeo ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. 

 

Görüşmede ikili meseleler, F-35 ve S-400 konularının yanı sıra Suriye'ye ilişkin Münbiç, İdlib ve Güvenli Bölge konuları ele alındı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    tarihin çöplüğüne f35 ne güzel yakışır.Hay daaaaaa
    Cevapla
  • KAHİN 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu konudan hiç kimse bahsetmiyor 2 adet yerli uçak gemisi yapıldı.Amerika ve israil bizim uçak gemilerimizi helikopter gemisine çevirdi. F35 b leri vermedi. bu gemilerden yalnızca f 35b ler uçabilir uçak gemilerinin pistleri kısa mesafe malesef yani artık uçak gemimiz yok.israil ve amerika bizim uçak gemimizin olmasını istemiyor.rus Su 35 lerdde kısa mesafeden kalkış yapamıyor. belki SU 57 yapabilir.bende gene amerikayı ikna edip F35 leri almalıyız eğer alırsak 2 tane uçak gemimiz olucakki buda Akdenizdeki düşmalarakarşı deprem etkisi yaratır 116 F35 2 uçak gemisi
    Cevapla
  • KAHİN 4 yıl önce Şikayet Et
    5.Nesil yerli uçağımızın seri üretimi en az 20-25 yıl sürer tabiki bir F35 yada SU 57 tarzı avcı uçağı yapmak istiyorsak bu süre dahada fazla olabilir.Ayrıca bu tip uçaklar bir kaç tane ülkenin katılımıyla yapılır.biz daha önce hiç avcı uçağı yapmadık bu iş biraz zor gibi ortak bulmak lazım .ingiltere ortak mı yoksa sadece bize uçağın belli parçalarını mı üreticek oda belli değil .bize acil uçak lazım bekleme lüksümüz yok kendi uçağımızı yapmayı beklersek 25-30 yıl elimizdeki F16 lar bu zaman sürecinde uçabilseler dahi Avrupa ve amerikanın elindeki modern uçaklar karşısında hiç birşey yapamazlar. o yüzden acill en az 100 adet SU 35 alınmalı 100 adette SU 57 siparişi verilmeli.
    Cevapla
  • bir vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah F-35 vermeme konusunda kararlıdır Abd. Bize çok büyük iyilik yapmış olacaklar. Bizim ne Rus'un ne Abd'nin ne Çin'in ne de bir başkasının uçağına verecek paramız yok(S-400 aldık ama o konu başka mesele.Karıştırmamak lazım) Bizim MMU projemiz var.Sonuna kadar arkasında durmalıyız. F-35 alımına ve sonraki F-35 yedek parça,mühimmat,bakım,vs gibi tedarik süreçleri için aktarmayı planladığımız bütçeyi Milli Muharip Uçak projesine aktarmalıyız diye düşünüyorum. Havadaki bağımlılık zincirlerimizi kırmamız açısından çok önemli bir projedir Milli Muharip Uçak projesi.
    Cevapla
  • Analız 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben baskan olsam ıyımı kotumu olurum abd ıle tum ılıskılerı bende askıya alırım !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Güneş enerjisi'ni kullanarak insanları böyle kandırdılar! 'Tosuncuk'tan daha beter'
Avrupa'da kim ne kadar kazandı? İşte rakamlar